Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Numarul tranzactiilor M&A va creste in Europa emergenta in 2014, conform studiului CMS - DealWatch

Numarul tranzactiilor M&A va creste in Europa emergenta in 2014, conform studiului CMS - DealWatch

  Publicat: 21 Jan 2014       5074 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Firma internationala de avocatura CMS si DealWatch au publicat raportul "Emerging Europe: M&A Report 2013/14", aflat la a treia editie anuala.

Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Denumire data monedei unice europene.
(Near money) (1) Instrumente financiare echivalente cu numerarul sau alte active care pot fi convertite cu usurinta in numerar fara a inregistra nici o pierdere, cum ar fi instrumentele financiare de credit guvernamentale si titlurile de participare la fondurile de piata monetara.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Denumire data monedei unice europene.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.

Raportul analizeaza activitatea din Europa Centrala si de Est, oferind repere importante si trasand predictii de interes cu privire la domeniul fuziunilor si achizitiilor.


Raportul arata ca activitatea de fuziuni si achizitii in Europa emergenta a ramas, in esenta, constanta in 2013, in termeni de volum al tranzactiilor, dar a inregistrat o scadere moderata din punct de vedere al valorii tranzactiilor, care au scazut de la 138 de miliarde Euro in 2012 la 112 miliarde Euro in 2013. Cu toate acestea, expertii CMS si DealWatch sunt optimisti in ceea ce priveste 2014, cand se asteapta o crestere constanta a fluxului de tranzactii.

In 2013, Romania a inregistrat o crestere a volumului de tranzactii M&A in special ca urmare a activitatilor desfasurate in sectorul financiar, manufacturier, energie, agricultura si TMT. Caracteristica generala a pietei romanesti ramane astfel cresterea volumului tranzactiilor cu valoare redusa. Potrivit studiului CMS - DealWatch, piata romaneasca s-a mentinut in jurul nivelului de 1 miliard de Euro, cu o valoare totala a tranzactiilor insumand aproximativ 1,18 miliarde de Euro in 2013, o cifra similara celei inregistrate in 2011 si cu putin mai mica decat cea de anul trecut.

``Suntem moderat optimisti in ceea ce priveste estimarea noastra pentru 2014 si credem ca vom asista anul acesta la o usoara crestere a sectorului de fuziuni si achizitii. Ne bazam analiza noastra si pe ultimele luni ale anului 2013, cand aceasta crestere usoara s-a consolidat. Credem ca Romania are potentialul de a deveni o piata foarte atractiva in urmatorii ani``, a declarat Horea Popescu, Partener si seful departamentului Corporate and M&A al CMS Romania.

La nivel de regiune, anul trecut, numarul de tranzactii anuntate cu o valoare de peste 1 milion de Euro a scazut cu 2%, la un total de 2.555 de tranzactii. Dupa numarul de tranzactii, cel mai activ sector in 2013 a fost cel al serviciilor, cu 484 de deal-uri incheiate reprezentand 19% din total. Sectorul minier (incluzand petrolul si gazele) a fost desemnat cel mai important in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor, cu peste 23 de miliarde de Euro reprezentand peste 20% din piata globala. Cea mai mare tranzactie din regiune a fost anuntata in ultimele zile ale anului, cand 30% dintre actiunile companiei rusesti de constructii Stroygazconsulting au fost tranzactionate la o valoare de peste 3,5 miliarde Euro.

Piata M&A din Federatia Rusa a reprezentat 31% din totalul tranzactiilor din Europa emergenta si 62% din valoarea totala a afacerilor in 2013. Polonia s-a clasat pe locul al doilea, cu o pondere de 14% din numarul de tranzactii, urmata de Turcia cu 13%. Seviciile financiare M&A au reprezentat peste 10% din totalul tranzactiilor din 2013, dar numarul de tranzactii bancare in regiune este probabil sa creasca in anii urmatori, intrucat creditorii din Europa de Vest se retrag spre a-si intari pozitiile si recapitaliza operatiunile din tarile de origine, iar bancile grecesti sunt obligate sa-si cedeze din active .

``Ne asteptam ca in 2014 fluxul de tranzactii in Europa Centrala si de Est sa fie influentat de cresterea interesului cumparatorilor straini, precum si de disponibilitatea in piata a unor companii si active subevaluate si a unei activitati crescute a fondurilor de private equity``, a declarat Helen Rodwell, CMS CEE Corporate Partner.

