Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal » GDPR: Anonimizarea datelor candidatilor la concursuri

GDPR: Anonimizarea datelor candidatilor la concursuri

  Publicat: 11 Aug 2021       183 citiri       Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP        Secţiunea: GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal  


Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Un operator, institutie de invatamant superior, a solicitat punctul de vedere al Autoritatii nationale de supraveghere cu privire la necesitatea inserarii in acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal a persoanelor care vor da concurs pentru ocuparea unui post, a unei clauze specifice prin care se opteaza cu privire la anonimizarea numelui si prenumelui pana la finalizarea concursului.


1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);

Avand in vedere continutul solicitarii, s-a precizat ca, in ceea ce priveste modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv sub aspectul colectarii, stocarii, divulgarii prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, potrivit Regulamentului (UE) 2016/679, aceasta se realizeaza cu consimtamantul persoanei vizate sau in alte conditii legale in care nu se solicita consimtamantul prevazute de art. 6 si art. 9, in functie de natura datelor si categoriilor de date colectate si prelucrate.


Cabinet avocat Bucuresti


Raportat la prevederile legale mentionate mai sus, in masura in care nu exista o prevedere legala care sa permita in mod expres publicarea numelor candidatilor, s-a mentionat ca datele pot fi prelucrate (inclusiv publicate) de operatorii de date cu caracter personal pe baza existentei consimtamantului persoanelor vizate.


Totodata, s-a atras atentia asupra faptului ca operatorii trebuie sa asigure masurile tehnice si organizatorice in conformitate cu art. 32 si art. 25 din Regulamentul (UE) 2016/679.





Citeşte mai multe despre:    GDPR    Protectia datelor cu caracter personal    GDPR in dreptul muncii    avocat GDPR    avocat protectia datelor    GDPR 2020    Transparenta decizionala    Accesul la informatiile de interes public    Codul muncii    GDPR salariati    Protectia datelor salariatilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Lipsa consimtamantului persoanei vizate pentru transmiterea de date personale catre instanta de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Transmitere de mesaje de catre o banca, desi relatia contractuala aceasta entitate era incheiata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Refuzul unei autoritati publice de a raspunde unei cereri de exercitare a dreptului de acces la propriile date cu caracter personal
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluirea de date unor terti, intr-un dosar aflat pe rolul instantelor judecatoresti
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluire pe intranet-ul institutiei de date din dosarul personal al salariatului
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP



Jurisprudenţă

Comunicare informatii de interes public. Excluderea de la comunicare a informatiilor ce privesc datele personale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 180/10 februarie 2021

Publicarea numelui reclamantului in cuprinsul listei debitorilor, ulterior stingerii obligatiei de plata si anularii titlurilor de creanta. Nerespectarea dispozitiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal
Pronuntaţă de: Judecatoria Iasi - Sentinta civila nr. 13391 din data de 27 Noiembrie 2019

Opinie contrara: mentinerea sanctiunii pentru nedeclararea salariului confidential al membrilor de familie
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti, Sentinta civila nr. 1221 din 13.02.2019

Societatilor comerciale tranzactionate pe o bursa de valori mobiliare le sunt aplicabile prevederile speciale ale Legii nr. 297/2004. GDPR actionari
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019