Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » CE a prezentat proiectul de buget 2011 al Uniunii Europene

CE a prezentat proiectul de buget 2011 al Uniunii Europene

  Publicat: 29 Apr 2010       969 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Sprijinirea redresarii economice si investitiile in tineretul Europei si in infrastructurile de maine reprezinta prioritatile proiectului de buget 2011 adoptat de Comisie la 27 aprilie 2010.Dintr-un total de 142,6 miliarde €, aproximativ 64,4 miliarde € sunt destinate actiunilor din domeniul redresarii economice (+3,4% fata de 2010).

In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Incluziunea sociala se refera la asigurarea accesului persoanelor defavorizate la locuri de munca si integrarea lor in societate.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Instrument structural infiintat in 1993, cu scopul de a oferi ajutor financiar in domeniile mediu si infrastructura celor mai sarace state ale UE (statele cu un produs national brut sub 90% din media europeana),
Legea 10 din 2001. Suprafata de teren afectata utilizarii constructiei retrocedabile, in limita imprejmuirilor existente;
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Termen preluat din limba engleza cu semnificatia de \"in afara jurisdictiei unei tari determinate\".
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, în cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.

In plus, fondurile consacrate initiativelor emblematice ale strategiei UE 2020 (pentru crestere) reprezinta aproximativ 57,9 miliarde aa€šA¬ (aproximativ 40% din buget).

aa‚¬žProiectul de buget are ambitia de a continua, in colaborare cu statele membre ale UE, promovarea redresarii economice, in special in favoarea populatiilor celor mai vulnerabile, in perioada actuala, ulterioara crizei, in paralel cu reflectarea, la nivel bugetar, a noii abordari globale a UE in materie de creare de locuri de munca si crestere economica,aa‚¬ť a declarat dl Janusz Lewandowski, comisarul UE pentru programare financiara si buget .

aa‚¬žProiectul de buget adoptat astazi stimuleaza Europa si pe cetatenii acesteia sa dezvolte o economie a viitorului, ai carei piloni sunt cercetarea si dezvoltarea, precum si cresterea durabila si incluziunea sociala.Acest proiect de buget este menit sa pregateasca mai bine tineretul european pentru viitor, sa incite intreprinderile mici si mijlocii sa utilizeze pe deplin fondurile UE pentru a putea iesi din crizaaa‚¬ť.

64,4 miliarde aa€šA¬: un buget consacrat unei cresteri economice durabile in viitor

In prezent, fondurile structurale si Fondul de coeziune sunt intr-o faza de implementare activa pe teren .Cu toate ca angajamentele pentru proiecte noi cresc cu 3,2%, creditele de plata pentru proiectele in curs cresc cu 16,9%, depasind valoarea de 42,5 miliarde aa€šA¬.Se asteapta ca aceasta crestere a platilor sa contribuie in termeni reali la stimularea necesara a economiilor nationale, promovand, in acelasi timp, ajustarea structurala necesara trecerii la modelul de crestere economica durabila definit de UE in Strategia pentru crestere si locuri de munca, adoptata recent.Executarea Planului european de redresare economica va contribui de asemenea cu peste 1 miliard aa€šA¬ la finantarea implementarii pe teren a proiectelor energetice convenite in 2009 si care debuteaza in 2010 in domeniul captarii si al stocarii carbonului, energiei eoliene offshore si infrastructurii energetice.In mod similar, suma de aproximativ 500 de milioane aa€šA¬ va finanta proiectele IT convenite privind banda larga in zonele rurale.

In timp ce finantarile pentru cheltuielile de piata, ajutoarele directe din cadrul politicii agricole comune (PAC) si dezvoltarea rurala vor ramane stabile, finantarile destinate protectiei mediului prin intermediul programului Life+ vor creste cu +8,7%, atingand valoarea de 333 de milioane aa€šA¬.

Proiectul de buget 2011 prevede, de asemenea, cresterea investitiilor consacrate cercetarii, dezvoltarii si inovarii, infrastructurii si capitalului uman. Suma alocata celui de al 7-lea program-cadru pentru cercetare si dezvoltare tehnologica va creste cu 13,8%, atingand 8,6 miliarde aa€šA¬; nu s-a investit niciodata atat de mult in acest program . Doar cercetarea si dezvoltarea nu pot impulsiona redresarea economica: retelele transeuropene de transport si energie vor beneficia de 1,3 miliarde aa€šA¬ (o crestere de 16,8%), in timp ce Programul pentru competitivitate si inovare (PCI) va primi cu 4,4% mai multe fonduri in comparatie cu 2010 (549 de milioane aa€šA¬).Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Buget    Uniunea Europeana    Fondul de coeziune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 68

HG nr. 426/2020, privind actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale
06 Jun 2020 | 174

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 739

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 682

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 401

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1074Articole Juridice

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contractul de munca si lucratorul “au pair”
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Scopul activitatii de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Insolventa beneficiar
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1737/2019

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ nr. 16/2019 - O hotarare judecatoreasca in materie civila, referitoare la restituirea despagubirilor acordate in baza Legii nr. 10/2001 este asimilata, in vederea executarii, unui titlu executoriu referitor la creante bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei