Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT a dispus retinerea pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc

DIICOT a dispus retinerea pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc

  Publicat: 10 Dec 2015       916 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
La data de 9 decembrie 2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor:

Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
A fost promulgat la 11.09.1865
Principiu fundamental prevazut in cap. I, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

I. D.,I. I.,I. O.,P. A. M.,F. F.,P. A. M.,I. M.,I. A.siI. M.pentru savarsirea infractiunilor detrafic ilicit de droguri de risc si de mare riscsipunere la dispozitie a locuintei in vederea consumului ilicit de droguri de mare risc.


In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada februarie 2015 - decembrie 2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatii au procurat cantitati importante de droguri (heroina, metadona si cannabis) pe care le-au comercializat stradal consumatorilor de pe raza municipiului Bucuresti, cu precadere in sectorul 2.
In urma activitatilor desfasurate in cauza, au fost gasite si ridicate 40 de grame de heroina, 20 de grame de cannabis, 180 de comprimate de metadona, 2.300 de lei, precum si ambalaje si materiale folosite la ambalarea drogurilor.


La data de 9 decembrie 2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au propus Tribunalului Bucurestiarestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zilea inculpatilorI. D.,I. I.,I. O.,P. A. M.,F. F.,P. A. M.,I. M.,I. A. siI. M.


Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.


Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Jandarmeriei Romane.


Pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DIICOT    retinerea    trafic ilicit de dorguri de risc si de mare risc    cosumul ilicit de droguri de mare risc    arestare preventiva    prezumtia de nevinovatie    Codul de procedura penala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 557

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 667

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 425

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 februarie 2020
17 Sep 2019 | 1347

Camera Consultantilor Fiscali a publicat data si tematica pentru sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2019
10 Sep 2019 | 356

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 113Articole Juridice

Beneficiarii si procedura de atribuire a somajului tehnic pe perioada starii de urgenta
Sursa: MCP Cabinet avocati

Forma si continutul contractului de munca la domiciliu, in cazul activitatii de telemunca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Obligatia instantei de a stabili contributia lunara la intretinerea copilului pe timpul plasamentului masura de protectie a drepturilor copilului sau piedica in calea celeritatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Retinerea certificatului de inmatriculare al unui vehicul fara ITP valabil o incalcare a dreptului la proprietate privata?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Pentru admiterea revizuirii faptele trebuie sa fie noi, iar nu mijloacele de proba in dovedirea unei fapte sau imprejurari cunoscute de instanta la solutionarea cauzei
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 40/A/2019

Motivul optional de refuz al executarii mandatului european de arestare
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 307 din 6 martie 2015

Impozit pe venitul persoanelor nerezidente. Calculul. Majorari si penalitati pentru neretinerea si nedepunerea in termen a impozitului
Pronuntaţă de: Decizia nr.417 din 6 februarie 2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie

Actiune civila. Omor. Minori aflati in intretinerea victimei. Prestatie periodica
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 822 din 8 februarie 2006