din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2095 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti - Arestare preventiva pentru infractiuni de santaj si altele

Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti - Arestare preventiva pentru infractiuni de santaj si altele

  Publicat: 16 Dec 2011       3295 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti au dispus, la data de 14.12.2011, punerea in miscarea a actiunii penale fata de inculpatii SANDU ZAMFIR zis �Austrianu�, SANDU COSMIN, SANDU FLORIN, busa ion-paul si CURCA LORENTZ sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, santaj si furt calificat, atat in forma autoratului, cat si a complicitatii.

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,
Diferenta dintre pretul de inregistrare (facturare) si pretul prestabilit aferent marfurilor ce se vand in unitatile comerciale
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Zamfir Catalin-Basarab - membru al Parlamentului Romaniei.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

Totodata, procurorii au solicitat instantei de judecata, arestarea preventiva a primilor 4 inculpati (retinuti), cerere admisa de magistratii Judecatoriei Ploiesti care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele inculpatilor pentru o perioada de 29 zile .

Probatoriul administrat in cauza pana in acest moment al urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatii (intre care exista relatii de rudenie, afinitate) actionau ca gruparea ``Austrianu`` prin inducerea in eroare a partilor vatamate, in sensul ca la momentul incheierii unor promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, avand ca obiect achizitionarea unor autoturisme de lux, creeau partilor vatamate convingerea ca, pana la data la care urmau a se perfecta contractele de vanzare-cumparare, vor achita diferenta de pret .

Ulterior incheierii promisiunilor bilaterale, inculpatii, utilizand documente falsificate si recurgand la pretexte prin care justificau imposibilitatea inmatricularii autoturismelor pe numele lor, determinau alte persoane (care nu cunosteau existenta faptelor ilicite), sa accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urma, iar apoi, prin intermediul acelorasi persoane, inculpatii instrainau autoturismele unor alte persoane, creand astfel prejudicii primilor vanzatori.

De asemenea, din ansamblul probelor administrate pana la acest moment, a reiesit ca, in mai multe randuri, inculpatii au alimentat cu carburant, autoturismul cu care se deplasau de la diferite statii, si, sub pretextul ca detin doar valuta, au plecat fara a achita contravaloarea acestuia, motivand ca vor reveni in scurt timp, iar pentru a crea imaginea unor persoane oneste, lasau vanzatorilor de la statiile de distributie carburanti, drept garantie, certificatul de inmatriculare al autoturismului (care, in realitate, era doar o copie xerox realizata color).

Probatoriul administrat in cauza a relevat si faptul ca inculpatul Busa Ion Paul a adresat amenintari cu moartea partii vatamate P.G. si membrilor familiei acestuia, atat prin intermediul mesajelor SMS, cat si in mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta sa remita diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir .

In cursul zilei de 14.12.2011, procurorii cu sprijinul tehnic al unor ofiteri ai Serviciului de Interventie Rapida Prahova, impreuna cu lucratori din structurile Inspectoratului Judetean de Politie Prahova au efectuat un numar de trei perchezitii domiciliare in locatii din Ploiesti, Bucuresti si Filipestii de Targ.



Citeşte mai multe despre:    Santaj    Inselaciune    Complicitate    Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti    Judecatoria Ploiesti    Arestare preventiva

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1104

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2345

Statul Roman obligat la plata a peste 120.000 euro pentru erorile judiciare ale procurorilor anticoruptie
09 Jun 2016 | 4669

DNA a dispus retinerea Vicepresedintelui Consiliului Judetean Satu Mare
17 Dec 2015 | 5612

Procurorii DNA au dispus retinerea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Beius
17 Dec 2015 | 2005

DNA a dispus retinerea sefului Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Braila pentru savarsirea mai multor infractiuni
13 Nov 2015 | 1688



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Lipsa incheierii CIM. santajarea salariatului
Sursa: MCP Cabinet avocati

[Av. muncii] Neplata diurnei externe. Actiune impotriva angajatorului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Rarinca impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Raspunderea patrimoniala a salariatului.Caracterul ilicit se analizeaza in functie de cum fapta salariatului a condus la producerea prejudiciului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia nr. 5291/2019 din 19.11.2019