din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1498 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » DNA: Persoana fara calitate speciala cercetata pentru contrabanda cu tigari

DNA: Persoana fara calitate speciala cercetata pentru contrabanda cu tigari

  Publicat: 10 Oct 2012       2802 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Biroul Teritorial Baia Mare efectueaza cercetari penale fata de inculpatul MICH IOAN, persoana fara calitate speciala.

Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
S-a nascut la data de 1 septembrie 1947 in loc. Fauresti, jud. Maramures.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului penal.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

In sarcina acestuia s-au retinut infractiunile de dare de mita forma continuata, contrabanda, evaziune fiscala si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara sa fie marcate sau marcate necorespunzator, peste limita a 10.000 de tigarete

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In luna iunie-octombrie 2012, inculpatul Mich Ioan a promis unui ofiter de politie de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei - Sectorul Politiei de Frontiera Sarasau, denuntator in cauza, sume de bani pentru ca ofiterul sa-si incalce atributiile de serviciu si sa-i faciliteze introducerea in tara, in mod ilegal, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, a unor cantitati insemnate de tigari de contrabanda provenite din Ucraina, sa furnizeze date si informatii referitoare la dispunerea patrulelor politiei de frontiera. Sumele promise erau de 60 euro/bax tigari de contrabanda, respectiv 3.000 euro/ transport, in total 12.000 euro/ luna. In schimbul sumelor de bani, inculpatul a introdus ilegal in tara, din Ucraina in Romania, cantitatea totala de 50 baxuri cu tigari de contrabanda, (25.000 pachete) cauzand un prejudiciu total statului in valoare de 284.583 lei. Cele 50 de baxuri de tigari au fost introduse in tara de catre cetateni ucraineni, dupa care au fost preluate, depozitate si comercializate de catre inculpat impreuna cu persoane din anturajul acestuia. Pentru aceasta activitate infractionala inculpatul a remis efectiv ofiterului (denuntator in cauza) sume de bani echivalentul a 5.000 de euro

Inculpatului i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin.3 C.P.P. La data de 8 octombrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 9 octombrie 2012, Tribunalului Maramures a dispus arestarea preventiva pe termen de 29 de zile a inculpatului Mich Ioan pentru dare de mita si contrabanda.
In cauza procurorii au fost sprijiniti de ofiteri din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si de lucratori din cadrul structurilor locale, specializate in culegerea de informatii.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    Contrabanda    Cercetari penale    Dare de mita    Contrabanda    Evaziune fiscala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1190

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1517

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 808

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1246

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1331

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 964Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019