din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2006 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Concluziile reuniunii cu tema viitorul Politicii Agricole Comune (PAC

Concluziile reuniunii cu tema viitorul Politicii Agricole Comune (PAC

  Publicat: 15 Dec 2009       1206 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 10 decembrie 2009 a avut loc reuniunea a 22 de ministri din Statele Membre ale Uniunii Europene, la initiativa ministrului francez, Bruno Le Maire, cu tema viitorul Politicii Agricole Comune (PAC).

Este un acord incheiat in scris intre subiectele de drept international si guvernat de dreptul international, incheiat in scopul de a produce efecte juridice si consemnat intr-un instrument unic sau, in doua sau mai multe instrumente conexe, oricare ar fi denumirea sa.

Dezbaterea a avut loc pe marginea unui text de declaratie transmis in prealabil delegatiilor participante. Inca de la inceputul reuniunii, ministrul Bruno Le Maire a facut precizarea ca acest grup ramane deschis participarii si altor state membre UE.


Romania a fost reprezentata de catre domnul Danut APETREI, Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.


Textul declaratiei aminteste obiectivele PAC care au fost reconfirmate prin Tratatul de la Lisabona. In continuare, stabileste patru principii ca baza a construirii viitoarei politici agricole: dezvoltarea unui model de alimentatie european caracterizat printr-o mare diversitate, identificarea si furnizarea instrumentelor necesare fermierilor pentru a raspunde la semnalele pietei si de a construi strategii viabile in toate sectoarele, abordarea provocarilor de mediu, si nu in ultimul rand asumarea alegerilor colective avand la baza ideea ca toate produsele importate trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde cu produsele UE.


In interventia sa, Secretarul de Stat Danut Apetrei a accentuat dimensiunea sociala a agriculturii ca sector al economiei ce contribuie la crearea de noi locuri de munca si la evitarea abandonarii zonelor rurale, in special pentru Romania. Totodata, alaturi de Polonia, oficialul roman a sustinut echilibrarea platilor directe in perspectiva PAC dupa anul 2013, pentru ca toate statele membre sa beneficieze de conditii egale de competitivitate.


Astfel, in urma acestui demers, a fost introdusa in textul declaratiei ideea examinarii posibilitatilor de dezvoltare a unui mecanism de plati directe in vederea intaririi legitimitatii la nivel european, fara a aduce prejudicii perspectivei financiare pentru perioada de dupa anul 2013.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...