din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3063 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANAF vrea sa introduca in legislatie notiunea de control indirect

ANAF vrea sa introduca in legislatie notiunea de control indirect

  Publicat: 10 Mar 2010       2233 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Hotelurile, restaurantele, centrele de infrumusetare si persoanele fizice cu activitate de comert vor fi intens verificate in 2010.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor,
Procedura legala aplicabila de instanta de judecata in cazurile in care partea careia i se opune un inscris sub semnatura privata tagaduieste scrisul
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Document justificativ care sta la baza operatiunilor de vanzare - cumparare, emisa de catre furnizor si care cuprinde:
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.

ANAF vrea sa introduca in legislatie notiunea de control indirect, prin care sa se poata folosi de probele colaterale in aducerea la suprafata a serviciilor nefiscalizate.


Vremurile in care coafeza Maricica iti tapa podoaba capilara fara sa-ti dea bonul fiscal dupa achitarea serviciului sunt aproape de sfarsit. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este hotarata sa combata evaziunea din zona acestui tip de servicii . Potrivit sefului ANAF, Sorin Blejnar, institutia isi va extinde in 2010 inspectiile si metodele de verificare .


"Vrem sa introducem in codul de procedura fiscala notiunea de control indirect. Adica va trebui sa adunam acele probe colaterale pentru a demonstra ca intr-un loc se produce evaziune fiscala", a declarat Blejnar, intr-un intreviu pentru "Adevarul".


Acesta a exemplificat situatia de control indirect cu cateva spete. De pilda, inspectorii fiscali pot constata in cadrul unui control la un hotel ca acesta are un grad mediu de ocupare, in ultimele patru luni, de zece camere pe zi. "Prin urmare, intr-o luna ar trebui sa spele 300 de cearsafuri, iar de la curatatorie au factura pentru o mie de cearsafuri. Asta inseamna ca au avut 700 de camere neinregistrate", spune Blejnar.


O alta situatie este aceea in care inspectorii fiscali verifica un restaurant. "Acesta are un cuptor electric cu un consum urias, dar nu are niciodata un bon fiscal in casa", completeaza presedintele ANAF.



Citeşte mai multe despre:    ANAF    Control indirect    Hoteluri    Restaurante

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56473

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 1117

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020
13 Jun 2020 | 1026

ANAF: Bonificatii pentru depunerea pana la 30 iunie 2020 a Declaratiei unice 2020
10 Jun 2020 | 1454

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 992

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1304



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Contestatia. Conditie de admisibilitate cererii de chemare in judecata in contenciosul administrativ fiscal
Sursa: Ursuleasa Ionut, Secretar U.A.T.

Jurisprudenţă

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea diferentei dintre indemnizatiile sociale de sanatate platite de catre angajator salariatilor proprii si contributia datorata, in calitate de angajator, pentru contributii si indemnizatii la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia nr. 233/13 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Procedura concordatului preventiv. Cerere de interventie principala. Admisibilitate. Conditii si efecte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 137/9.04.2020

Indemnizatie pentru cresterea copilului. Venituri din activitati independente. Mod de calcul. Stabilirea venitului net prin scaderea impozitului pe venit. Data incetarii realizarii veniturilor din avocatura
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 640/7.09.2020