din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2804 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Tichetele de vacanta conditionate de profitul firmei

Tichetele de vacanta conditionate de profitul firmei

  Publicat: 24 Feb 2009       1288 citiri       Sursa: Mediafax  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Tichetele de vacanta, introduse de Guvern incepand cu acest an, pot fi acordate doar de catre angajatorii care in anul fiscal anterior au obtinut profit, conform ordonantei de urgenta adoptate, saptamana trecuta, de Executiv.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Acea ramura a disciplinei economice consacrata analizei deciziilor de alocare a resurselor monetare in procesele de productie de bunuri sau de servicii,
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
Reprezinta un inscris eliberat de o institutie specializata prezentatorului de obiecte in vederea acordarii de imprumuturi.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
"Angajatorii acorda tichete de vacanta numai in cazul in care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz", se arata in actul normativ.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, introducerea tichetelor de vacanta , cu o valoare stabilita in limita a sase salarii minime brute pe economie .

Tichetele vor putea fi acordate de catre angajatori in limita bugetului, pentru persoane incadrate cu contract individual de munca . Tichetele vor fi acordate sub forma unui bon nominal, prin intermediul unitatilor emitente avizate de Ministerul Finantelor, si vor putea fi folosite doar de catre persoanele ale caror nume sunt inscrise pe bilet .

Tichetele de vacanta sunt bilete de valoare, cu valori nominale cuprinse intre 10 si 50 lei, integral suportate de catre angajator, si se pot folosi doar pentru achizitionarea de pachete de servicii turistice in unitatile turistice avizate de Ministerul Turismului. Tichetele au termen de valabilitate de un an de la data emiterii, iar contravaloarea acestora nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a aratat ca tichetele ar putea fi folosite incepand cu vacanta de Pasti, normele de aplicare a noului sistem urmand sa fie aprobate de Guvern, prin hotarare, in termen de 15 zile .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...