din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2810 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 2 sirieini si un cetatean roman trimisi in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta

2 sirieini si un cetatean roman trimisi in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta

  Publicat: 29 May 2013       1878 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

Stari, situatii, intamplari calitati sau alte date, care nu fac parte din continutul infractiunii,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Stari, situatii, intamplari calitati sau alte date, care nu fac parte din continutul infractiunii,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Stari, situatii, intamplari calitati sau alte date, care nu fac parte din continutul infractiunii,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Denumire data monedei unice europene.
Legatura juridico-politica permanenta ce exista intre stat si cetatean se numeste cetatenie.In societatea noastra se discuta pe larg problema cetateniei.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Cercetare pe care delegatul autoritatii tutelare o efectueaza
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Reglementeaza in cap. I, t. I, C. proc. pen., partea speciala; sunt procurorul si organele de cercetare penala.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este format din relatiile sociale care sunt vatamate sau puse in pericolprin actul de conduita (actiunea-inactiunea) al faptuitorului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

MAHMOUD ZINO, cetatean sirian, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta dintre care una cu circumstante agravante
KHALED OSMAN, cetatean sirian, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta cu circumstante agravante
IOSIF ROBERT-MARIUS, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta cu circumstante agravante

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 11-21 martie 2013, inculpatii Mahmoud Zino, Iosif Robert-Marius si Khaled Osman i-au pretins unui denuntator, cetatean sirian, suma totala de 30.000 euro, lasand sa se inteleaga ca vor interveni, fie pe langa organe de ancheta, fie pe langa functionari publici, in beneficiul denuntatorului si al unui apropiat al sau.
Concret, cei trei inculpati au pretins 20.000 de euro, lasand sa se inteleaga ca Mahmoud Zino si Iosif Robert-Marius vor interveni pe langa organele de ancheta competente, astfel incat un apropiat al denuntatorului sa obtina o solutie favorabila intr-un dosar penal in care acesta era cercetat pentru evaziune fiscala. Suma de 10.000 de euro a fost pretinsa de aceeasi inculpati, lasand sa se inteleaga ca Mahmoud Zino va interveni pe langa unii functionari publici, astfel incat denuntatorul sa obtina cetatenia romana, in conditiile in care o cerere similara ii fusese respinsa la inceputul anului 2013.
In zilele de 18 martie si 21 martie 2013, inculpatii Mahmoud Zino, respectiv Khaled Osman au primit pentru sine si pentru ceilalti coinculpati, de la denuntator, suma de 10.000 de euro, respectiv 5.000 euro, din banii pretinsi, in schimbul interventiei promise pe langa organele de ancheta .
La data de 27 martie, inculpatul Khaled Osman a primit pentru sine si pentru ceilalti doi coinculpati suma de 15.000 euro de la denuntator, ca diferenta ramasa din totalul de 30.000 euro pretins de cei trei inculpati, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Intr-un demers separat, in luna iulie 2012, inculpatul Mahmoud Zino, a pretins aceluiasi denuntator, prin intermediar, suma de 100.000 de euro, pretindere majorata ulterior la 170 000 euro si 500.000 euro, sustinand ca va interveni la organele de urmarire penala care il anchetau in acea perioada pe denuntator pentru fapte de evaziune fiscala, in scopul obtinerii desigilarii depozitelor de marfa ce-i fusesera perchezitionate.

La data de 28 martie 2013, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pe un termen de 29 de zile a inculpatilor Mahmoud Zino, Iosif Robert-Marius si Khaled Osman (detalii comunicat nr. 271/VIII/328 din 28 martie 2013).
La data de 3 aprilie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul celor trei inculpati si a luat, fata de acestia, masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 30 zile, masura prelungita de procuror si inlocuita ulterior cu interdictia de a parasi tara.
In vederea confiscarii sumei care a reprezentat obiectul infractiunii de trafic de influenta, in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil aflat in coproprietatea inculpatului Zino Mahmoud.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Bucuresti    Trafic de influenta    Trimitere in judecata    DNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate
11 Mar 2020 | 1172

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1234

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1056

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1689

Cauze luate in dezbatere de CCR in data de 29 ianuarie 2019. Solutiile pronuntate.
31 Jan 2019 | 1757

Conferinta: Legea nr. 310/2018 privind modificarea Codului de procedura civila, intre reforma si restauratie
22 Jan 2019 | 1768



Articole Juridice

Plata drepturilor cuvenite salariatilor detasati. Aspecte particulare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Perimarea executarii silite. Termenul de invocare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Hotarare definitiva pronuntata intr-un litigiu privind nerespectarea dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Cererea abuziva a falimentului introdusa de catre creditor. Mijloacele de aparare ale debitorului vizat
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Calculul termenului de preaviz in cazul concedierii salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Impiedicarea salariatului de a intra in incinta unitatii justifica absenta acestuia de la locul de munca. Sanctionare disciplinara abuzaiva
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti