din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4305 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Perchezitii la locuintele unor suspecti de fraude informatice. Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD

Perchezitii la locuintele unor suspecti de fraude informatice. Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD

  Publicat: 10 May 2010       2206 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


36 de perchezitii domiciliare au fost efectuate de oamenii legii, in aceasta dimineata, pentru destructurarea unui grup infractional specializat in combaterea fraudelor informatice.

Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Imprimat care se completeaza in vederea intocmirii unui act sau a unui tabel.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare

Prejudiciul estimat, pentru care exista deja plangeri, se ridica la aproximativ 1.000.000 USD. Totodata au fost puse in aplicare 28 de mandate de aducere.

In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sprijiniti de efective din cadrul D.C.C.O., B.C.C.O. Bucuresti, S.C.C.O. Harghita, B. I.S.J. a��Vlad Tepesa��, I.G.P.F. a�� D.O.P.M., beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, au efectuat 36 de perchezitii domiciliare, simultan.

Peste 350 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., au efectuat 32 de perchezitii in Constanta si cate doua in Harghita si Bucuresti, ocazie cu care au fost ridicate calculatoare si dispozitive de stocare a datelor informatice. Totodata, au pus in aplicare 28 de mandate de aducere.

Activitatile au fost desfasurate in vederea probarii activitatii infractionale a unui grup de criminalitate organizata care desfasura operatiuni financiare frauduloase, folosind instrumente de plata electronice, clonare de carduri bancare si efectuare de transferuri frauduloase de sume de bani din conturile unor cetateni straini.

In fapt, incepand cu luna octombrie 2009, suspectii au realizat pagini Web falsificate, clone ale unor pagini Web ale unor institutii bancare, urmate de transmiterea acestora, prin e-mail, catre diferiti utilizatori, clienti ai institutiilor financiare vizate. Aceste pagini contineau un avertisment nereal, respectiv o instiintare falsa cu privire la anularea ori restrictionarea accesului clientului la contul lui bancar, cerandu-le clientilor sa urmeze un link si sa completeze un formular cu toate datele cerute (de exemplu: nume, data nasterii, adresa de domiciliu, numar de telefon, SSN, numar card, data expirarii, CVV, codul PIN, etc.). Dupa validarea formularului, acesta era transmis automat printr-o adresa de e-mail creata special in acest scop. Informatiile si datele confidentiale ale clientilor, colectate in aceasta maniera, au fost utilizate de catre invinuiti pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase on-line, din conturi de card apartinand unor cetateni straini.

Suspectii au introdus in sistemele informatice, utilizate pentru realizarea operatiunilor de plata online, date informatice necorespunzatoare adevarului, rezultand transferuri financiare din conturile aferente unor instrumente de plata electronica apartinand unor cetateni americani, cu utilizarea datelor acestora de identificare si ale cardurilor lor, urmate de incasarea sumelor de bani care proveneau din transferuri frauduloase realizate de catre acestia, de la ghisee din municipiul Constanta, Viena a�� Austria, Munchen a�� Germania si Praga a�� Cehia, de catre diferite persoane .

De asemenea, acestia au transmis altor persoane care desfasurau acelasi gen de activitate infractionala, datele complete de identitate ale unor persoane din strainatate, precum si datele cardurilor acestor persoane (numarul cardului, banca emitenta, PIN-ul si disponibilul contului) pentru a fi folosite in vederea efectuarii de operatiuni frauduloase.

Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD, pentru care exista plangeri trimise prin intermediul Secret Service.

Persoanele depistate urmeaza sa fie prezentate D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, pentru audieri.Citeşte mai multe despre:    Perchezitie    Fraude    Fraude informatice    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!
08 Apr 2020 | 1372

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 1299

Ministerul muncii a publicat un Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale
24 Jun 2019 | 891

Bilantul mandatului Presedintiei romane a Consiliului UE in domeniul afacerilor economice si financiare (Ecofin)
14 Jun 2019 | 747

Actele normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 30 mai 2019
30 May 2019 | 834

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1082Articole Juridice

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Legislatia maghiara care interzice exploatarea jocurilor de tip slot machine in afara cazinourilor poate fi contrara principiului liberei prestari a serviciilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Imunitatea de jurisdictie a Uniunii Europene. Incheiere contract individual de munca
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 40/A din 07.03.2018 a Curtii de Apel Galati

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia CCR nr 467/2016 - Legea pentru modificarea Codului Penal si a Legii Organizarii judiciare este neconstitutionala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei