din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3127 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Idei noi pentru dezvoltarea oraselor si a regiunilor - Open Days 2010

Idei noi pentru dezvoltarea oraselor si a regiunilor - Open Days 2010

  Publicat: 04 Oct 2010       1378 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reprezentantii autoritatilor locale si regionale se intalnesc saptamana aceasta la Bruxelles pentru a discuta despre necesitatea unei colaborari viitoare menite sa stimuleze competitivitatea europeana, in conformitate cu directiile strategiei Europa 2020.

Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Urban Iulian - membru al Parlamentului Romaniei.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Politica de Coeziune � cohesion policy
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.

Evenimentul reuneste 6000 de reprezentanti alesi, provenind din 240 de regiuni si orase. Anul acesta, participantii se concentreaza pe rolul regiunilor si al oraselor in indeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020 DeutschEnglishfranA�ais , planul UE pentru crestere economica si locuri de munca .

Un alt subiect de actualitate pe agenda discutiilor il constituie regiunile mai putin prospere din Europa . Vor fi explicate modalitatile prin care acestea pot fi ajutate sa ajunga la nivelul de dezvoltare al celorlalte tari, cu ajutorul programelor de finantare ale UE. Aceste programe ofera sprijin pentru proiecte de infrastructura, cum ar fi modernizarea transportului public si pentru studii si formare profesionala, in special in noile state membre.

Saptamana aceasta va fi lansata si platforma RegioNetwork 2020, un forum on-line creat pentru a ajuta orasele si regiunile sa coopereze si sa faca schimb de informatii.

Intalnirile de la Bruxelles marcheaza punctul culminant al Open Days 2010, pe parcursul carora, in perioada septembrie-noiembrie, sunt prevazute in Europa aproximativ 260 de evenimente la nivel local English - conferinte, evenimente culturale, targuri si expozitii.

La Grenoble, in Franta, pe data de 16 octombrie va avea loc un seminar in cadrul caruia vor fi analizate opiniile publicului cu privire la viitorul plan municipal de dezvoltare a transportului urban . Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate cele mai reprezentative exemple de gestionare a sistemelor de transport urban din Europa .

In Romania, Open Days sunt marcate prin seminarii privind politica de coeziune sociala si teritoriala (Ploiesti) si utilizarea fondurilor structurale (Bacau), precum si prin sesiuni de informare si degustari de produse in cadrul "Bucharest Food Festival", organizat de Primaria Municipiului Bucuresti.

La Bruxelles, evenimentul Open Days este organizat de Comisia Europeana si de Comitetul Regiunilor, forul european in care autoritatile regionale si locale se pot exprima.



Citeşte mai multe despre:    Europa 2020    Comisia Europeana    Comitetul Regiunilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 468

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1406

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1090

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1010

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1556

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1470



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati