din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3374 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ: Propunere arestare preventiva pentru tentativa omor si altele

PICCJ: Propunere arestare preventiva pentru tentativa omor si altele

  Publicat: 07 Jan 2012       3764 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 06.01.2012, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatilor:

Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Reglementeaza in cap. I, t. I, C. proc. pen., partea speciala; sunt procurorul si organele de cercetare penala.
Una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii prevazuta in cap. I, t. II, art. 18, C. pen., partea generala.
(lat. effractio, de la effringere " a zdrobi, a sparge"). Modalitate de savarsire a unor infractiuni constand in fosrtarea incuietorilor, ruperea legaturilor sau violarea oricarui dispozitiv de inchidere etc.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.

- AVRAM (fost Patarnea) Dumitru-Vasile sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si portul fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte folosite pentru taiere (sabie);

- RAFA MARIAN MADALIN sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice (2 fapte) si portul fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte folosite pentru taiere (sabie), distrugere si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu o imbibatie alcoolica peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Totodata, in cursul zilei de astazi, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile .

Precizam ca, prin rezolutia din 18.10.2011 a Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus, in conformitate cu dispozitiile art. 209 alin. 41 Cod de procedura penala si art. 64 din Legea nr. 304/2004, infirmarea unei solutii de neincepere a urmaririi penale dispusa de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea si preluarea mai multor cauze aflate pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea, acestea fiind conexate in vederea efectuarii urmaririi penale si solutionarii de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica. Considerentele avute in vedere la preluare au vizat faptul ca organele de urmarire penala nu au propus o masura preventiva adecvata gradului de pericol social al faptelor, precum si solutionarea cu operativitate si obiectivitate a cauzei.

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In noaptea de 05/06 iulie 2008, la iesirea dintr-un Mall din Ramnicu Valcea, intre inculpati si partile vatamate M.A.M. si M.M.A. a avut loc o altercatie in timpul careia inculpatii Avram Dumitru-Vasile si Rafa Marian Madalin, impreuna cu alte persoane, le-au lovit pe partile vatamate cu corpuri dure si taietoare despicatoare (sabie), context in care M.A.M. a executat mai multe focuri cu un pistol cu bile din cauciuc pe care il detinea legal. In momentul in care partile vatamate au parasit zona cu un taxi, au fost urmarite de inculpati pana la locuinta victimei M.A.M., unde aceasta a reusit sa intre in scara blocului, pentru a-si asigura scaparea. Inculpatii au patruns prin efractie in scara blocului (spargand geamul de la usa de acces in cladire), unde, in mod repetat, au lovit partea vatamata cu corpuri dure si obiecte taietoare-despicatoare, tragand-o, ulterior, pe aceasta in strada, unde au continuat sa o loveasca pana in momentul in care in zona au aparut lucratori ai politiei locale.

Partea vatamata M.A.M. a suferit leziuni traumatice a caror vindecare a necesitat 90-100 zile de ingrijiri medicale, leziuni ce au pus in primejdie viata victimei, aceasta suferind, totodata o amputatie posttraumatica a unuia dintre degetele de la mana stanga, cauzandu-i o infirmitate fizica permanenta.

Din probatoriul administrat a mai rezultat ca, la data de 19/20.09.2011, inculpatul Rafa Marian Madalin a fost surprins de organele de politie in imediata apropiere a locului in care se afla parcat autoturismul partii vatamate M.AM. avand asupra sa cheile autoturismului cu care lovise, prin manevre repetate, masina partii vatamate si pe care o abandonase, la apropierea echipajului de politie, tulburand grav linistea si ordinea publica. In urma recoltarii probelor biologice, a rezultat ca inculpatul avea o imbibatie alcoolica de 1,30 g/a��.

In cauza, cercetarile au fost efectuate in colaborare cu ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.



Citeşte mai multe despre:    Tentativa de omor    Ultraj    Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 720

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 1270

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3111

Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare: Arestare preventiva conform Noului cod de procedura penala
03 Feb 2014 | 2844

DNA Iasi: 8 persoane au fost trimise in judecata
27 Aug 2013 | 1993

UNBR: Tematica examen barou - 2013 - Avocati stagiari
06 Apr 2013 | 25680



Articole Juridice

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile si cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive. Art. 223 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 57/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 380 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL Admis: Decizia nr. 5/2019 privind judecarea recursului in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 2.715/1/2018
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie