Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii

Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii

  Publicat: 24 Nov 2011       1361 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii (BIE) in urma alegerilor, care au avut loc in perioada 22 - 23 noiembrie 2011 la Paris, cu ocazia celei de-a 150-a Adunari Generale a BIE.

Instrument care contine un ansamblu de informatii privind actiunile ce urmeaza a fi intreprinse intr-o anumita perioada,
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
In sensul legii 8/1996, prin comunicare publica prin satelit se intelege introducerea, sub controlul si responsabilitatea unui organism de radiodifuziune sau de televiziune situat pe teritoriul Romaniei, a semnalelor purtatoare de programe destinate captarii de catre public, intr-un lant neintrerupt de comunicare ce conduce la satelit si revine la pamant.

Comisarul sectiunii romane pentru EXPO 2012 Yeosu, (Republica Coreea), Ferdinand Nagy a fost ales in functia de presedinte pentru un mandat de doi ani, urmand la conducerea organizatiei ambasadorului Jean-Pierre Lafon (Franta).

Detinerea de catre tara noastra a presedintiei BIE reprezinta o importanta oportunitate pentru promovarea imaginii Romaniei in mediul international, mai ales in contextul agendei activitatilor BIE preconizate in urmatorii doi ani. Dintre acestea mentionam: Expozitia internationala YEOSU - 2012, Expozitia de horticultura Venlo - 2012 (Olanda), dar si campaniile de promovare si selectie a tarilor gazda pentru expozitia internationala din 2017 si pentru cea universala din 2020. Pana in prezent, si-au depus candidatura Belgia si Kazakhstan pentru 2017 si alte cinci state pentru 2020: Turcia, Thailanda, Rusia, Brazilia si Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, pe agenda de lucru a Adunarii Generale s-a aflat si alegerea presedintilor si a membrilor comisiilor de specialitate. Romania si-a prezentat candidatura si a obtinut un al doilea mandat consecutiv ca membra a comisiei de Administratie si Buget .

Romania este membra fondatoare a Biroului International pentru Expozitii, organizatie interguvernamentala, creata la Paris, in 1928, care supervizeaza calendarul activitatilor, candidaturile, selectia si organizarea Expozitiilor Internationale si Universale. Organizatia reuneste in prezent 157 de state si se bucura de o mare notorietate la nivel international.

La data de 22 noiembrie 1928 a fost semnata, la Paris, Conventia privind, pe care Romania, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930, intrand in vigoare la data de 17 ianuarie 1931.

Prin Conventia privind expozitiile internationale se reglementeaza infiintarea Biroului International pentru Expozitii (BIE), organ administrativ ce supervizeaza si asigura aplicarea acestei conventii si se stabilesc regulamente de baza privind clasificarea expozitiilor, drepturile si obligatiile organizatorilor si ale participantilor si frecventa cu care se pot desfasura aceste manifestari. In conformitate cu Conventia BIE, expozitiile internationale se incadreaza in doua categorii:Expozitii inregistrate (mondiale): durata intre 6 saptamani si 6 luni si o durata de cel putin 5 ani intre doua astfel de evenimente;

Expozitii recunoscute (internationale): durata intre 3 saptamani si 3 luni, o tema specifica ce trebuie definita, suprafata de maximum 25 ha, o singura astfel de expozitie putand fi organizata intre doua expozitii inregistrate.

La data de 27 noiembrie 2007, cu ocazia celei de-a 142-a Sesiuni a Adunarii Generale a Biroului International pentru Expozitii, derulata in Republica Coreea, a fost aleasa gazda expozitiei internationale din anul 2012. Expozitia Internationala se va desfasura pe durata a 90 de zile (12 mai - 12 august 2012), iar tema propusa de organizatorii pentru EXPO 2012 Yeosu este ``The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities`` dezvoltata in subtemele ``Coastal Development and Preservation``, ``New Resource Technology`` si ``Creative Maritime Activities``.

Ferdinand Nagy a fost desemnat comisarul sectiunii romane pentru EXPO 2012 Yeosu, Ministerul Afacerilor Externe fiind coordonator al participarii Romaniei la EXPO 2012.

Comisarul roman are o vasta experienta in domeniul expozitiilor internationale, prin pozitiile pe care le-a detinut succesiv in calitate de comisar general al sectiunii romane si in calitate de membru al Comitetului de Coordonare a Colegiului Comisarilor Generali pentru Expozitia Mondiala 2005 Aichi (Japonia), pentru Expo 2010 Shanghai (China).

Ferdinand Nagy a coordonat activitatile legate de reprezentarea Romaniei la BIE, in cadrul sesiunilor Adunarilor Generale, precum si in calitate de membru al Comitetului Executiv (din 2005 pana in 2009) si al Comisiei Administratie si Buget (intre 2009 si 2011), dobandind cunostinte solide cu privire la functionarea Biroului International de Expozitii, reglementarile sale, metodele interne de lucru si cele de comunicare publica .Citeşte mai multe despre:    Romania    Biroul International pentru ExpozitiiComentează: Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii
Alte titluri

ANOFM: Atentionare pentru persoanele care doresc sa munceasca in strainatate
09 Feb 2019 | 531

A fost aprobat proiectul de Lege care stabileste cadrul general de principii in vederea cresterii mobilitatii lucratorilor intre statele membre
09 Feb 2019 | 404

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera romanilor 974 locuri de munca vacante
07 Feb 2019 | 465

Nivelul salariilor minime pe economie inregistrat de statele Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019
02 Feb 2019 | 1243

Procedura de atribuire a codurilor unice de identificare pentru marcarea armelor
01 Feb 2019 | 535

Auchan, Cora, Carrefour si furnizorii acestora amendati cu peste 18 mil de euro de Consiliul Concurentei
01 Feb 2019 | 600Articole Juridice

Dreptul Uniunii nu impune ca o persoana sa desfasoare o activitate salariata intr-un stat membru pentru a beneficia pe teritoriul acestui stat de prestatii familiale pentru copiii sai cu resedinta in alt stat membru
Sursa: EuroAvocatura.ro

Precizari privind evaluarea functionarilor publici pentru anul 2018, conform Legii nr. 24/2019
Sursa: MCP Cabinet avocati

Precizari si atentionari privind plasarea forta de munca in strainatate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Codul de procedura civila aplicabil din 2019, conform modificarilor aduse prin Legea 310/2018
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Nu poate fi primita interpretarea potrivit careia eliminarea discriminarilor salariale s-ar aplica doar anumitor categorii de personal, nu si magistratilor
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj Sectia C.M.A.S., Sentinta civila nr. 273/2017, in sedinta publica din 27 februarie 2017

Conditiile obligarii angajatorului la plata indemnizatiei de delegare
Pronuntaţă de: Tribunalul Iasi Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 180/2017, in sedinta publica din 1 februarie 2017

Diurna nu poate fi solicitata de la data concedierii pana la data reintegrarii efective, intrucat acest drept nu are un caracter cert si permanent. Contestatie la executare
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorului 4,Sentinta civila nr. 2929/2017, in sedinta publica din 6 martie 2017

ICCJ: Cererile de admitere a creantelor, altele decat cele ale salariatilor, trebuie sa fie depuse la tribunal in termenul fixat prin hotararea de deschidere a procedurii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 72/2018