din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2590 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Peste 20.000 de cazuri noi de insolventa se vor inregistra in 2010 din cauza recesiunii

Peste 20.000 de cazuri noi de insolventa se vor inregistra in 2010 din cauza recesiunii

  Publicat: 24 Nov 2010       2000 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
Stanescu Alexandru - membru al Parlamentului Romaniei.
Peste 20.000 de cazuri noi de insolventa se vor inregistra in 2010 din cauza recesiunii, un numar aproape similar cu cel din 2009, desi pe rolul instantelor existau pana la 30 iunie 2010 in jur de 34.000 de dosare de insolventa, a declarat, marti, pentru AGERPRES, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania UNPIR, Arin Octav Stanescu .

Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
Stanescu Alexandru - membru al Parlamentului Romaniei.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

"Anul acesta estimez ca vom avea un numar similar de cazuri noi de insolventa ca si in 2009. Daca pana la finele lunii octombrie s-au deschis circa 17.000 de noi proceduri, peste 2.000 numai in luna octombrie, cred ca vom ajunge pana la finele anului la 20.000 de noi dosare de insolventa. Statistica se face, insa, dupa proceduri deschise, nu dupa cele inregistrate pe care o au tribunalele. Noi avem statistica doar pe proceduri deschise", a spus Stanescu .



Acesta a explicat ca, la cererea creditorilor, se pot inregistra proceduri la Tribunalul Bucuresti abia in anul 2012, desi dosarele au fost deschise in 2010.
"Pot sa fie foarte multe dosare inregistrate anul acesta, care in aceasta statistica nu apar, dar apar pe contraponderea dosarelor depuse in 2009, dar care s-au deschis pe procedura in 2010. Termenul care se acorda in prima instanta este foarte indepartat in toate instantele din tara, nu numai in Bucuresti", a explicat presedintele UNPIR.

Motivul pentru care dosarele au termen indepartat de solutionare se refera la faptul ca in cadrul CSM s-a decis o normare a muncii judecatorilor prin care s-a stabilit ca ei pot adauga la fiecare sedinta numai 10 dosare noi.

Datele prezentate de presedintele UNPIR arata ca in 2009 au fost deschise peste 19.000 de proceduri noi de insolventa, dar pe rolul instantelor in Romania erau 32.000 de dosare.

Potrivit sursei citate, pe primul loc in topul insolventei se vor situa si in acest an companiile din comert, peste 50 la suta din total, acestea fiind urmate de dezvoltatorii imobiliari, care se afla "in situatii disperate si creaza probleme uriase", societatile din constructii, dar si industria prelucratoare.



Citeşte mai multe despre:    Faliment    Procedura insolventei    Insolventa    Legea 85/2006    Legea 169/2010    Statistici

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

OUG privind reducerea timpului de munca, acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieri, precum si incurajarea telemuncii
09 Aug 2020 | 1704

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1912

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 1084

ICCJ: Actiune in regres. Intelesul si aplicarea notiunii de creanta de asigurare
03 Mar 2020 | 1582

Este admisibila invocarea compensatiei legale a datoriilor reciproce dintre un creditor inscris la masa credala si debitorul aflat in insolventa
20 Feb 2020 | 1090

Solicitarile pentru facilitati fiscale pot fi depuse pana la 16 decembrie 2019
20 Sep 2019 | 888



Articole Juridice

Cererea abuziva a falimentului introdusa de catre creditor. Mijloacele de aparare ale debitorului vizat
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Pastrati-va si protejati-va salariatii! Veti avea din nou nevoie de ei!
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Drepturi salariale neplatite de angajatorul aflat in insolventa. Fondul de garantare a creantelor salariale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Drepturile parintelui salariat la intoarcerea din concediul de crestere a copilului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Rambursarea retroactiva a somajului eronat de catre autoritatea publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Contestatie la raport de distribuire. Distribuirea onorariului de succes al lichidatorului. Ordinea de distribuire a sumelor obtinute din vanzarea bunului obiect al garantiei imobiliare
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 168/A din 16.05.2018 a Curtii de Apel Galati

Obiectiuni la raportul final al lichidatorului. Tardivitate. Contradictie intre considerente si dispozitiv
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 32/2018 din 13.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Admisibilitate Cerere de drept comun de obligare a Fondului de Garantare a Asiguratilor la plata daunelor morale si materiale determinate de un accident rutier
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 113/A din 15.06.2018 a Curtii de Apel Galati