Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

Legea nr. 190/2018 privind masurile de aplicare a GDPR intra in vigoare
La data de 17 iulie 2018 a fost promulgata si trimisa spre publicare de catre Presedinte Propunerea ...
Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencio ...

➤ Avocat dreptul muncii

Asistenţă juridică şi reprezentare
litigii şi conflicte de muncă

www.avocat-dreptul-muncii.eu
Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
La data de 19 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru mod ...
Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ult ...
Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Mai jos gasiti o serie de date si informatii care, in opinia autoritatilor/institutiilor cu competen ...
Ce sunt autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal (APD)?
APD sunt autoritati publice independente care supravegheaza, prin competente de investigare si compe ...
Salariatul poate fi obligat de catre angajator pentru a-si da consimtamantul pentru utilizarea datelor cu caracter personal?
Situatia angajator-angajat este considerata, in general, o relatie dezechilibrata, in care angajator ...
In ce conditii pot fi colectate datele cu caracter personal despre copii?
Pentru acest tip de date cu caracter personal s-au instituit masuri de protectie suplimentare, deoar ...
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice?
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile p ...
Date cu caracter personal. Exemple
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata s ...

GDPR servicii externalizate

Servicii juridice specializate in domeniul protectiei, prelucrarii si circulatiei datelor personale.
Ce sunt datele cu caracter personal?
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata s ...
Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR Partea I
Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal, avand directa aplicare incepand cu 25 m ...




Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL. Litigiile avand ca obiect drepturile banesti solicitate de jandarmi, pompieri si personalul militar cu statut de functionari publici sunt de comp
Pronuntaţă de: ICCJ



Ştiri Juridice
Legislaţie

HG 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitat
HOTARARE nr. 714 din 13 septembrie 2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor ...

HG mr. 729/2018 privind organizarea si functionarea CNCAN
HOTARAREA nr. 729 din 13 septembrie 2018 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale pent ...

METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libere la concursul de rezidentiat
METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libe ...