din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1992 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocat in Baroul Bota trimis in judecata pentru trafic de influenta

Avocat in Baroul Bota trimis in judecata pentru trafic de influenta

  Publicat: 18 Dec 2009       2198 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Denumire data monedei unice europene.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

PRODAN GRIGORE-IOAN, comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civila (organizatie neguvernamentala) si inscris ca avocat in Baroul Bota, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata,

MINCA REMUS, MARIN SIDONIA, LIDER ANDREA-CRISTINA-THEODORA si LIDER MISU in sarcina carora s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta .

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada aprilie - mai 2009, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins de la inculpatii Minca Remus, Marin Sidonia si Lider Andrea-Cristina-Theodora suma totala de 45.000 euro si un autoturism de lux pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti si ai Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti si pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a doua persoane arestate preventiv.
La data de 29 aprilie 2009, Prodan Grigore Ioan a primit autoturismul mentionat de la ceilalti patru inculpati.
De asemenea, in perioada aprilie - octombrie 2008, inculpatul Prodan Grigore Ioan a pretins si primit de la un denuntator suma totala de 27.000 euro, promitand ca in schimbul banilor va interveni pe langa lucratorii de politie cu functii de conducere din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane si ai I.P.J. Maramures pentru a nu fi pus in executare mandatul de arestare emis pe numele denuntatorului. De asemenea, inculpatul a mai promis ca va interveni si pe langa un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures care instrumenta dosarul penal in care denuntatorul avea calitatea de inculpat, pentru a adopta o solutie favorabila.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatului Prodan Grigore Ioan pana la concurenta sumei de 52.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...