din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2325 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Aproximativ 400 000 de tineri, studenti, profesori si cercetatori beneficiaza anual de burse UE

Aproximativ 400 000 de tineri, studenti, profesori si cercetatori beneficiaza anual de burse UE

  Publicat: 12 Jul 2011       1460 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
In cadrul strategiei sale de stimulare a ocuparii fortei de munca, Comisia Europeana are drept obiectiv aproape dublarea numarului de tineri, profesori si cercetatori care primesc burse UE pentru a invata si pentru a se forma in strainatate, de la 400 000 de beneficiari pe an in prezent, la aproape 800 000 in viitor.

1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.
Cuprind totalitatea activitatilor de pregatire teoretica si/sau practica destinate unor categorii de persoane, unui grup sau unor persoane
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
(Basis) Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni.

Acesta este unul dintre obiectivele-cheie care stau la baza cresterii semnificative a investitiilor UE pentru educatie, tineret si creativitate propusa de Comisie in planul sau de buget pentru 2014-2020, a declarat astazi in cadrul unei conferinte de presa comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, Androulla Vassiliou. Imbunatatirea educatiei si formarii profesionale si sprijinirea persoanelor in obtinerea competentelor adecvate este esentiala pentru satisfacerea viitoarelor necesitati de locuri de munca si pentru lupta impotriva saraciei. De asemenea, o mai mare investitie in industriile creative va stimula oportunitatile de angajare intr-un sector care reprezinta 4,5 % din PIB-ul UE si 3,8 % din ocuparea fortei de munca .

Vorbind la lansarea unui nou raport privind politica de alfabetizare, (``Predarea citirii in Europa``, a se vedea IP/11/846), comisarul Vassiliou a facut urmatoarele comentarii: ``Acest buget reprezinta o veste excelenta pentru persoanele si organizatiile active in educatie, creativitate si inovare. Investirea in aceste domenii reprezinta unul dintre cele mai bune planuri de afaceri si ocupare a fortei de munca pentru viitorul Europei. Dorim sa incurajam mai multe persoane sa profite de ocazia de a invata, de a lucra sau de a participa la actiuni de voluntariat in strainatate, pentru ca aceasta experienta este de nepretuit pentru dezvoltarea competentelor si pentru perspectiva ocuparii unui loc de munca . Ne concentram pe masuri cu valoare adaugata care contribuie la obiectivele Europa 2020 de crestere economica inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.``

Ca parte a propunerii Comisiei, un nou program pentru educatie, formare profesionala si tineret va aloca 15,2 miliarde EUR (+ 73 %) pe o perioada de sapte ani. In plus fata de cresterea valorii burselor pentru studiu si formare profesionala, acesta va viza sprijinirea modernizarii sistemelor de educatie, intensificarea cooperarii transfrontaliere intre institutiile de invatamant si reformele politice. Aceasta este cea mai mare crestere din propunerea de buget, care subliniaza prioritatea acordata investitiilor in cunoastere, pentru viitorul Europei.

Noul program ``Europa creativa``, care va cuprinde actualele programe Cultura, MEDIA si MEDIA Mundus, va sprijini sectoarele culturale si creative cu un buget de 1,6 miliarde EUR (+ 37 %). Acesta se va concentra pe sprijinirea organizatiilor si intreprinderilor care functioneaza transfrontalier si sunt puternic legate de promovarea diversitatii culturale si lingvistice.

Institutul European de Inovare si Tehnologie si Actiunile Marie Curie , care sprijina dezvoltarea de competente, precum si formarea profesionala si dezvoltarea carierei pentru cercetatori, vor face parte din noua strategie ``Orizont 2020`` a UE pentru cercetare si inovare care va primi 80 de miliarde EUR + (46 %) conform propunerii de buget . Obiectivul il reprezinta stimularea competitivitatii Europei pe plan mondial si sprijinirea crearii de locuri de munca si idei pentru maine.

Comisia va prezenta la toamna propuneri detaliate pentru noile programe .

In prezent, aproximativ 400 000 de tineri, studenti, profesori si cercetatori beneficiaza anual de burse UE pentru studiu, formare profesionala si activitati de voluntariat in strainatate. Dar cererea de locuri este foarte mare si unul din doi solicitanti este respins din cauza resurselor insuficiente. Noul program ar permite UE sa sprijine pana la 800 000 de persoane pe an. Aceasta investitie va fi, de asemenea, un catalizator pentru modernizarea universitatilor, institutiilor de formare profesionala si scolilor.

Programul va oferi UE mijloacele pentru a sprijini in mai bune conditii cooperarea intre institutiile de invatamant si lumea muncii. Programul va permite UE sa sprijine statele membre in conceperea si aplicarea de politici si reforme ale educatiei eficiente si in transferul abordarilor inovatoare catre altii. De asemenea, Comisia propune sa se elaboreze, in cooperare cu Banca Europeana de Investitii, un program prin care sa se ofere imprumuturi garantate pentru studentii de master in vederea unui curs complet de licenta in strainatate. Acest program ``Erasmus pentru Master`` ar aborda o lipsa actuala in sprijinul financiar.

Programul pentru educatie, formare profesionala si tineret va include un subprogram pentru sport, concentrat asupra abordarii amenintarilor transnationale precum dopingul, violenta si rasismul in sport, asupra dezvoltarii de cariere duale pentru atleti si asupra sprijinirii organizatiilor de la nivelul de baza .Citeşte mai multe despre:    Institutul European de Inovare si Tehnologie    Burse

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1899

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1448

Formular simplificat pentru directionarea unei sume din impozitul pe venit aferent anului 2019
12 Feb 2020 | 1298

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 771

Ministerul Afacerilor Externe a publicat Programul de cooperare in domeniile educatiei, culturii, turismului si mass-mediei intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Hasemit al Iordaniei
03 Sep 2019 | 669

Proiect de lege pentru un nou tip de pasaport: Cartea Verde a Romanilor de Pretutindeni
01 Jun 2019 | 761Articole Juridice

Prelucrare copii acte identitate ale persoanelor fizice (minori si reprezentanti legali) si transmiterea acestora prin intermediul aplicatiei WhatsApp
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I ´┐Ż in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Legea anticoruptie: efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia ca acte de comert ´┐Ż aspecte de constitutionalitate si previzibilitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice 2018
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim