din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2873 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul va modifica legislatia pentru a facilita absorbtia fondurilor europene

Guvernul va modifica legislatia pentru a facilita absorbtia fondurilor europene

  Publicat: 30 Jan 2008       1952 citiri       Sursa: NewsIn  


Guvernul intentioneaza sa majoreze salariile functionarilor care lucreaza cu fonduri europene si sa impuna rezolvarea cu prioritate a contestatiilor depuse in urma licitatiilor organizate pentru proiecte finantate din fonduri europene, a anuntat premierul Tariceanu.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Masurile anuntate de premierul Taiceanu urmaresc gestionarea eficienta a fondurilor europene, deciziile fiind luate in urma discutiilor purtate, marti, de membrii Cabinetului Tariceanu in cadrul Comitetului National de Coordonare pentru Instrumentele Structurale.

"Am discutat despre modul in care sunt solutionate contestatiile de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Trebuie sa vedem ce modificari facem in legislatie, astfel incat proiectele cu finantare europeana sa devina prioritare, sa nu se mearga pe formula primul venit, primul servit", a declarat Tariceanu.

In ceea ce priveste salarizarea functionarilor care lucreaza in domeniul gestionarii fondurilor europene, Tariceanu a explicat ca, desi acestia au un spor salarial de 75%, salariul net pentru un debutant este de maximum 1200 de lei, ceea ce face ca, dupa 2-3 ani de activitate, sa se indrepte catre sectorul privat.

Alte masuri vizeaza limitarea perioadei in care pot fi acordate avizele de mediu, termenele in care se pot face exproprierile si avizele privind descarcarea de sarcina arheologica. "Vrem sa modificam legislatia perivind exproprierile, pentru ca azi presupune etape foarte lungi. (...) Pentru analiza de impact de mediu poate dura si un an si jumatate pana dau avizele, iar descarcarile de sarcina arheologica dureaza foarte mult", a declarat premierul.

Tariceanu a precizat ca Ministerul Finantelor si ministerele responsabile cu Programele Operationale Sectoriale trebuie sa vina, in termen de doua saptamani, cu propuneri privind modificarile legislative.

Premierul a anuntat ca reuniunile Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor vor avea loc, lunar, in perioada urmatoare.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...