din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2229 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DAN. Cercetari penale pentru infractiunea de trafic de influenta

DAN. Cercetari penale pentru infractiunea de trafic de influenta

  Publicat: 21 Mar 2009       2614 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului penal.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- CRANG PETRE CATALIN, ofiter de politie judiciara cu gradul de inspector principal in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti � Sectia 22 Politie, seful Biroului de ordine publica, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta si

- PRICOAPSA FLORIN SEBASTIAN, subofiter in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la trafic de influenta .
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca la data de 18 martie 2009, inculpatul Crang Petre Catalin a primit de la un denuntator suma de 2.300 de euro asigurandu-l ca, in schimbul banilor, isi va folosi influenta asupra unor persoane din conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane (I.G.P.R.) si al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) pentru a obtine toate aprobarile necesare transferului denuntatorului din structurile I.G.S.U. in cadrul Politiei. In demersul sau, inculpatul Crang Petre Catalin a fost ajutat in mod nemijlocit de inculpatul Pricoapsa Florin Sebastian.

Inculpatul Crang Petre Catalin a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.300 de euro.
Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

La data de 20 martie 2009, inculpatii au fost retinuti de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore iar la aceeasi data, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea inculpatilor Crang Petre Catalin si Pricoapsa Florin Sebastian pe o perioada de 29 de zile .
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...