din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2493 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Administrator cercetat pentru inselaciune, fals si evaziune fiscala

Administrator cercetat pentru inselaciune, fals si evaziune fiscala

  Publicat: 05 Sep 2011       2568 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui au finalizat cercetarile intr-un dosar penal in care administratoarea unei societati comerciale cu profil turism, a fost cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, evaziune fiscala, exercitarea unei profesii fara drept si fals si uz de fals .

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei institutii sau intreprinderi
Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei institutii sau intreprinderi
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Reprezinta creantele fata de clientii incerti, rau platnici, dubiosi sau aflati in litigiu.
Denumire data monedei unice europene.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.

Cercetarile au fost demarate in luna august 2010, urmare a unei plangeri inregistrate la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui cu privire la faptul ca o persoana din municipiul Vaslui a rezervat, contra sumei de 319 Euro, cinci bilete de avion la o agentie de turism cu sediul in aceeasi localitate, insa in momentul verificarii la compania de zbor, a constatat ca rezervarea fusese efectuata, insa biletele nu au fost achitate de reprezentantii agentiei de turism din municipiul Vaslui.

Ulterior, politistii au mai primit alte 18 plangeri de la persoane care in anul 2010 au rezervat, la aceeasi agentie de turism, bilete de avion sau pachete turistice in strainatate, insa nu au putut efectua deplasarile spre destinatiile dorite, conform rezervarilor facute, din cauza faptului ca administratorul societatii in cauza nu a virat in contul companiilor aeriene contractate, sumele de bani achitate de clienti .

Pe parcursul cercetarilor, politistii de investigare a fraudelor au constatat ca administratorul societatii de turism, o femeie in varsta de 30 de ani, a inselat 37 persoane, prejudiciul cauzat fiind de 38.000 de lei, in conditiile in care clientii nu au recuperat sumele achitate, cuprinse intre 100 si 800 Euro.

Multe dintre persoanele inselate nu au putut efectua calatoriile deoarece le-a fost refuzata imbarcarea, intrucat agentia de turism nu a achitat rezervarile.
In dosarul penal a fost dispusa si o verificare financiar-fiscala, activitate desfasurata de specialisti din cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Vaslui, pentru anul fiscal 2010, constatand faptul ca societatea de turism, prin intermediul administratorului, a incasat peste 14.000 lei pentru care nu a intocmit documente contabile de evidentiere a acestora. In consecinta, M.C. a cauzat bugetului de stat un prejudiciu in valoare de aproximativ 2.300 lei.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat faptul ca, inca de la infiintare (anul 2007), societatea de turism a functionat in baza unei licente de turism false. La controalele efectuate la societate, suspecta a prezentat o copie a licentei de turism care prezenta in mod clar elemente falsificate, rezultand faptul ca a desfasurat activitati de turism fara a avea drept .

La finalizarea cercetarilor, politistii au inaintat dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere in judecata a celei in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, exercitarea unei profesii fara drept, fals si uz de fals si evaziune fiscala.



Citeşte mai multe despre:    Evaziune fiscala    Inselaciune    Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 937

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1108

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2742

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1513

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1800

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Neplata diurnei externe. Actiune impotriva angajatorului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului