Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » HELP IN THE 28: Lansarea cursului „PROTECTIA DATELOR PERSONALE SI A DREPTURILOR CU CARACTER PERSONAL”

HELP IN THE 28: Lansarea cursului „PROTECTIA DATELOR PERSONALE SI A DREPTURILOR CU CARACTER PERSONAL”

  Publicat: 13 Feb 2017       2785 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
La data de 31.01.2017 a avut loc la sediul INM conferinta de lansare a cursului “PROTECTIA DATELOR SI A DREPTULUI LA VITA PRIVATA” derulat in cadrul PROGRAMULUI “HELP IN THE 28”sustinut de Directia Generala Justitie si Consumatori, pus in aplicare de catre Consiliul Europei, la care au participat aproximativ 70 de judecatori, procurori si avocati.

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Ansamblu de solutii pronuntate de catre organele de jurisdictie in legatura cu probleme de drept sau institutiile juridice examinate cu prilejul desfasurarii litigiilor din competenta lor.
Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,


Evenimentul a fost deschis de Nelu Ciobanu, director adjunct INM, care a subliniat ``HELP in 28`` UE-CoE, avantajele e-learning si disponibilitatea programului de a pune in aplicare cursul in Romania.
Din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Monica Livescu, a facut apel catre profesionistii din domeniul juridic sa sustina drepturile omului in activitatea lor de zi cu zi. Pentru a face fata cererii masive de participare la curs din partea avocatilor (peste 80), a anuntat ca, dupa ce va fi parcurs de grupul curent de cca. 40 avocati cursul on-line sub moderarea tutorelui national HELP, Raluca Bercea, se va organiza o a doua editie a cursului, cu sustinerea U.N.B.R.


Prezentarea programului a fost facuta de D-na Eva Pastrana, coordonatorul proiectului ``HELP in the 28`` din partea Directoratului General pentru Drepturile Omului si Legislatie din cadrul Consiliului Europei.


Introducerea in domeniul protectiei datelor si vietii private, centrata pe standardele Uniunii Europene si CEDO, inclusiv Conventia 108, precum si pe jurisprudenta romana, cu sublinierea cazului Barbulescu (supravegherea corespondentei electronice trimise de la locul de munca) si altele, in ceea ce priveste colectarea de date cu caracter personal, interceptarea convorbirilor telefonice si serviciile secrete, a fost facuta de Ana-Maria Telbis, membru al consiliului editorial HELP, precum si tutorele national HELP pentru grupul de cca. 35 de judecatori, procurori si magistrati.


Dl. George Grigore, expert in cadrul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, a prezentat evolutiile in domeniul protectiei datelor la nivel european si national, in scopul cresterii gradului de constientizare a obligatiilor care decurg din noul regulament al UE adoptat in 2016 si care vor fi aplicabile incepand cu luna mai 2018. El a subliniat ca este o protectie sporita a drepturilor, a explicat noile reglementari privind prelucrarea datelor si fluxurile de transfer de date in interiorul UE, cat si in afara UE, importanta amenzilor si nevoia ca ofiterul de protectia datelor trebuie sa se bucure de independenta, indiferent ca sunt angajati interni sau nu.


A fost prezentat programul ``HELP in 28`` UE / CoE, inclusiv metodologia acestuia, precum si continutul acestui curs cu privire la modul de a pune in practica sistemul european de protectie al drepturilor privind datele personale si a vietii private, care rezulta din ambele sisteme - UE si sistemul Consiliului Europei.


Acest curs foarte interactiv acopera domenii tematice, cum ar fi mijloacele de comunicare, date medicale, e-comunicare, tehnologii moderne si a vietii private la locul de munca .


Cursul a fost adaptat si se desfasoara in limba romana, fiind moderat on-line pentru cele doua grupuri distincte de catre tutorii nationali pe parcursul a doua luni, dupa care acestea vor fi disponibile in mod public on-line. Versiunea in limba engleza este deja accesibila gratuit pesite-ul ``HELP in 28``.
Citeşte mai multe despre:    Date cu caracter personal    CJUE    Viata privata    Avocati    INM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Operator medical sactionat pentru divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal
27 Mar 2021 | 266

Persoana fizica, in calitate de operator, sanctionata contraventional pentru dezvaluire de date cu caracter personal
15 Mar 2021 | 358

BCR sactionata pentru incalcarea dispozitiilor referitoare la securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal
13 May 2020 | 862

CJUE: Se preconizeaza reluarea sedintelor de audiere a pledoariilor incepand cu 25 mai 2020
30 Apr 2020 | 1123

[CUM A FOST] UpDate Work (III): Telemunca si munca la domiciliu. Adaptarea activitatii salariatilor
24 Apr 2020 | 1788

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 634Articole Juridice

Ministerul Public nu are competenta de a autoriza accesul si transferul unei autoritati publice la baze date pentru a desfasura o urmarire penala
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Dreptul la deconectare al salariatului in era digitala. Reglementare
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Evaluarea salariatilor prin procese automate, aplicatii si platforme electornice
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Raspunderea operatorului de date cu caracter personal in cazul unui incident de securitate
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Opinie contrara: mentinerea sanctiunii pentru nedeclararea salariului confidential al membrilor de familie
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti, Sentinta civila nr. 1221 din 13.02.2019

Societatilor comerciale tranzactionate pe o bursa de valori mobiliare le sunt aplicabile prevederile speciale ale Legii nr. 297/2004. GDPR actionari
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019

Cuantum al onorariului de avocat apreciat ca disproportionat de instanta de recurs, in raport cu volumul de activitate al aparatorului si cu complexitatea cauzei
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019

Instantele nationale procedeaza la adresarea unei intrebari CJUE numai dupa analizarea necesitatii si pertinentei acesteia
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1704/2019