din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1683 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CEDO a respins o cerere cu privire la secretul corespondentei la locul de munca. Deosebiri fata de Barbulescu c. Romaniei.

CEDO a respins o cerere cu privire la secretul corespondentei la locul de munca. Deosebiri fata de Barbulescu c. Romaniei.

  Publicat: 08 Jun 2019       1125 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
In Hotararea din cauza Garamukanwa c. Marii Britanii, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins, in unanimitate, cererea ca inadmisibila. Decizia este finala.

Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblu de solutii pronuntate de catre organele de jurisdictie in legatura cu probleme de drept sau institutiile juridice examinate cu prilejul desfasurarii litigiilor din competenta lor.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Cauza privea concedierea reclamantului de catre o institutie de servicii medicale de stat, in urma unei investigatii pentru hartuire intemeiata pe fotografii stocate pe telefonul acestuia, in e-mail-uri si corespondenta WhatsApp.


Curtea a statuat ca reclamantul nu s-ar fi putut astepta, in mod rezonabil, ca fotografiile si corespondenta pe care s-a bazat comisia disciplinara pentru a intemeia decizia de concediere vor ramane private. Acesta fusese avertizat de catre angajatorul sau cu privire la conduita sa inadecvata cu aproape un an inainte ca politia sa inceapa ancheta cu privire la infractiunea de hartuire ce a dus la suspendarea sa din functie.


Curtea a aratat ca aceasta cauza poate fi deosebita de o alta cauza recenta din jurisprudenta CEDO cu privire la caracterul privat al corespondentei la locul de munca, Barbulescu c. Romaniei, unde Curtea a retinut ca salariatul nu fusese informat cu privire la intinderea si natura monitorizarii corespondentei sale de catre angajator.



Citeşte mai multe despre:    CEDO    Hotarare CEDO    Barbulescu c. Romaniei    Garamukanwa c. Marii Britanii    Secretul corespondentei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 2719

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 1512

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 1201

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 1571

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1289

CEDO: Doua condamnari condamnari diferite pentru aceleasi fapte reprezinta o incalcare a conventiei. Curtea recomanda schimbari in sistemul penal al Rusiei.
13 Oct 2019 | 1084



Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Plata cheltuielilor de judecata. Aspecte practice. Netemeinicia solicitarii de cenzurare a cheltuielilor de judecata. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Diferentierea termenelor de solutionare a cererilor de restituire a imobilelor preluate abuziv si egalitatea in drepturi
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Legalitatea platii esalonate a drepturilor salariale obtinute prin hotarari judecatoresti
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Rambursarea retroactiva a somajului eronat de catre autoritatea publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati