din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2575 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Inselaciune cu mesaje pe telefoanele mobile

Inselaciune cu mesaje pe telefoanele mobile

  Publicat: 22 Sep 2010       1667 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Patru persoane din Prahova sunt suspectate de politistii brasoveni ca au inselat zeci de persoane din toata tara, anuntandu-le ca sunt castigatoarele unor premii substantiale (20.000 de euro)

Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Activitate procesuala, desfasurata in scopul scoaterii la iveala a unor obiecte sau inscrisuri
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.

Sumele primite de suspecti de la partile vatamate se ridica la aproximativ 45.000 lei.



In urma investigatiilor efectuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Brasov s-a documentat si probat activitatea unei grupari infractionale, formata din N.I., de 29 de ani, N.G., de 19 ani, P.M., de 30 de ani si S.F., de 37 de ani, toti din judetul Prahova, suspectata de inselaciune prin intermediul telefoniei mobile.

In fapt, suspectii expediau pe telefoanele mobile ale unor persoane un mesaj text, prin care ii anuntau ca sunt castigatorii unor premii substantiale (20.000 de euro), determinandu-i in aceste conditii sa depuna prin mandate on-line la oficii postale din municipiul Ploiesti diferite sume de bani (pana la 1000 de lei).

Prin extinderea cercetarilor au fost descoperite zeci de victime ale acestei grupari, domiciliate pe intreg teritoriul tarii, iar prejudiciul stabilit pana in prezent, cauzat partilor vatamate de cei patru suspecti, se ridica la aproximativ 45.000 lei.

In cursul zilei de ieri, politistii Biroului de Investigatii Criminale Brasov, cu sprijinul Serviciului Criminalistic si SPIR Brasov, au pus in aplicare autorizatiile de perchezitie domiciliara in locuintele suspectilor din comunele Berceni si Tirgsoru Vechi, fiind descoperite si ridicate zeci de cartele SIM, 10 telefoane celulare, bonuri valorice de reincarcare cartele pre-pay, notite continand textul utilizat pentru inducerea in eroare a partilor vatamate, notite continand sumele de bani incasate fraudulos, facturi de ridicare a mandatelor on-line expediate de partile vatamate, precum si alte inscrisuri din care reiese modul de utilizare a sumelor de bani obtinute.

In urma probatoriului administrat de politisti, procurorul de caz a dispus retinerea preventiva a trei dintre suspecti, pentru 24 de ore, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, urmand a fi prezentati in cursul zilei de astazi Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov cu propunerea de arestare preventiva.



Citeşte mai multe despre:    Inselaciune    Telefonie    Investigatii Criminale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1113

Guvernul a facut modificari privind functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta - cartelele preplatite se vor vinde doar in baza datelor din actul de identitate!
04 Sep 2019 | 2082

A fost initiat un proiect de lege privind eliminarea standardelor duble la produsele de import
22 May 2019 | 758

ANPC a amendat cu 70.000 de lei un operator de telefonie mobila, pentru utilizarea unei practici comerciale incorecte fata de consumatori
26 Apr 2019 | 749

Noul calendar al introducerii caselor de marcat echipate cu jurnal electronic
31 Aug 2017 | 1545

Monitorul Oficial din data de 17 martie 2017
20 Mar 2017 | 1755



Articole Juridice

Dreptul de a fi uitat. Pastrarea datelor cu caracter personal in lipsa consimtamantului persoanei vizate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

CJUE: Costul unui apel catre un numar telefonic de servicii post-vanzare nu trebuie sa il depaseasca pe cel al unui apel standard
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele efectului devolutiv al apelului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 334 din 11 februarie 2020

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019