din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3510 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pprim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita urmarit penal pentru santaj

Pprim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita urmarit penal pentru santaj

  Publicat: 21 Jan 2014       2507 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei au inceput urmarirea penala fata de HRISTESCU CRISTIAN, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni concurente:

Actiunea prin care o persoana determina,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Depasire a legalitatii,
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Sau comiterea unei infractiuni, expresie folosita de legea penala, in t. VIII, art. 144, C. pen., partea generala, prin care se intelege savarsirea oricareia dintre faptele pe care legea le pedepseste
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Actiunea prin care o persoana determina,

- santaj;
- trafic de influenta;
- instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice;

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 19 mai 2013 - ianuarie 2014, invinuitul Hristescu Cristian, uzand de prerogativele conferite de functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, l-a constrans, prin amenintare, pe un administrator al unei societati comerciale din Slobozia, sa ii livreze ``cu discount`` materiale de constructie necesare finalizarii imobilului personal pe care il detine pe raza judetului Ialomita.

Materiale de constructie, precum si manopera unor lucrari pentru edificarea aceluiasi imobil au fost pretinse si primite si de la un alt administrator de firma.
In acest sens, invinuitul Hristescu Cristian a lasat sa se creada ca are influenta asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia, in scopul evitarii instituirii unor masuri asiguratorii si dispunerii unei solutii favorabile intr-un dosar penal in care administratorul si societatea acestuia, au calitatea de invinuiti.
In cursul lunii aprilie 2013, invinuitul Hristescu Cristian, cu intentie, i-a determinat pe doi politisti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Fetesti, judetul Ialomita, sa nu aplice masurile legale, respectiv, constituirea unui dosar penal, cu privire la savarsirea unei infractiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fata de o persoana care avea in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.
Urmare a faptului ca, cei doi politisti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urma i-a constrans, amenintandu-i cu mutarea de la locul de munca, in scopul finalizarii favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Fetesti.

Invinuitului Hristescu Cristian i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie



Citeşte mai multe despre:    Santaj    Trafic de influenta    DNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1051

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2746

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1321

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2352

DNA: Fost Director in cadrul M. Justitiei trimis in judecata pentru luare de mita si alte infractiuni
25 Dec 2016 | 1236

Bodan Olteanu, fost sef al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata de procurorii DNA
18 Oct 2016 | 2948



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

[Av. muncii] Lipsa incheierii CIM. santajarea salariatului
Sursa: MCP Cabinet avocati

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Rarinca impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Raspunderea patrimoniala a salariatului.Caracterul ilicit se analizeaza in functie de cum fapta salariatului a condus la producerea prejudiciului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia nr. 5291/2019 din 19.11.2019

Descrierea generica a faptei, fara o plasare in timp si spatiu, determina imposibilitatea verificarii de catre instanta de judecata. Nulitatea deciziei de concediere disciplinara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi - Decizia civila nr. 690 din data de 04 Decembrie 2019

Continuarea raporturilor de munca pana la finalul mandatului de vicepresedinte al organizatiei sindicale. Incetarea de drept a contractului individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA - DECIZIA CIVILa Nr. 324 din 17 noiembrie 2020