din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2660 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania si Ungaria coordoneaza managementul riscurilor de mediu din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Romania si Ungaria coordoneaza managementul riscurilor de mediu din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

  Publicat: 11 Feb 2011       2046 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo BORBELY, a anuntat astazi, in cadrul conferintei de presa, ca Romania si Ungaria coordoneaza domeniul prioritar 5 al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Anuntul oficial a fost facut de comisarul regional al Comisiei Europene, dl. Johannes Hahn, in data de 3 februarie, in Ungaria.

Borbely Erno - membru al Parlamentului Romaniei.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Borbely Erno - membru al Parlamentului Romaniei.

``Dupa un lobby foarte puternic pe care l-am facut impreuna cu Ungaria, am reusit sa obtinem coordonarea acestui domeniu prioritar. Pe langa acest domeniu, care tine de Ministerul Mediului si Padurilor, Romania va mai coordona inca doua domenii care se leaga de alte ministere``, a declarat ministrul Laszlo BORBELY .

Strategia are 11 domenii prioritare, iar Romania coordoneaza impreuna cu Ungaria, domeniul prioritar 5 managementul riscurilor de mediu. De asemenea, impreuna cu Austria, coordoneaza domeniul 1a - navigabilitatea pe raurile interioare , iar cu Bulgaria - promovarea culturii si a turismului . ``Pentru a stabili de comun acord responsabilitatile care revin Romaniei si Ungariei in ceea ce priveste coordonarea domeniului prioritar 5, colegii din minister sunt astazi si manie in Ungaria. Ministerul Mediului si Padurilor a transmis deja un proiect de Plan de Actiune, expertilor din Ministerul Dezvoltarii Rurale din Ungaria. Este necesar sa stabilim un portofoliu coerent de proiecte prioritare si sa definim, intr-un cadru integrat si comun, modalitatea in care vom utiliza instrumentele financiare existente. Sunt convins ca, daca vom avea o conceptie in ceea ce priveste proiectele care trebuie realizate, vom putea obtine bani mai multi de la Uniunea Europeana, incepand din 2014 ``, a mai spus ministrul Mediului si Padurilor.

In cadrul conferintei de presa, ministrul Mediului si Padurilor a reiterat importanta pe care o are pentru Romania faptul ca detine, pentru un an, presedintia celei de-a 19 sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila (CSD 19), mai 2010 +mai 2011.

``In calitate de presedinte al acestei comisii, in luna martie, imi voi asuma responsabilitatea asupra documentului de negociere ce reprezinta baza de dezbateri si discutii pana la debutul lucrarilor vor avea loc la inceputul lunii mai, la New York, cand vor fi agreate decizii extrem de importante. Este vorba de decizii finale cu privire la politicile globale in domeniul celor cinci grupuri tematice: chimicale, minerit, transport, managementul deseurilor, cadrul pe 10 ani al programelor privind consumul si productia durabile, decizii rezultate in urma unui amplu proces de negociere cu statele membre ONU, care are loc in aceasta perioada``, a subliniat ministrul Laszlo BORBELY .



Citeşte mai multe despre:    Romania    Ungaria    Regiunea Dunarii    Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 478

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 476

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 54119

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 1386

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1545

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56478



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Formularul 230 model editabil 2024 PDF. Completeaza Declaratia 230!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Perioadele de crestere a copilului realizate in alte state membre trebuie luate in considerare la calcularea pensiei pentru limita de varsta
Sursa: MCP Cabinet avocati

Obligatia de a stabili un salariu superior salariului minim garantat in plata. Reglementari si controverse
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Negocierea si includerea clauzei de confidentialitate in contractul individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Hartuirea morala la locul de munca. Atingerea personalitatii, demnitatii sau integritatii unei persoane
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Demisia salariatului. Angajatorul nu este in masura sa recalifice arbitrar cererea formulata de salariat
Pronuntaţă de: Tribunalul Ilfov