Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Avocat in Baroul Bota trimis in judecata pentru trafic de influenta

Avocat in Baroul Bota trimis in judecata pentru trafic de influenta

  Publicat: 18 Dec 2009       1923 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Denumire data monedei unice europene.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

PRODAN GRIGORE-IOAN, comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civila (organizatie neguvernamentala) si inscris ca avocat in Baroul Bota, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata,

MINCA REMUS, MARIN SIDONIA, LIDER ANDREA-CRISTINA-THEODORA si LIDER MISU in sarcina carora s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta .

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada aprilie - mai 2009, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins de la inculpatii Minca Remus, Marin Sidonia si Lider Andrea-Cristina-Theodora suma totala de 45.000 euro si un autoturism de lux pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti si ai Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti si pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a doua persoane arestate preventiv.
La data de 29 aprilie 2009, Prodan Grigore Ioan a primit autoturismul mentionat de la ceilalti patru inculpati.
De asemenea, in perioada aprilie - octombrie 2008, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins si primit de la un denuntator suma totala de 27.000 euro, promitand ca in schimbul banilor va interveni pe langa lucratorii de politie cu functii de conducere din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane si ai I.P.J. Maramures pentru a nu fi pus in executare mandatul de arestare emis pe numele denuntatorului. De asemenea, inculpatul a mai promis ca va interveni si pe langa un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures care instrumenta dosarul penal in care denuntatorul avea calitatea de inculpat, pentru a adopta o solutie favorabila.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatului Prodan Grigore Ioan pana la concurenta sumei de 52.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contractele de credit pentru consumatori trebuie sa mentioneze intr-un mod clar si concis modalitatile de calcul al termenului de retragere
Sursa: EuroAvocatura.ro

Intrebari frecvente referitoare la somajul tehnic
Sursa: ITM

Legea 19/2020: Intrebari privind zilele libere pentru supravegherea copiilor
Sursa: ITMJurisprudenţă

Concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 1/2020

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificativ
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate). Exceptie de la opozabilitatea hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Legislaţie

ORDONANTA MILITARA nr. 4/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19
ORDONANTA MILITARA nr. 4 din 29 martie 2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19 ...

Ordinul nr. 1799/2020 pentru aprobarea modalitatii de amanare la plata a ratelor si dobanzilor aferente imprumuturilor acordate de Ministerul Finantel
Ordinul nr. 1799/2020 pentru aprobarea modalitatii de amanare la plata a ratelor si dobanzilor afere ...

Ordinul 791/2020 privind acordarea certificatelor de situatii de urgenta operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemie
Ordinul nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situatii de urgenta operatorilor economici ...