din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2174 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Bancile din zona euro vor inaspri conditiile de creditare

Bancile din zona euro vor inaspri conditiile de creditare

  Publicat: 19 Jan 2008       2276 citiri       Sursa: NewsIn  


Denumire data monedei unice europene.
Banca Centrala Europeana (BCE)a fost inaugurata pe 30 iunie 1998. De la 1 ianuarie 1999 a preluat responsabilitatea implementarii politicii monetare europene, asa cum este definita de Sistemul European al Bancilor Centrale (SEBC).
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Bancile din zona euro preconizeaza o inasprire a standardelor de creditare in prima parte a anului 2008, pe fondul scaderii cererii pentru imprumuturi, a anuntat vineri Banca Centrala Europeana (BCE), in cadrul sondajului trimestrial cu privire la creditare, relateaza Reuters.

Denumire data monedei unice europene.
Este relatarea facuta de catre expertul desemnat de instanta, in scris sau oral, in care acesta expune constatarile si concluziile sale cu privire la imprejurarile de fapt a caror lamurire a fost solicitata.
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Clasificare a creditelor pentru determinarea necesarului de provizioane specifice de risc.
Criza din piata creditelor, alaturi de inrautatirea perspectivelor de crestere economica si ale pietei imobiliare sunt principalii factori ce duc la inasprirea standardelor de creditare, in timp ce diminuarea numarului de fuziuni, slabirea sectorului imobiliar si scaderea increderii consumatorilor au afectat cererea, a mai transmis BCE.

Din august, criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite ale Americii a dus la cresterea semnificativa a dobanzilor pe care trebuie sa le plateasca bancile la imprumuturile interbancare si a contribuit la o incetinirea economica rapida, care ameninta sa se extinda si in zona euro.

"Bancile au anuntat in general ca recenta criza din pietele financiare a ingreunat conditiile de acces la finantare in ultimele trei luni si estimam ca va afecta in continuare accesul la fonduri in urmatoarele trei luni", a transmis BCE.

"Dorinta bancilor de a acorda imprumuturi a fost redusa intr-o anumita masura de efectele crizei financiare si ar putea continua sa fie afectata in urmatoarele luni", mai arata raportul .

Modul in care bancile acorda imprumuturile reprezinta un factor important pentru economia in zona euro si economistii acorda o atentie deosebita sondajului BCE.

"Aceste date apartin BCE si ar trebui sa fie un semnal de alarma, daca mai era necesar, ca riscurile de reducere a cresterii economice in zona euro s-au accentuat considerabil", a declarat intr-o nota catre clienti economistul sef pentru zona euro din cadrul BNP Paribas, Ken Wattret.

BCE a anuntat ca standardele de creditare vor fi inasprite in toate cele trei directii principale: creditele pentru afaceri, pentru ipoteci si pentru consum. BCE mai estimeaza o reducere a cererii pentru imprumuturi in toate aceste categorii .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...