din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3236 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului

Obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului

  Publicat: 04 Sep 2014       2236 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului:

Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
1. (ca probe noi in apel si recurs) orice inscrisuri avand legatura cu obiectul litigiului si fiind de natura sa lamureasca anumite aspecte ale raporturilor dintre impricinati, dar pe care partea interesata, indiferent din ce motive, nu le-a infatisat primei instante pentru ca aceasta sa le poata lua in considerare cu ocazia solutionarii pricinii.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Reprezinta date in forma electronica care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care servesc ca metoda de identificare.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Denumire data monedei unice europene.
Foaie care evidentiaza sistematic un mijloc economic, un proces economic, o suma.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Operatiune efectuata de organele de urmarire penala si instanta de judecata prin care se stabileste concordanta deplina intre fapta concreta savarsita de invinuit sau inculpat si norma penala speciala care incrimineaza acea fapta,precum si in raport cu dispozitiile penale generale aplicabile faptei comise.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

HORHOCEA DANIEL, administrator al S.C. EDIL FERM S.R.L. Galbinasi, jud. Buzau, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de tentativa la folosirea sau prezentarea, cu rea-credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.
In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
Inculpatul Horhocea Daniel, fie personal, fie prin imputernicirea altor persoane, in calitate de administrator al S.C. EDIL FERM S.R.L. Galbinasi, jud. Buzau, a depus la Centrul Judetean A.P.I.A. Buzau, o cerere inregistrata la data de 31.07.2012, precum si documentatia aferenta acestei solicitari, in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri nerambursabile suportate in proportie de 95% din bugetul Uniunii Europene si de 5 % din bugetul national, in total 337.329 euro. Solicitarea si documentatia aferenta au fost formulate in cadrul masurii referitoare la plati privind bunastarea animalelor porcine, prin falsificarea unor documente oficiale si sub semnatura privata, respectiv 6 buletine de analiza a apei potabile emise de D.S.P. Vrancea, 3 facturi achizitie carbonat de calciu si o fisa de magazie aferenta, respectiv un plan de amplasament si delimitare imobil.
Fiind ascultat in prezenta aparatorului ales inculpatul Horhocea Daniel a declarat ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 3 ani inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea urmatoarelor obligatii:
- sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta;
- sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
- sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;
- sa comunice schimbarea locului de munca;
- sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta;
- sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate;
- sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei.

Dosarul de urmarire penala privind pe inculpatul HORHOCEA DANIEL, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Buzau.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului    Fonduri europene    DNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 18 august 2020
19 Aug 2020 | 1664

Innotech Student 2020: Studentii din Romania pot obtine finantari intre 40.000 si 100.000 de euro din fonduri europene pentru a-si deschide mici afaceri
31 May 2020 | 1140

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1912

93 de milioane de euro - fonduri europene pentru stimularea ocuparii fortei de munca
07 Mar 2020 | 936

MAI va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
29 Jul 2019 | 772

Reforma in sistemul de achizitii publice - au fost contractate fonduri europene de peste 25 de milioane de euro.
10 Jul 2019 | 762



Articole Juridice

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Noile reglementari privind ucenicia la locul de munca. Conditii de angajare, drepturi si obligatii ale partilor
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Respinge cerere de despagubire introdusa in urma inghetarii nelegale a fondurilor acestuia de catre Consiliu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reglementarea Uniunii privind publicarea de informatii referitoare la beneficiarii de fonduri europene agricole este in parte nevalida
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Scopul activitatii de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Insolventa beneficiar
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1737/2019

Criteriu nelegal de atribuire in cazul contractului de achizitie publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1122 din 8 aprilie 2016

Raspunderea penala a persoanei juridice. Abuz in serviciu
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 217/A din 16 iulie 2014