din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2920 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 2 inspectori silvici cercetati penal pentru favorizarea infractorului

2 inspectori silvici cercetati penal pentru favorizarea infractorului

  Publicat: 06 Dec 2013       1858 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatii:

Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Angelo Ion-Florian - membru al Parlamentului Romaniei.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

BRINZEA CATALIN, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti (I.T.R.S.V.) Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita, favorizarea infractorului si permiterea accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii;
POPA DACIAN, inspector in cadrul I.T.R.S.V. Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si favorizarea infractorului;
LAZAR ANGELO CLAUDIU, administrator in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita (2 acte materiale) si evaziune fiscala;
si fata de invinuitul
CALIN GHEORGHE, ofiter de politie in cadrul I.P.J. Calarasi, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita;

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 3 decembrie 2013, inculpatul Branzea Catalin, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti (I.T.R.S.V.), l-a anuntat pe Lazar Angelo Claudiu, administrator al unei societati comerciale, cu privire la faptul ca in ziua urmatoare urmeaza a fi desfasurat la firma acestuia un control inopinat.
La data de 4 decembrie 2013, inculpatii Brinzea Catalin si Popa Dacian, ambii inspectori in cadrul I.T.R.S.V. Bucuresti, au primit de la inculpatul Lazar Angelo Claudiu suma de 500 lei si cate un curcan, pentru a nu isi indeplini activitatile de serviciu cu prilejul controlul efectuat la societatea acestuia.
Ca urmare a intelegerii frauduloase cu cei doi inspectori, Lazar Angelo Claudiu a sustras de la efectuarea controlului cantitatea de circa 110 m.c. material lemnos.
La data de 4 decembrie 2013, autoutilitara cu care se sustragea controlului materialului lemnos a fost interceptata in trafic, pe raza localitatii Calarasi, de ofiterul de politie Calin Gheorghe din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Calarasi. Pentru a nu efectua verificari cu privire la legalitatea transportului, ofiterul de politie a primit drept mita material lemnos.

Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

La data de 5 decembrie 2013, procurorii au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatilor BRINZEA CATALIN, POPA DACIAN SI LAZAR ANGELO CLAUDIU, urmand a fi prezentati la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile .

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul D.G.A. si au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Luare de mita    Favorizarea infractorului    Permiterea accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2739

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept - art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000
04 Mar 2017 | 1373

ICCJ. Decizie privind infractiunea de luare de mita - art. 7 alin. (1) din Legea nr. 78/2000
28 Jan 2017 | 1355

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2845

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2344

Seful Politiei rutiere Piatra Neamt si alti peste 60 de politisti trimisi in judecata pentru luare de mita
04 Jan 2017 | 1109



Articole Juridice

Reunirea cauzelor penale. Art. 43 - 45 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Infractiunile de coruptie in Noul Cod Penal (art. 288 - 294)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Judecatorul Sindic, subiect al infractiunii de remuneratie injusta
Sursa: PNA.ro | Autor: Dorin Ciuncan

Constituirea societatilor comerciale
Sursa: EuroAvocatura

Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Termenul de contestare a deciziei prin care s-a dispus suspendare a contractului individual de munca.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BRASOV - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Decizia CCR 279/17.06.2015 nu este aplicabila atunci cand decizia de suspendare fost consolidata prin trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020