Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Baroul Bucuresti: Eliberare carduri pentru anul 2015

Baroul Bucuresti: Eliberare carduri pentru anul 2015

  Publicat: 19 Dec 2014       1651 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Avocatii definitivi pot depune cereri pentru vizarea pe anul 2015 a cardului de avocat de tip CCBE, incepand cu data de 05.01.2015.

Inscris constatator al contractului de mandat care da posibilitatea ca mandatarul sa lucreze in numele si pe socoteala mandatului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

Avocatii stagiari, precum si avocatii inscrisi in Tabloul special al avocatilor straini, pot depune cereri pentru emitere card de avocat in format clasic, emis de Baroul Bucuresti, incepand cu data de 18.12.2014.


Cererile pentru eliberarea cardurilor aferente anului 2015 (atat cele in format clasic pentru avocatii stagiari, cat si cardurile de tip CCBE pentru avocatii definitivi) se regasesc la etajul IV, urmand a fi vizate de catre compartimentele de specialitate si depuse la biroul IT, camera 501.


Eliberarea cardurilor se va realiza astfel:


- in maxim 4 zile lucratoare de la depunerea cererii pentru avocatii stagiari;


- pe loc, pentru avocatii definitivi, dupa achitarea costului emiterii cardului, pentru cardurile tip CCBE deja emise de UNBR.


Vizarea pe anul 2015 a cardurilor tip CCBE se va realiza prin aplicarea pe loc a timbrului holografic, dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip. vizate.


Vizarea pe anul 2015 a legitimatiilor de avocat (pe suport hartie) se va realiza prin aplicarea pe loc a stampilei, dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.


Toate cererile de eliberare card se depun personal sau cu procura.


In cazul in care se impune emiterea unui card tip CCBE nou (furt, pierdere, distrugere, schimbare de nume, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Cererea se va inainta la UNBR in vederea emiterii unui nou card, ce va fi emis in termen de cel putin 15 zile de la data inregistrarii solicitarii la UNBR si va fi supus acelorasi conditii de eliberare, inclusiv cu privire la plata taxei de emitere card .


In cazul in care se impune emiterea unui card nou de tip clasic pentru avocati stagiari sau straini (furt, pierdere, distrugere, schimbare de date, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Pentru furt/pierdere se achita o taxa suplimentara de emitere de 10 lei, in contul baroului, la casierie et.IV.


Pentru eliberarea unui nou card este necesara publicarea unui anunt de pierdere/furt intr-un cotidian de larga circulatie si declararea acestui fapt la barou.


Cardul de avocat stagiar este valabil pana la sfarsitul anului in curs, mentionat pe card, iar cardul de tip CCBE pentru avocatii definitivi are o perioada de valabilitate de 5 ani, urmand a fi vizat anual prin aplicarea unui timbru holografic, numai in masura in care sunt indeplinite toate conditiile cerute pentru eliberarea documentului.


Consiliul Baroului Bucuresti reaminteste avocatilor obligatia de plata a taxelor si contributiile datorate bugetului Baroului Bucuresti, U.N.B.R. si Filialei Bucuresti a C.A.A. conform dispozitiilor art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, republicata.


TAXE B.B. / U.N.B.R. :


AVOCATI DEFINITIVI - 564 lei/an (47 lei/luna)


AVOCATI STAGIARI - 276 lei/an (23 lei/ luna)


CONT BAROUL BUCURESTI


RO63 RNCB 0080005630040001


BCR Sucursala Lipscani


Modelele legitimatiilor de avocat de tip card (clasice sau CCBE) se regasesc in Statutul profesiei de avocat, astfel cum a fost modificat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr.852 / 2013.Citeşte mai multe despre:    Baroul Bucuresti    Avocati    Card avocat 2015Comentează: Baroul Bucuresti: Eliberare carduri pentru anul 2015
Alte titluri

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 114

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.
22 Jun 2019 | 216

Solicitare catre UNBR: interdictia expresa ca un avocat sa fie membru acoperit in cadrul organelor de stat
31 May 2019 | 140

CEDO: restrangerea dreptului la aparator in timpul interogarilor de catre organele de politie nu a incalcat dreptul la un proces echitabil.
26 May 2019 | 186

Concilierea/medierea prealabila a conflictelor de munca dintre angajator si salariati. Noile propuneri legislative pentru completarea Codului muncii
19 Apr 2019 | 458

U.N.B.R. a modificat Statutul profesiei de avocat
13 Apr 2019 | 204Articole Juridice

Respectarea principiului contributivitatii in sistemul public de pensii si aplicarea in timp a legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reglementarea administratiei publice, centrale si locale, in Noul Cod Administrativ (II)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Noul Codul Administrativ al Romaniei. Ratiune, dispozitii generale, principiile dreptului administrativ. (I)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Decizia nr. 362/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 32 alin. (7) fraza finala din Legea cetateniei romane nr. 21/1991
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 798/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (1) din Legea nr. 190/1999
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia Curtii Constitutionale nr. 738/2018 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 167 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Tribunalul admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocata din oficiu !
Pronuntaţă de: Tribunalul Olt Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 112/2017, in sedinta publica din 21 februarie 2017