Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Peste 2.200.000 de tigarete de contrabanda, confiscate

Peste 2.200.000 de tigarete de contrabanda, confiscate

  Publicat: 21 Jul 2010       1302 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Sapte persoane suspectate de apartenenta la o grupare specializata in contrabanda cu tigari din Republica Moldova si Ucraina au fost retinute in Bacau.

Denumire data monedei unice europene.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Reglementeaza in cap. I, t. I, C. proc. pen., partea speciala; sunt procurorul si organele de cercetare penala.
Procedura legala, forma a urmaririi silite prin care creditorul pune in vanzare bunurile imobiliare
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire data monedei unice europene.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

La perchezitii, oamenii legii au identificat si ridicat peste 2.200.000 de tigarete, 720.000 de lei si 23.000 de euro.


Prejudiciul total cauzat statului este de 1.129.516 lei, reprezentand suma cu care suspectii s-au sustras de la plata taxelor datorate statului.

La data de 20 iulie a.c, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. a€“Serviciul Teritorial Bacau, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., au organizat o actiune pe raza a trei judete pentru destructurarea unei grupari infractionale care se ocupa cu introducerea si comercializarea in tara a tigaretelor provenite din Republica Moldova si Ucraina.

Astfel, organele de urmarire penala au efectuat zece perchezitii in Bacau, Suceava si Iasi, la locuintele membrilor gruparii, unde au identificat si ridicat in vederea cercetarilor 2.256.860 de tigarete de contrabanda, importante sume de bani 720.620 lei, 23.885 euro si inscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetari a rezultat ca, dupa ce erau introduse in tara, tigarile erau distribuite spre revanzare pe raza judetului Bacau, prin intermediul a peste 50 de societati comerciale si persoane fizice, fara documente justificative.

Fata de B.VICTORAS, L. LILIANA, V. ELENA, V. FLORIN, G. CRISTINEL, R. TONI si B. IONEL a fost luata masura retinerii pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la contrabanda, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani .

In cauza s-a cooperat cu Directia de Operatiuni Speciale, Directia de Supraveghere Operativa si Investigatii, Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si Suceava, Inspectoratele de Politie ale Judetelor Bacau, Suceava si Iasi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau, Brigada Mobila de Jandarmi Bacau, respectiv Directia Regionala Vamala Bacau.

Cercetarile continua cu sprijinul specialistilor Serviciului de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. a€“ Serviciul Teritorial Bacau, in vederea probarii activitatilor infractionale a membrilor gruparii atat in tara, cat si in strainatate.Citeşte mai multe despre:    Tigari    MAI    Contrabanda    Politia de frontiera

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 40140

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 754

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 866

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 1290

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1231

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1289Articole Juridice

Interdictia suprapunerii programului de lucru in cazul salariatilor cu mai multe locuri de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Conditiile si durata perioadei de proba. Noi obligatii in sarcina angajatorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Purtare abuziva. Agent de paza
Pronuntaţă de: Decizia penala nr. 841/18.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Contestatie tardiva. Apararile pe care le mai poate invoca pensionarul in cadrul unei contestatii, odata ce titlul executoriu este deja pus in executare
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.399/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Dreptul de vot al titularului unei creante sub conditie suspensiva
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 145/25.05.2020