Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii

Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii

  Publicat: 24 Nov 2011       1391 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii (BIE) in urma alegerilor, care au avut loc in perioada 22 - 23 noiembrie 2011 la Paris, cu ocazia celei de-a 150-a Adunari Generale a BIE.

Instrument care contine un ansamblu de informatii privind actiunile ce urmeaza a fi intreprinse intr-o anumita perioada,
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
In sensul legii 8/1996, prin comunicare publica prin satelit se intelege introducerea, sub controlul si responsabilitatea unui organism de radiodifuziune sau de televiziune situat pe teritoriul Romaniei, a semnalelor purtatoare de programe destinate captarii de catre public, intr-un lant neintrerupt de comunicare ce conduce la satelit si revine la pamant.

Comisarul sectiunii romane pentru EXPO 2012 Yeosu, (Republica Coreea), Ferdinand Nagy a fost ales in functia de presedinte pentru un mandat de doi ani, urmand la conducerea organizatiei ambasadorului Jean-Pierre Lafon (Franta).

Detinerea de catre tara noastra a presedintiei BIE reprezinta o importanta oportunitate pentru promovarea imaginii Romaniei in mediul international, mai ales in contextul agendei activitatilor BIE preconizate in urmatorii doi ani. Dintre acestea mentionam: Expozitia internationala YEOSU - 2012, Expozitia de horticultura Venlo - 2012 (Olanda), dar si campaniile de promovare si selectie a tarilor gazda pentru expozitia internationala din 2017 si pentru cea universala din 2020. Pana in prezent, si-au depus candidatura Belgia si Kazakhstan pentru 2017 si alte cinci state pentru 2020: Turcia, Thailanda, Rusia, Brazilia si Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, pe agenda de lucru a Adunarii Generale s-a aflat si alegerea presedintilor si a membrilor comisiilor de specialitate. Romania si-a prezentat candidatura si a obtinut un al doilea mandat consecutiv ca membra a comisiei de Administratie si Buget .

Romania este membra fondatoare a Biroului International pentru Expozitii, organizatie interguvernamentala, creata la Paris, in 1928, care supervizeaza calendarul activitatilor, candidaturile, selectia si organizarea Expozitiilor Internationale si Universale. Organizatia reuneste in prezent 157 de state si se bucura de o mare notorietate la nivel international.

La data de 22 noiembrie 1928 a fost semnata, la Paris, Conventia privind, pe care Romania, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930, intrand in vigoare la data de 17 ianuarie 1931.

Prin Conventia privind expozitiile internationale se reglementeaza infiintarea Biroului International pentru Expozitii (BIE), organ administrativ ce supervizeaza si asigura aplicarea acestei conventii si se stabilesc regulamente de baza privind clasificarea expozitiilor, drepturile si obligatiile organizatorilor si ale participantilor si frecventa cu care se pot desfasura aceste manifestari. In conformitate cu Conventia BIE, expozitiile internationale se incadreaza in doua categorii:Expozitii inregistrate (mondiale): durata intre 6 saptamani si 6 luni si o durata de cel putin 5 ani intre doua astfel de evenimente;

Expozitii recunoscute (internationale): durata intre 3 saptamani si 3 luni, o tema specifica ce trebuie definita, suprafata de maximum 25 ha, o singura astfel de expozitie putand fi organizata intre doua expozitii inregistrate.

La data de 27 noiembrie 2007, cu ocazia celei de-a 142-a Sesiuni a Adunarii Generale a Biroului International pentru Expozitii, derulata in Republica Coreea, a fost aleasa gazda expozitiei internationale din anul 2012. Expozitia Internationala se va desfasura pe durata a 90 de zile (12 mai - 12 august 2012), iar tema propusa de organizatorii pentru EXPO 2012 Yeosu este ``The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities`` dezvoltata in subtemele ``Coastal Development and Preservation``, ``New Resource Technology`` si ``Creative Maritime Activities``.

Ferdinand Nagy a fost desemnat comisarul sectiunii romane pentru EXPO 2012 Yeosu, Ministerul Afacerilor Externe fiind coordonator al participarii Romaniei la EXPO 2012.

Comisarul roman are o vasta experienta in domeniul expozitiilor internationale, prin pozitiile pe care le-a detinut succesiv in calitate de comisar general al sectiunii romane si in calitate de membru al Comitetului de Coordonare a Colegiului Comisarilor Generali pentru Expozitia Mondiala 2005 Aichi (Japonia), pentru Expo 2010 Shanghai (China).

Ferdinand Nagy a coordonat activitatile legate de reprezentarea Romaniei la BIE, in cadrul sesiunilor Adunarilor Generale, precum si in calitate de membru al Comitetului Executiv (din 2005 pana in 2009) si al Comisiei Administratie si Buget (intre 2009 si 2011), dobandind cunostinte solide cu privire la functionarea Biroului International de Expozitii, reglementarile sale, metodele interne de lucru si cele de comunicare publica .Citeşte mai multe despre:    Romania    Biroul International pentru ExpozitiiComentează: Romania a preluat presedintia Biroului International pentru Expozitii
Alte titluri

Persoanele decedate de religie mozaica vor fi scutite de autopsie
22 Apr 2019 | 52

A iesit din vigoare Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Polonia privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, semnat la Varsovia la 23 iunie 1994
20 Apr 2019 | 96

Guvernul a modificat criteriile de eligibilitate si sumele acordate laureatilor pentru Programul de granturi pentru cercetare-dezvoltare si inovare "Grantul pentru tineri cercetatori REGELE CAROL I"
19 Apr 2019 | 97

Acte normative adoptate de Guvernul Romaniei in data de 18 aprilie 2019
19 Apr 2019 | 123

[VIDEO] Modul in care se pot proteja Desenele si Modelele in Romania
18 Apr 2019 | 63

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 86Articole Juridice

Constitutionalitatea Legii darii in plata
Sursa: Irina Maria Diculescu

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Dreptul la sinucidere asistata medical. Granita dintre solutie si dezastru
Sursa: Irina Maria Diculescu

Optiunile unui formator pe piata muncii. Contractele de mecenat, sponsorizare si internship. Avantaje si dezavantaje
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Situatia de neacordare a indemnizatiilor de pensionare la care sunt indreptatiti magistratii
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj Sectia C.M.A.S., Sentinta civila nr. 262/2017, in sedinta publica din 23 februarie 2017

Decizia nr. 146/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea privind alegerea Presedintelui Romaniei, Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si din din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia nr. 750/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 alin. (3) din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia nr. 698/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 298 din Codul penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala