din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2886 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CE lanseaza o actiune in justitie impotriva a 20 de state membre in legatura cu punerea in aplicare cu intarziere a normelor din domeniul telecomunicatiilor

CE lanseaza o actiune in justitie impotriva a 20 de state membre in legatura cu punerea in aplicare cu intarziere a normelor din domeniul telecomunicatiilor

  Publicat: 19 Jul 2011       1842 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana a trimis solicitari de informatii catre douazeci de state membre ale UE care nu au notificat inca masurile adoptate pentru implementarea in intregime, prin legi nationale, a noilor norme din domeniul telecomunicatiilor.

Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Notificare prin care, in cadrul unui raport contractual, creditorul cere expres debitorului sa-si execute obligatia ajunsa la scadenta.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Termenul stabilit de Parlamentul European si de Consiliul de Ministri al UE pentru punerea in aplicare a noilor norme a fost 25 mai 2011. Solicitarile de informatii iau forma unor scrisori de punere in intarziere in cadrul procedurilor UE in constatarea incalcarii obligatiilor.

Noile norme acorda intreprinderilor si consumatorilor noi drepturi in ceea ce priveste telefonia, serviciile mobile si accesul la internet. Printre acestea se numara dreptul consumatorilor de a schimba operatorul de telecomunicatii intr-o singura zi, fara a-si schimba numarul de telefon, dreptul la mai multa claritate in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor si o mai buna protectie a datelor cu caracter personal inregistrate online. Noile competente de supraveghere conferite Comisiei Europene si noile competente de reglementare acordate Organismului autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (OAREC) vor spori certitudinea in materie de reglementare si vor ajuta operatorii de telecomunicatii sa se dezvolte in cadrul unei piete unice paneuropene a telecomunicatiilor (a se vedea IP/11/622, MEMO/11/319, MEMO/11/320 si MEMO/11/321).

Punerea in aplicare in mod rapid si consecvent a acestor norme este o prioritate a Agendei Digitale pentru Europa (a se vedea IP/10/581, MEMO/10/199 si MEMO/10/200). Totusi, desi procedurile legislative sunt in curs in toate statele membre ale UE, iar majoritatea statelor membre a informat Comisia in privinta unor masuri de punere in aplicare, doar sapte state membre (Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Malta, Suedia si Regatul Unit) au notificat Comisiei faptul ca au pus in aplicare in intregime noile norme.

Celelalte douazeci de state membre (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Tarile de Jos, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania) trebuie sa raspunda ``scrisorilor de punere in intarziere`` in termen de doua luni. Daca nu primeste raspuns sau daca nu este multumita de raspunsul primit, Comisia poate trimite statelor membre in cauza o solicitare formala de punere in aplicare a legislatiei (sub forma unui ``aviz motivat`` in temeiul procedurilor UE in constatarea incalcarii obligatiilor) si, in cele din urma, poate sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Telecomunicatii    Protectia datelor cu caracter personal    Internet

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 463

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1388

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1403

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1301

Impactul starii de urgenta in Domeniul muncii si protectiei sociale
16 Mar 2020 | 1405



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Dialogurile MCP � Digitalizarea raporturilor de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019