din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2967 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM gazduieste Adunarea Generale a Retelei Europene a Consiliilor Judiciare

CSM gazduieste Adunarea Generale a Retelei Europene a Consiliilor Judiciare

  Publicat: 13 Mar 2009       827 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Legea 10 din 2001. Intervalul de timp in care s-a facut preluarea abuziva, cuprins intre 6 martie 1945 si 22 decembrie 1989, in cazul Legii nr. 10 din 2001 si al O.U.G. nr.94/2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002, respectiv cuprins intre 6 septembrie 1940 si 22 decembrie 1989, in cazul O.U.G. nr. 83/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 66/2004;
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Consiliul Superior al Magistraturii este gazda celei de-a 7 editii a Adunarii Generale a Retelei Europene a Consiliilor Judiciare, ce se va desfasura in perioada 27-29 mai 2009 la Bucuresti si care are ca tema - Transparenta si acces la justitie.

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Grupare de persoane fizice sau juridice organizata pe baza unui statut in vederea realizarii unui scop comun (stiintific, cultural, artistic, sportiv).
Infractiune constand in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere
In Declaratia de la Maastricht din 10 decembrie 1991, statele membre UEO au propus ca si celelalte state membre ale Uniunii Europene sa fie invitate a se alatura UEO sau sa devina observatori.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Consiliul Superior al Magistraturii a invitat la acest eveniment oficiali romani, precum si reprezentantii tuturor membrilor Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si observatorilor la Retea, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni.
Consiliul Superior al Magistraturii este membru al Retelei Europene a Consiliilor Judiciare de la 1 ianuarie 2007, data pana la care a avut calitatea de observator. Consiliul Superior al Magistraturii participa activ la activitatile grupurilor de lucru ale Retelei, fiind membru in toate cele 6 grupuri.
Reteaua Europeana a Consiliilor Judiciare a fost constituita in mod oficial la Roma, la 20 mai 2004, cand a fost adoptata si Carta RECJ si are ca obiectiv mentinerea si dezvoltarea Uniunii Europene ca zona de libertate, securitate si justitie.
Reteaua Europeana a Consiliilor Judiciare a devenit din 2008 asociatie non profit, cu personalitate juridica, avand sediul permanent in Bruxelles si organe proprii de conducere . Reteaua are in prezent 17 membri si 12 observatori .
Reteaua Europeana a Consiliilor Judiciare are ca scop ameliorarea cooperarii si buna intelegere dintre Consiliile Judiciare si membrii sistemelor judiciare ale statelor membre ale Uniunii Europene si ale statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeana.
Calitatea de membru este deschisa tuturor institutiilor nationale ale statelor membre ale Uniunii Europene care sunt independente de executiv si de legislativ sau care sunt autonome si asigura responsabilitatea finala pentru sustinerea sistemului judiciar in asigurarea unei justitii independente.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...