Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Romania si Ungaria coordoneaza managementul riscurilor de mediu din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Romania si Ungaria coordoneaza managementul riscurilor de mediu din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

  Publicat: 11 Feb 2011       1573 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo BORBELY, a anuntat astazi, in cadrul conferintei de presa, ca Romania si Ungaria coordoneaza domeniul prioritar 5 al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Anuntul oficial a fost facut de comisarul regional al Comisiei Europene, dl. Johannes Hahn, in data de 3 februarie, in Ungaria.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,

``Dupa un lobby foarte puternic pe care l-am facut impreuna cu Ungaria, am reusit sa obtinem coordonarea acestui domeniu prioritar. Pe langa acest domeniu, care tine de Ministerul Mediului si Padurilor, Romania va mai coordona inca doua domenii care se leaga de alte ministere``, a declarat ministrul Laszlo BORBELY.

Strategia are 11 domenii prioritare, iar Romania coordoneaza impreuna cu Ungaria, domeniul prioritar 5 managementul riscurilor de mediu. De asemenea, impreuna cu Austria, coordoneaza domeniul 1a - navigabilitatea pe raurile interioare , iar cu Bulgaria - promovarea culturii si a turismului . ``Pentru a stabili de comun acord responsabilitatile care revin Romaniei si Ungariei in ceea ce priveste coordonarea domeniului prioritar 5, colegii din minister sunt astazi si manie in Ungaria. Ministerul Mediului si Padurilor a transmis deja un proiect de Plan de Actiune, expertilor din Ministerul Dezvoltarii Rurale din Ungaria. Este necesar sa stabilim un portofoliu coerent de proiecte prioritare si sa definim, intr-un cadru integrat si comun, modalitatea in care vom utiliza instrumentele financiare existente. Sunt convins ca, daca vom avea o conceptie in ceea ce priveste proiectele care trebuie realizate, vom putea obtine bani mai multi de la Uniunea Europeana, incepand din 2014 ``, a mai spus ministrul Mediului si Padurilor.

In cadrul conferintei de presa, ministrul Mediului si Padurilor a reiterat importanta pe care o are pentru Romania faptul ca detine, pentru un an, presedintia celei de-a 19 sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila (CSD 19), mai 2010 +mai 2011.

``In calitate de presedinte al acestei comisii, in luna martie, imi voi asuma responsabilitatea asupra documentului de negociere ce reprezinta baza de dezbateri si discutii pana la debutul lucrarilor vor avea loc la inceputul lunii mai, la New York, cand vor fi agreate decizii extrem de importante. Este vorba de decizii finale cu privire la politicile globale in domeniul celor cinci grupuri tematice: chimicale, minerit, transport, managementul deseurilor, cadrul pe 10 ani al programelor privind consumul si productia durabile, decizii rezultate in urma unui amplu proces de negociere cu statele membre ONU, care are loc in aceasta perioada``, a subliniat ministrul Laszlo BORBELY.Citeşte mai multe despre:    Romania    Ungaria    Regiunea Dunarii    Strategia UE pentru Regiunea DunariiComentează: Romania si Ungaria coordoneaza managementul riscurilor de mediu din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii
Alte titluri

PROIECT MFP privind infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare
24 Aug 2019 | 26

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 51

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 31 iulie 2019
31 Jul 2019 | 152

COPSI a facut modificari cu privire la formarea initiala a psihologilor din specialitatea Psihologie judiciara
31 Jul 2019 | 89

MAE a publicat o lista a unor tratate internationale intrate in vigoare in ultimele luni
29 Jul 2019 | 96

MAI va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
29 Jul 2019 | 86Articole Juridice

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Respectarea principiului contributivitatii in sistemul public de pensii si aplicarea in timp a legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Sentinta nr. 263/CA/2016 -Actiune in Contencios administrativ S.D. - S.A. impotriva Guvernului Romaniei si intervenientului Ministerul Finantelor Publice
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Oradea

Decizia CCR nr. 318/2019 - admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 14 alin. (4) din anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei