din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2288 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM analizeaza oportunitatea unui nou concurs de admitere la INM

CSM analizeaza oportunitatea unui nou concurs de admitere la INM

  Publicat: 08 Sep 2010       3103 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizeaza, in sedinta de joi, oportunitatea unei propuneri legislative pentru a-i permite sa organizeze anul acesta inca un concurs pentru admitere la Institutul National al Magistraturii (INM).

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Reprezinta niste deficiente ale unui bun, care ii afecteaza utilitatea, facand-o sa scada.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Predoiu Marian-Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.

Plenul Consiliului s-a intrunit, in 6 septembrie, in sedinta extraordinara, pentru a analiza rezultatele probei eliminatorii din cadrul examenului de admitere in magistratura, in urma careia au promovat doar 72 de candidati, desi se inscrisesera peste 3.200 de absolventi de drept pentru cele 200 de posturi scoase la concurs.



Dupa dezbaterile de luni, presedintele CSM, Florica Bejinaru, a anuntat ca plenul a decis, cu majoritate de voturi, ca numarul candidatilor care vor merge in etapele urmatoare ale exemenului de intrare la INM sa ramana cel rezultat in urma primei probe, urmand ca in sedinta de joi sa se analizeze oportunitatea unei propuneri legislative pentru a se mai putea organiza inca un concurs.
"Urmeaza ca la prima sedinta de plen, din 9 septembrie, sa analizam raportul pe care conducerea INM il va intocmi cu privire la modul in care s-a desfasurat aceasta proba .(...) Insa data fiind situatia exceptionala in care se afla sistemul judiciar, prin prisma locurilor vacante in sistem, vom discuta joi aceasta oportunitate de a solicita modificarea legii in sensul ca in acest an sa mai putem organiza inca un concurs de admitere la INM, propunere pe care, daca va fi insusita de plen, va fi transmisa Ministerului Justitiei care are initiativa legislativa si urmeaza ca acest demers sa urmeze pasii prevazuti de lege", a mentionat presedintele CSM.

In cadrul discutiilor din plen, membrii CSM au avansat mai multe propuneri pentru rezolvarea situatiei aparute ca urmare a rezultatului slab inregistrat dupa prima proba a concursului INM.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca rezultatele slabe la prima proba eliminatorie a concursului de intrare la INM reprezinta un "esec usturator". El a spus ca trebuie sa se ceara conducerii INM sa faca un raport in care sa spuna ce s-a intamplat, dar si care sunt propunerile institutului. De asemenea, Predoiu a mentionat ca, la prima vedere, par sa fie mai multe explicatii: fie candidatii au fost foarte slab pregatiti, fie intrebarile nu au fost corect concepute, fie modul in care a fost pus in aplicare mecanismul de recrutare a fost gresit, fie chiar mecanismul in sine are carente, vicii de conceptie, fie toate la un loc.

Totodata, ministrul a asigurat ca indiferent la ce solutie va ajunge plenul CSM, va avea suportul Ministerului Justitiei in rezolvarea acestei situatii.
"O alta concluzie preliminara care sare in ochi este aceea ca urgent noi trebuie sa ne intalnim cu facultatile de drept si sa avem un dialog structurat. (...) Periodic, noi trebuie sa ne gandim cu cei de acolo ce facem pe termen lung si cum facem sa se scoata candidati mai buni, pentru ca m-am uitat in aceste clasamente, publicate chiar de presa dimineata, sunt 4-5 universitati de drept care trimit candidati cu sanse de admitere la INM. 4-5 si restul pana la 30 si ceva de universitati de drept de stat ce fac? De aceea, trebuie sa le si ajutam sa mentina acest standard si sa avem cu ele un dialog institutionalizat", a mai explicat Predoiu .



Citeşte mai multe despre:    INM    INM 2010    Consurs INM    Magistrati    Judecatori    Procurori    CSM    Florica Bejinaru

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legea 101/2021 | Depunere delaratii privind beneficiarii reali
05 May 2021 | 1752

Metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2021-2022
15 Mar 2021 | 1286

Programul miere pentru elevi a fost suspendat pana in anul 2022
05 Jan 2021 | 2034

Guvernul a amanat pana in 2022 acordarea de prime la comercializarea produselor agricole primare
05 Jan 2021 | 2200

Consiliul Concurentei: Nu exista o abordare unitara privind parcarile publice cu plata
25 Sep 2019 | 980

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1474



Articole Juridice

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal ale pacientilor de catre o unitate spitaliceasca
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Legalitatea prelucrarii datelor in contextul inregistrarii si publicarii pe internet a imaginilor cu numerele de inmatriculare ale autovehiculelor ai caror soferi savarsesc posibile contraventii sau infractiuni in contextul circulatiei pe drumurile publice
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Polita RCA este obligatorie atunci cand vehiculul in cauza este inmatriculat si nu a fost retras in mod legal din circulatie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Acordarea drepturilor salariale prevazute in contractul colectiv de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Demisia salariatului. Angajatorul nu este in masura sa recalifice arbitrar cererea formulata de salariat
Pronuntaţă de: Tribunalul Ilfov

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Masuri educative. Supraveghere. Neaplicare obligatii
Pronuntaţă de: Decizia penala nr. 791/07.09.2018 a Curtii de Apel Galati