din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2437 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Un avocat si un politist cercetati de procurorii DNA pentru trafic de influenta

Un avocat si un politist cercetati de procurorii DNA pentru trafic de influenta

  Publicat: 17 Apr 2013       1522 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Craiova efectueaza acte de urmarire penala fata inculpatii

Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

PASCU MIHAI-CLAUDIU, avocat la Baroul Dolj, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si complicitate la luare de mita,
CALE RELU, ofiter de politie judiciara, cu gradul profesional de subcomisar in cadrul I.P.J. Dolj, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In ziua de 15 aprilie 2013, in calitate de avocat in cadrul Baroului Dolj, inculpatul Pascu Mihai Claudiu, la initiativa lui Cale Relu, ofiter de politie judiciara, a pretins unor denuntatori suma de 15.000 lei, sustinand ca ar putea sa intervina la un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, astfel incat sa fie adoptata o solutie favorabila denuntatorilor, intr-un dosar penal in care sunt cercetati.
La data de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai -Claudiu a primit de la denuntatori, din totalul sumei pretinse, o prima transa in valoare de 5.000 lei din care a remis, in aceeasi zi, inculpatului Cale Relu, ofiter in cadrul Politiei Municipiului Craiova suma de 1.000 euro pentru ca acesta din urma sa propuna procurorului o solutie favorabila denuntatorilor, in dosarul in care acestia sunt cercetati.
In seara aceleiasi zile, de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai Claudiu a mai primit de la denuntatori a doua transa in valoare de 5.000 lei, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.
In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori se arata ca initiativa angajarii ca avocat a lui Pascu Mihai Claudiu in dosarul in care denuntatorii sunt cercetati pentru comiterea de infractiuni, precum si cea privind pretinderea de bani de la denuntatori, a apartinut inculpatului Cale Relu.

Inculpatilor Pascu Mihai Claudiu si Cale Relu li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile .

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul M.A.I - Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    DNA    Avocati    Politisti    Baroul Dolj    Curtea de Apel Craiova    Trafic de influenta

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2125

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1968

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1379

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1146

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1925

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2210



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contestarea deciziei de pensionare conform Noii Legi a Pensiilor (Legea 360/2023)
Sursa: MCP Cabinet avocati

Concedierea Salariatilor. Modalitati de incetare a CIM si contestarea deciziei de concediere
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Conditii privind incadrarea in grupe superioare de munca. Regasirea activitatilor prestate printre cele enumerate in Ordinul nr. 50/1990 si existenta conditiilor deosebite de munca la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2556 din data de 23 octombrie 2019

Actiune in constatarea grupei I de munca. Discriminarea prin raportare la alti salariati incadrati in grupa de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel PLOIESTI- Decizia civila nr. 2556/23.10.2019