Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Bancile din zona euro vor inaspri conditiile de creditare

Bancile din zona euro vor inaspri conditiile de creditare

  Publicat: 19 Jan 2008       2097 citiri       Sursa: NewsIn  


Denumire data monedei unice europene.
Banca Centrala Europeana (BCE)a fost inaugurata pe 30 iunie 1998. De la 1 ianuarie 1999 a preluat responsabilitatea implementarii politicii monetare europene, asa cum este definita de Sistemul European al Bancilor Centrale (SEBC).
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Bancile din zona euro preconizeaza o inasprire a standardelor de creditare in prima parte a anului 2008, pe fondul scaderii cererii pentru imprumuturi, a anuntat vineri Banca Centrala Europeana (BCE), in cadrul sondajului trimestrial cu privire la creditare, relateaza Reuters.

Denumire data monedei unice europene.
Este relatarea facuta de catre expertul desemnat de instanta, in scris sau oral, in care acesta expune constatarile si concluziile sale cu privire la imprejurarile de fapt a caror lamurire a fost solicitata.
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Clasificare a creditelor pentru determinarea necesarului de provizioane specifice de risc.
Criza din piata creditelor, alaturi de inrautatirea perspectivelor de crestere economica si ale pietei imobiliare sunt principalii factori ce duc la inasprirea standardelor de creditare, in timp ce diminuarea numarului de fuziuni, slabirea sectorului imobiliar si scaderea increderii consumatorilor au afectat cererea, a mai transmis BCE.

Din august, criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite ale Americii a dus la cresterea semnificativa a dobanzilor pe care trebuie sa le plateasca bancile la imprumuturile interbancare si a contribuit la o incetinirea economica rapida, care ameninta sa se extinda si in zona euro.

"Bancile au anuntat in general ca recenta criza din pietele financiare a ingreunat conditiile de acces la finantare in ultimele trei luni si estimam ca va afecta in continuare accesul la fonduri in urmatoarele trei luni", a transmis BCE.

"Dorinta bancilor de a acorda imprumuturi a fost redusa intr-o anumita masura de efectele crizei financiare si ar putea continua sa fie afectata in urmatoarele luni", mai arata raportul .

Modul in care bancile acorda imprumuturile reprezinta un factor important pentru economia in zona euro si economistii acorda o atentie deosebita sondajului BCE.

"Aceste date apartin BCE si ar trebui sa fie un semnal de alarma, daca mai era necesar, ca riscurile de reducere a cresterii economice in zona euro s-au accentuat considerabil", a declarat intr-o nota catre clienti economistul sef pentru zona euro din cadrul BNP Paribas, Ken Wattret.

BCE a anuntat ca standardele de creditare vor fi inasprite in toate cele trei directii principale: creditele pentru afaceri, pentru ipoteci si pentru consum. BCE mai estimeaza o reducere a cererii pentru imprumuturi in toate aceste categorii .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...