"In timp ce reducerea gradului de indatorare a bancilor vest-europene va continua sa fie un motiv de ingrijorare pentru stabilitatea economiilor din Europa de Est, intrarea fondului de capital privat KKR in regiune este un semn incurajator al increderii investitorilor. Exceptand un nou episod in criza datoriilor din zona euro, suntem de parere ca o consolidare a sectorului bancar si redresarea economica in curs de realizare in Europa emergenta vor genera o crestere a activitatii in sectorul M&A in 2014", a adaugat
Boris Maleshkov, Head of Editorial, Emerging Markets Information Service (EMIS).

Expertii CMS sunt optimisti cu privire la fluxul de afaceri in Europa Centrala si de Est, in 2014. Potrivit acestora, cea mai grea perioada a crizei a trecut si increderea se restabileste incet pe piata .

Despre CMS
CMS Romania este membru al retelei internationale CMS, oferind clientilor sai consiliere de inalta specialitate in domeniile juridic si fiscal. Cu peste 2.800 de avocati la nivel global, experti in managementul de proiect si lucrand in echipe dedicate sectoarelor de activitate, CMS are ca obiectiv clientul si indeplinirea cerintelor acestuia.
CMS este o firma full-service de avocatura, care se claseaza intre primele 10 companii de profil din lume, din punct de vedere al numarului de avocati (Am Law 2012 Global 100). Cu 56 de birouri in 31 de tari, CMS a inregistrat in 2012 un venit anual de 841 milioane de Euro. CMS consiliaza majoritatea companiilor din DAX 30, precum si un numar important de companii prezente in topurile Fortune 500 si FT European 500.
CMS ofera o gama larga servicii juridice de inalta expertiza, acoperind 17 arii sectoriale si de practica juridica, incluzand domenii, precum cel bancar si financiar, comercial, de concurenta, corporate, litigii, ocuparea fortei de munca, energie, proprietate intelectuala, Life Sciences/ farmaceutica, imobiliare & constructii, taxe si TMT. Pentru mai multe informatii: www.cmslegal.com.

Birouri si birouri asociate CMS: Aberdeen, Alger, Amsterdam, Antwerp, Barcelona, Beijing, Belgrad, Berlin, Bratislava, Bristol, Brussels, Bucuresti, Budapesta, Casablanca, Koln, Dubai, Duesseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Istanbul, Kiev, Leipzig, Lisabona, Ljubljana, Londra, Luxembourg, Lyon, Madrid, Mexico City, Milan, Moscova, Munchen, Paris, Praga, Rio de Janeiro, Roma, Sarajevo, Sevillia, Shanghai, Sofia, Strasbourg, Stuttgart, Tirana, Utrecht, Viena, Varsovioa, Zagreb si Zurich.Citeşte mai multe despre:    Achizitii    Fuziune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Peste 65.000 de elevi vor beneficia de extinderea programului „Masa calda”
06 Feb 2020 | 503

Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020
06 Feb 2020 | 336

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 28 octombrie 2019
29 Oct 2019 | 920

A fost infiintat Muzeul National de Istorie a Evreilor si al Holocaustului din Romania
10 Oct 2019 | 288

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1290

STATISTICA: Ce probleme pot aparea la infiintarea unei firme in Romania?
13 Sep 2019 | 642Articole Juridice

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal – o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Dreptul de retragere al consumatorilor in cazul unei achizitii online. Situatia bunurilor ambalate si desigilate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Sediu profesional adjudecat, proprietate, a Cabinetului de avocat. Inscrierea in Cartea funciara
Sursa: Lect. univ. dr. Claudiu Constantin DINU | UNBR

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

ICCJ. Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Continutul infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Prin faptul ca judecatorul fondului a apreciat culpa ambelor parti in savarsirea neregulii nu este de natura sa se admita intrunirea ipotezei existentei unor motive contradictorii in cuprinsul sentintei
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 1702/2019

Nu constituie o conduita abuziva a autoritatii contractante solicitarea prezentarii de catre ofertanti a certificatului ISO din partea producatorilor dispozitivelor medicale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 41/2019

RIL admis - sectiile civile ale tribunalelor sunt competente functional sa solutioneze apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii asupra contestatiilor formulate impotriva executarilor silite pornite in temeiul dispozitiilor art. 260 din Legea nr. 207/2015
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie