din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1466 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » CSM publica cererile formulate de instante din intreaga Uniune Europeana, adresate C.J.U.E.

CSM publica cererile formulate de instante din intreaga Uniune Europeana, adresate C.J.U.E.

  Publicat: 08 Nov 2010       1332 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Consiliul Superior al Magistraturii publica pe pagina de internet cererile formulate de instante din intreaga Uniune Europeana, adresate Curtii de Justitie a Uniunii Europene (C.J.U.E.) in vederea obtinerii unei hotarari preliminare, care sa ajute la dezlegarea problemei de drept european cu care se confrunta instantele nationale in litigiile cu care sunt investite.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Act adoptat de organele de stat,
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Aceasta pagina va fi dezvoltata prin publicarea si a solutiilor pronuntate de C.J.U.E. fiecarui caz in parte, precum si a motivelor care stau la baza acestora.
Cererile au fost structurate in functie de natura litigiului si ofera oportunitatea cunoasterii modului in care sunt formulate astfel de solicitari de catre magistrati din alte state membre ale Uniunii Europene. De asemenea, sunt structurate acele situatii in care cererile preliminare pot fi respinse ca inadmisibile de catre C.J.U.E.
Se recomanda ca, la formularea unei cereri preliminare, sa fie folosit ca model: Nota de informare cu privire la efectuarea trimiterilor preliminare de catre instantele nationale, publicata in JO C 297 din 5 decembrie 2009.
Curtea de Justitie a Uniunii Europene are competenta interpretarii dreptului Uniunii Europene prin intermediul procedurii preliminare, conform prevederilor art. 267 TFUE (fost art. 234 TCE). Aceasta procedura instituie un mecanism de colaborare intre instantele nationale si Curtea de Justitie conform caruia a��orice instanta a unui stat membru, in masura in care trebuie sa se pronunte in cadrul unei proceduri menite sa conduca la o hotarare cu caracter jurisdictional, poate, in principiu, sa adreseze Curtii o intrebare preliminara.a��
Procedura preliminara asigura interpretarea unitara a dreptului Uniunii Europene, ceea ce are ca efect aplicarea uniforma a acestuia de catre instantele de judecata nationale ale statelor membre. Interpretarea oferita de catre Curtea de Justitie garanteaza faptul ca dispozitiile Uniunii Europene vor produce aceleasi efecte juridice in toate statele Uniunii Europene.
Instantele nationale au obligatia de a respecta hotararile preliminare pronuntate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Consiliul Superior al Magistraturii va actualiza informatiile referitoare la cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare in mod constant dupa transmiterea acestora de catre Departamentul de Afaceri Europene al Guvernului.Citeşte mai multe despre:    CSM    Curtea de Justitie a Uniunii Europene    CJUE

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE: Se preconizeaza reluarea sedintelor de audiere a pledoariilor incepand cu 25 mai 2020
30 Apr 2020 | 1657

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 1194

Consecintele retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana asupra Curtii de Justitie a Uniunii Europene
04 Feb 2020 | 1088

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul �Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti�
01 Nov 2019 | 1551

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1488

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 3666Articole Juridice

GDPR: Montarea unor camere video in perimetrul apartamentului proprietate personala
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

CJUE nu este competenta sa se pronunte asupra unui diferend frontalier cu caracter international care nu tine de dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior � pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Formalitatile necesare transferului salariatilor de la un angajator (cedent) la altul (cesionar)
Sursa: Av. Iulian Gales

Jurisprudenţă

CEDO: Panioglu impotriva Romaniei. Libertatea de exprimare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Camelia Bogdan impotriva Romaniei. dreptul la un proces echitabil. Accesul la o instanta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Neindicarea salariului confidential al membrilor de familie in declaratia de avere nu poate fi sanctionata cu amenda
Pronuntaţă de: Judecatoria Pascani Sentinta civila nr. 1976 din 20 noiembrie 2020

Valabilitatea actelor aditionale de majorare a salariului nesemnate de salariat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia nr. 641 din 01.07.2019