din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3052 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana: Masuri de iesire din criza bugetara

Comisia Europeana: Masuri de iesire din criza bugetara

  Publicat: 13 Nov 2009       1515 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ca urmare a crizei economice, numeroase tari au depasit cu mult limita de 3% stabilita pentru deficitul bugetar. Comisia propune date limita pentru reducerea decalajelor.

Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Presupunere, supozitie cu privire la anumite (legaturi, relatii intre) fenomene; presupunere cu caracter provizoriu, formulata pe baza datelor experimentale existente la un moment dat.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;

Cu un an in urma, un deficit bugetar dublu sau triplu fata de procentul limita stabilit la nivel comunitar ar fi fost de neconceput pentru majoritatea statelor membre. Criza economica a transformat aceasta ipoteza in realitate, iar spectrul recesiunii pare sa planeze din nou asupra Europei.


Tarile UE sunt unanim de acord cu necesitatea luarii unor masuri de echilibrare a finantelor publice. Insa cat de repede se poate face acest lucru? Multe dintre ele resping ideea de a-si reduce cheltuielile in viitorul apropiat, de teama ca acest lucru ar putea sa stopeze redresarea economica, aflata intr-o faza incipenta. Conform calendarului stabilit de Comisie, 13 state membre vor avea la dispozitie trei pana la cinci ani pentru a reinstaura disciplina bugetara.


Potrivit reglementarilor europene, membrii actuali si potentiali ai zonei euro trebuie sa isi mentina deficitele bugetare sub limita de 3% din produsul intern brut, desi aceasta limita este mai flexibila intr-o situatie economica dificila. Aceste norme fac parte din Pactul european de stabilitate si crestere si au rolul de a preveni dezechilibrele care ar putea submina zona euro.


In medie, tarile UE au declarat un deficit de 0,8% din PIB in 2007 si de 2,3% in 2008. Se asteapta ca acesta sa se tripleze, ajungand la 6,9% in acest an si la 7,5% in 2010.


Decalajele dintre cheltuielile si incasarile bugetare au crescut in timpul crizei, pe masura ce guvernele si-au marit cheltuielile pentru a sustine sistemele bancare si pentru a-si redresa economiile. Incasarile din impozite au scazut vertigions si multe state membre au fost nevoie sa imprumute bani .


Rambursarea acestor datorii le costa, deja, foarte mult, desi dobanzile sunt mici. Comisarul pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, a avertizat ca orice crestere a acestora ar pune obstacole serioase in calea redresarii.


Comisia propune anul 2013 ca data limita pentru noua tari: Germania, Franta, Spania, Austria, Tarile de Jos, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia si Portugalia.


Italia si Belgia vor avea timp la dispozitie pana in 2012, Irlanda pana in 2014 si Regatul Unit pana in cursul exercitiului bugetar 2014-2015. Recomandarile vor fi supuse aprobarii Consiliului.


Pentru Franta, Spania, Irlanda si Regatul Unit, s-a propus o amanare, intrucat acestor tari li se acordasera termene mai scurte avand in vedere ca deficitul pe care l-au declarat anul trecut s-a situat peste limita de 3%.


Comisia a cerut Greciei sa ia masuri imediate, considerand ca aceasta tara nu a depus suficiente eforturi pentru a-si acoperi deficitul. Potrivit estimarilor, Grecia va declara anul acesta un deficit de aproape 13%, cu mult peste procentul anticipat.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...