din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1405 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » CEDO: restrangerea dreptului la aparator in timpul interogarilor de catre organele de politie nu a incalcat dreptul la un proces echitabil.

CEDO: restrangerea dreptului la aparator in timpul interogarilor de catre organele de politie nu a incalcat dreptul la un proces echitabil.

  Publicat: 26 May 2019       816 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
Persaoana care are calificarea profesionala si cunostinte de specialitate si are dreptul sa acorde asistenta juridica sau sa reprezinte partile intr-un proces.
Aceasta este un tratat international deschis spre semnare numai statelor membre ale Consiliului Europei.
In Decizia Camerei din data de 23 05 2019, in cauza Doyle impotriva Irlandei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut, cu majoritate de voturi, ca nu a existat nicio incalcare a Articolului 6, alin. (1) si (3) (dreptul la un proces echitabil si la un aparator ales) din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Este modul de sesizare al organelor de urmarire penala facuta de catre o persoana sau organizatie publica, careia i s-a acuzat o vatamare prin infractiune.

Cauza privea plangerea reclamantului cu privire la restrangerea accesului sau la un avocat pe parcursul audierilor in calitate de suspect pentru comiterea infractiunii de omor. Cu toate ca reclamantul s-a putut consulta cu avocatul sau anterior primelor audieri si dupa acestea, conform uzantelor politiei de la momentul respectiv, avocatilor nu le era permisa prezenta pe parcursul audierilor.


Curtea a constatat ca este necesara aplicarea unui control foarte strict in cazurile in care nu au existat motive suficient de intemeiate pentru a restrange dreptul reclamantului la un avocat, asa cum este cazul de fata. Cu toate acestea, la examinarea procedurilor in intregul lor, Curtea a retinut ca nu a fost adusa atingere caracterului echitabil al procesului in general.Citeşte mai multe despre:    CEDO    Dreptul la un proces echitabil    Dreptul la aparator ales    Audieri    Omor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 2762

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 1567

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 1240

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 1602

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1351

CEDO: Doua condamnari condamnari diferite pentru aceleasi fapte reprezinta o incalcare a conventiei. Curtea recomanda schimbari in sistemul penal al Rusiei.
13 Oct 2019 | 1114Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Plata cheltuielilor de judecata. Aspecte practice. Netemeinicia solicitarii de cenzurare a cheltuielilor de judecata. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Aplicarea unui spor obligatoriu la pedeapsa principala a inchisorii ´┐Ż pedeapsa echitabila sau asuprire neconstitutionala
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Legalitatea platii esalonate a drepturilor salariale obtinute prin hotarari judecatoresti
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Rambursarea retroactiva a somajului eronat de catre autoritatea publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati