din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3311 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Inselaciune cu file CEC. Administratori cercetati pentru infractiuni economice

Inselaciune cu file CEC. Administratori cercetati pentru infractiuni economice

  Publicat: 02 Feb 2011       2682 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Un sibian este suspectat de politistii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor ca a inselat o firma oradeana cu peste 850.000 de lei.

Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Cont destinat inregistrarii resurselor obtinute in urma exploatarii capitalului.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei,
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
(numita si imperfecta). Reglementata in cap. III, t. II, art. 31, C. pen., partea generala. Potrivit legii, ea consta in determinarea, inlesnirea sau ajutarea in orice mod, cu intentie, la savarsirea din culpa de catre o alta persoana,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este organul de stat caruia ii revin, conform legii, atribute privitoare la stabilirea
(numita si imperfecta). Reglementata in cap. III, t. II, art. 31, C. pen., partea generala. Potrivit legii, ea consta in determinarea, inlesnirea sau ajutarea in orice mod, cu intentie, la savarsirea din culpa de catre o alta persoana,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este organul de stat caruia ii revin, conform legii, atribute privitoare la stabilirea
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada.
Suma platita unei persoane, fizice sau juridice (mandatar) pentru intermedierea unor activitati comerciale, bancare, bursiere etc.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.

Marti, 1 februarie 2011, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au inceput urmarirea penala fata de M.M., de 32 de ani, din Municipiul Sibiu, Judetul Sibiu, sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune.



Acesta este suspectat ca, in perioada 13 iulie - 6 august 2009, in calitate de administrator al unei societati cu sediul in Sibiu, in baza unui contract comercial, a achizitionat de la o societate oradeana materiale de constructii in valoare totala de 852.632,7 lei, pentru plata carora a emis o fila CEC nevizata de administratorul societatii. Odata introdusa la plata de catre partea vatamata, fila CEC a fost refuzata din cauza lipsei de disponibil in cont .

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor continua cercetarile cu suspectul in stare de libertate, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.




Politistii de investigare a fraudelor au finalizat cercetarile in cazul a doi beiuseni, suspectati ca au prejudiciat bugetul de stat cu peste 510.000 lei - s-a propus trimiterea acestora in judecata .

Marti, 1 februarie 2011, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetarile fata de C.L., de 36 de ani si C.V., de 45 de ani, ambii din Municipiul Beius, Judetul Bihor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de prezentare de documente falsificate la autoritatea vamala si evaziune fiscala, respectiv participatie improprie la infractiunea de prezentare de documente falsificate la autoritatea vamala si complicitate la evaziune fiscala.

C.L. este suspectata ca, in perioada 2004 - 2005, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in Beius, cu sprijinul lui C.V., a efectuat import de legume si fructe de la doua societati comerciale din Italia, marfuri pentru care, la autoritatile vamale din Romania, au fost prezentate documente false, preturile bunurilor achizitionate fiind subevaluate, in vederea sustragerii de la plata obligatiilor datorate bugetului de stat, respectiv T.V.A., taxe vamale si comision vamal.

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 518.663 lei.

Suspectii au fost cercetati in stare de libertate, iar prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, la data de 26 august 2010 s-a dispus luarea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand celor doi suspecti pana la concurenta valorii prejudiciului cauzat.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au inaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea cu propunere de trimitere in judecata a suspectilor.



Citeşte mai multe despre:    Serviciul de Investigare a Fraudelor    Inselaciune    Fals

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1113

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2355

Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 ore a administratorului S.C. Silvornamental S.R.L., Badea Cristian
11 Mar 2015 | 2065

Procurorii Dna au dispus controlul judiciar pentru frauda de fonduri europene
11 Feb 2015 | 1611

DNA a dispus retinerea vicepresedintei Asociatiei "Tineri pentru Viitor"
10 Feb 2015 | 3936

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4054



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Neplata diurnei externe. Actiune impotriva angajatorului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Riscul persoanelor care comercializeaza produse expirate sau fara documente
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019

Decizia C.C.R. nr. 158/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 159 alin. (3) teza a doua din Codul penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei