din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3070 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Consiliului National Secuiesc solicita stabilirea imnului, drapelului si stemei Tinutului Secuiesc

Consiliului National Secuiesc solicita stabilirea imnului, drapelului si stemei Tinutului Secuiesc

  Publicat: 04 Sep 2009       1359 citiri       Sursa: Realitatea.net  


Presedintele UDMR, Marko Bela, a subliniat, in deschiderea Marii Adunari a Alesilor Locali de la Miercurea Ciuc, ca singura solutie prin care pot fi indeplinite telurile maghiarilor din aceasta zona este autonomia Tinutului Secuiesc.

Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Suprafata de teren extinsa de o parte si de alta a proiectiei in plan orizontal a conductelor
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Caracteristica a unui bun mobil sau imobil care nu poate fi impartit,
Act adoptat de organele de stat,"Ne-am intalnit astazi lideri responsabili si trebuie sa traim cu aceasta responsabilitate, ca hotararile de astazi trebuie sa le ducem mai departe cu raspundere, impreuna. Hotarele administrative ale Tinutului Secuiesc vor deveni, la un moment dat, certitudine. Autonomia este instrumentul cel mai important, sa vedem telurile indeplinite si telul este sa avem viitorul asigurat si, pe termen lung, sa aiba cadru juridic pentru un trai mai bun si pentru asta e nevoie de autonomie", a afirmat Marko Bela.

Liderul Unional a subliniat ca ani de zile secuimea a fost reprimata, de aceea au nevoie de autonomie si de posibilitatea de a decide ce se intampla cu fondurile in aceasta zona . Marko Bela a mai spus ca Tinutul Secuiesc nu trebuie doar sa-si pastreze identitatea, ci si sa o extinda in secolul XXI, sa pastreze traditia, dar si sa modernizeze acest pamant. Totodata, presedintele UDMR a mai spus ca nu accepta "coroborarea autonomiei locale cu cea teritoriala" si ca in Tinutul Secuiesc este nevoie de autonomie teritoriala, avand in vedere ca este o zona specifica, cu o identitate specifica, motiv pentru care si autonomia de aici trebuie sa aiba trasaturi specifice.

In continuare, Marko Bela a afirmat ca, daca luam in considerare ca aproape 7% din acest stat este format din maghiari, atunci se poate spune, dupa principiile functionarii unei societati cu raspundere, ca aproape 7% sunt proprietari.

"In Ardeal traiesc cam 25% maghiari, ceea ce inseamna ca 25% noi suntem proprietari, nici trecut, nici viitor nu trebuie legat de acest fapt si daca Ardealul ar deveni regiune autonoma si acolo, in institutiile ardelene, asa ar trebui interpretat, ca suntem 25% proprietari. In Tinutul Secuiesc, 80% suntem proprietari si asa trebuie abordat acest lucru. Acest drept de proprietate trebuie sa se gaseasca la toate nivelele si in toate institutiile. Poate unii se simt ofensati de aceasta abordare, dar aceasta tara este proprietate comuna, aceasta zona este proprietate comuna", a explicat Marko Bela.


Si Consiliul National Secuiesc se declara pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.


"Tinutul Secuiesc este indivizibil si nu poate fi inglobat intr-o alta unitate teritorial-administrativa. Viitorul acestei regiuni nu poate fi imaginat altfel decat ca o unitate administrativ-teritoriala de sine statatoare, cu prerogative sporite, situata intre limitele sale regionale firesti, formate in cursul istoriei", se arata intr-un documentul emis de Consiliul National Secuiesc.


Conducerea Consiliului National Secuiesc a dat publicitatii proiectele de hotarare care urmeaza sa fie votate de catre alesii Tinutului Secuiesc la adunarea care va avea loc sambata la Odorheiul Secuiesc, una dintre hotarari vizand stabilirea imnului, drapelului si stemei Tinutului Secuiesc.
Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Nemotivarea deciziei de concediere. Protectia salariatilor impotriva concedierilor abuzive
Sursa: MCP avocati

Oportunitatea - prerogativa angajatorului de a-si organiza activitatea. Rolul activ al instantei de judecata in aflarea adevarului
Sursa: MCP avocati

Perioada de proba si abuzul de drept in relatiile de munca. Sarcina probei
Sursa: MCP avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...