Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Dicţionar Juridic » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

Dicţionar Juridic: GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

Accesul persoanei vizate : Acesta este dreptul persoanei vizate de a obtine de la operatorul de date, ... mai mult

Autoritate de supraveghere : ... mai mult

Autoritate de supraveghere vizata : O autoritate de supraveghere care este vizata de procesul de prelucrare a datelor cu caracter personal deoarece: ... mai mult

Categorii speciale de date : Deseori cunoscute sub numele de „date sensibile”. ... mai mult

CEPD (EDPB) : Comitetul European pentru Protectia Datelor; ... mai mult

Cerinte minime de securitate : Anasamblu de norme adoptate prin Ordin al Avocatului Poporului in vederea asigurarii securitatii/confidentialitatii si integritatii DCP, ce acopera urmatoarele aspecte: ... mai mult

Consimtamant : al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, ... mai mult

Creare de profiluri : orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal ... mai mult

Creare de profiluri : Orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal ... mai mult

Date biometrice : Date cu caracter personal care rezulta ... mai mult

Date cu caracter personal : Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); ... mai mult

Date genetice : ... mai mult

Date privind sanatatea : Date cu caracter personal legate de sanatatea fizica ... mai mult

Datele cu caracter personal privind sanatatea : Toate datele avand legatura cu starea de sanatate a persoanei vizate care dezvaluie informatii despre starea de sanatate fizica sau mentala trecuta, prezenta sau viitoare a persoanei vizate. ... mai mult

Destinatar : inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, ... mai mult

Domain name system : Denumit DNS ... mai mult

DPO : ... mai mult

Dreptul la stergerea datelor. Dreptul de a fi uitat : Dreptul existent la stergerea datelor cu caracter personal a persoanei vizate, in anumite circumstante, a fost extins la un nou „drept de stergere” in circumstantele detaliate in Capitolul III Sectiunea 3 din RGPD. ... mai mult

Evidenta pasiva : Fisier sau baza de date cu caracter personal ... mai mult

GDPR : REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 ... mai mult





Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Articole Juridice

Obligarea unui stat la plata unor sanctiuni pecuniare pentru neexecutarea unei hotarari anterioare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Produsele alimentare originare din teritorii ocupate de Statul Israel trebuie sa poarte mentiunea teritoriului lor de origine
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Cand un calator urca la bordul unui tren fara legitimatie de transport, acesta incheie un contract cu operatorul de transport
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene



Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 657/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "pe baza de abonament" - Legea 1/2011
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect p
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL - Decizia ICCJ 2/2019 - tribunalele specializate sunt competente sa solutioneze apelurile in cererile formulate in procedura executarii silite in
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Ştiri Juridice

Salariul minim diferentiat pentru studii superioare o sa dispara. Care va fi salariul minim in anul 2020
26 Nov 2019 | 359

Legislaţie

Legea nr. 233/2019 pentru modificarea Legii 190/2019 privind punerea in aplicarea a Regulamentului GDPR
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind masuri de pune ...

Procedura de anulare a obligatiilor de plata catre AJOFM, AMOFM, CRFPA
Procedura de anulare a obligatiilor de plata accesorii, in conformitate cu prevederile cap. II - Anu ...

OUG 68/2019 privind reorganizarea Guvernului Romaniei
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 6 noiembrie 2019 privind stabilirea unor masuri la nivelul administr ...