Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

Magazinul online prin prisma Regulamentului General privind protectia Datelor Personale
Cei care nu respecta Regulamentului General privind protectia Datelor Personale se expun unui risc f ...
Revocarea consimtamantului din perspectiva Regulamentulului general privind protectia datelor nr. 679/2016
Consimtamantul reprezinta, in esenta, o manifestare de vointa, efectuata in mod liber si neingradit, ...

➤ Avocat dreptul muncii

Asistenţă juridică şi reprezentare
litigii şi conflicte de muncă

www.mcp-avocati.ro
Raspunderea operatorului de date cu caracter personal in cazul unui incident de securitate
Potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelu ...
Raspunderea si sarcinile Responsabilului cu Protectia Datelor
Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea date ...
Datele cu caracter personal pot fi transferate catre o tara terta daca aceasta din urma asigura un nivel adecvat de protectie a acestor date
Potrivit avocatului general Saugmandsgaard Oe, Decizia 2010/87/UE a Comisiei privind clauzele contra ...
Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a tra
In schimb, acesta nu este, in principiu, operator in ceea ce priveste prelucrarea ulterioara a aces ...
Prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal in derularea raporturilor de munca
Protejarea datelor cu caracter personal, desi importanta de-a lungul istoriei, a devenit, in context ...
GDPR aplicat pe cloud storage
Ce este Cloud Storage? Este un un numar in continua crestere, cel al serviciilor de Cloud Storage. A ...
Legea nr. 190/2018 privind masurile de aplicare a GDPR intra in vigoare
La data de 17 iulie 2018 a fost promulgata si trimisa spre publicare de catre Presedinte Propunerea ...
Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencio ...

GDPR. Protectia datelor

Servicii juridice specializate in domeniul protectiei, prelucrarii si circulatiei datelor personale.
www.mcp-avocati.ro
Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
La data de 19 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru mod ...
Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ult ...
Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Mai jos gasiti o serie de date si informatii care, in opinia autoritatilor/institutiilor cu competen ...
Ce sunt autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal (APD)?
APD sunt autoritati publice independente care supravegheaza, prin competente de investigare si compe ...
Salariatul poate fi obligat de catre angajator pentru a-si da consimtamantul pentru utilizarea datelor cu caracter personal?
Situatia angajator-angajat este considerata, in general, o relatie dezechilibrata, in care angajator ...




Jurisprudenţă

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului



Ştiri Juridice
Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...