Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Acasa - Institutii - Primarii

Primaria Gagesti

Detalii:
Adresa: loc. Gagesti,
Judet: Vaslui,
Telefon: 0235429789
Fax: 0235429789
Comentarii cu privirea la activitatea Primaria Gagesti
[+] Adauga comentariu
Merita ca Bercea Mondialu
Comenteaza:
Vaslui Cumătrul preşedintelui Băsescu, cercetat de D.I.I.C.O.T pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi uz de fals 5 iulie 2013, 06:57 citesc mai tarziu download pdf print article ArticolComentarii 0 deIonuţ BalabanDevino fan +1 (1 voturi) citeste totul despre: romica lorent urmarie penala cumatru traian basescu diicot 4 share 0 inShare Aboneaza-te la newsletter Abonare Romică Lorenţ ar fi încasat ilegal suma de 10 miliarde de lei vechi FOTO:husi.info Fostul viceprimar pedelist al municipiului Huşi, Romică Lorenţ, cel care este şi cumătru cu preşedintele Traian Băsescu, a ajuns în atenţia organelor de anchetă, el fiind urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la fals şi uz de fals. Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T, Romică Lorenţ, cel care a fost şi preşedintele Organizaţiei Municipale Huşi a Partidului Democrat Liberal, „este înviunuit de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grupa infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals în formă continuată. În anul 2009 a instigat funcţionarii primăriei Găgeşti pentru a deconta în mod nelegal şi în baza unor documente false suma de aproximativ 1.005.000 lei, bani reprezentând contravaloarea reparaţiilor pentru podurile situate în localităţile Tupilaţi, Găgeşti şi Popeni şi reparaţii la un pod din localitatea Peicani şi a întocmit în falsdocumente în baza cărora s-au decontat, în mod nelegal, sumele de bani provenite de la bugetul de stat în baza unui program de infrastructuri rurale“. Romică Lorenţ a intrat în posesia acestor lucrări, după ce ele fuseseră câştigate la licitaţie de o firmă din Iaşi. Societatea ieşeană a dat în antrepriză lucrările de reparaţii firmei deţinute de Romică Lorenţ, cel care, ulterior le-a subcontractat unei alte firme deţinute de Andrei Ursu, finul său. Alături de fostul viceprimar al Huşului, mai sunt cercetate încă cinci persoane, printre care şi fostul primar al comunei Găgeşti, Tiberiu Coatu, dar şi angajaţi din cadrul primăriei. Romică Lorenţ se cunoaşte şi cu preşedintele Traian Băsescu, care i-a botezat un copil, Băsescu fiind deputat de Vaslui în perioada 1996-2000.

Citeste mai mult: adev.ro/mpgbxo
7 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
pt ilia
Comenteaza:
http://www.youtube.com/watch?v**eq**qzJbnYbL9Dc**am**feature**eq**share
Vor invata intr-o scoala din chirpici, veche de peste jumatate de secol. In timp ce elevii de la oras merg la cursuri in sali de clasa moderne, cei din Gagesti vor invata si in acest an in conditii ca pe vremea strabunicilor. Elevii si profesorii platesc pentru incompetenta autoritatilor care nu au fost in stare sa construiasca o scoala. De fapt, pe hartie unitatea de invatamant este gata. Realitatea este insa alta.
8 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
RARES
Raspunde:

Acasă

Editie Nr. 3347 | obiectivbarlad | BARLAD 24°C VASLUI 24°C | Curs EUROEUR 4.3907 Curs DolarUSD 3.3081
ACASĂ ÎN TOP ANUNȚURI INFORMAȚII UTILE ARHIVĂ CONTACT AUTENTIFICARE CITITORI
Acasă » Încă doi primari penali: Tiberiu Coatu, ex-ul de la Găgești și Benone Pletea de la Ibănești: Miliarde încasate, lucrări neefectuate
Încă doi primari penali: Tiberiu Coatu, ex-ul de la Găgești și Benone Pletea de la Ibănești: Miliarde încasate, lucrări neefectuate
05-07-2013 040 — Simona Voicu
Miliarde încasate, lucrări neefectuate
Fostul viceprimar al municipiului Huși, Romică Lorenț, este acuzat de procurorii DIICOT de constituire de grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals și uz de fals. Lorenț este acuzat că, prin intermediul firmei sale, ar fi încasat ilegal peste 10 miliarde de lei vechi de la Primăria Găgești, pentru reparația unor poduri, fără ca lucrările să fie efectuate nici măcar în proporție de 10%. Alături de acesta, sunt cercetate încă cinci persoane, printre care și fostul primar al comunei Găgești, Tiberiu Coatu, dar și angajați din cadrul primăriei. Ieri, Romică Lorenț a fost prezent la DIICOT, unde i s-a adus la cunoștință că a început urmărirea penală împotriva sa. Nici primarul Benone Pletea de la Ibănești nu se simte mai bine. El este cercetat penal pentru că a plătit trei miliarde unor firme care nu au efectuat lucrările contractate.
Încă o primărie din mediul rural a intrat în vizorul procurorilor, pentru fraude impresionante cu fonduri guvernamentale, confirmându-se încă o dată că tot mai mulți primari de la sate se cred stăpâni absoluți și jonglează cu banii publici după cum au chef. De această dată, ancheta este desfășurată de procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT și vizează Primăria Găgești. Fostul primar al acestei comune, Tiberiu Coatu a decontat lucrări de peste 10 miliarde de lei vechi pentru amenajarea și reparația unor poduri și podețe din comună, fără ca acestea să fie executate. Beneficiarul este Romică Loreț, fost viceprimar al municipiului Huși, coleg de partid cu ex-primarul Coatu.
Ieri, Loreț a fost citat la sediul DIICOT, unde i s-a adus la cunoștință faptul că împotriva sa a început urmărirea penală.

Continuarea în ediția tipărită
7 ani in urma
0
un alegator
Comenteaza:
alo Primaria Gagesti schimbati poza cu grasanu ala de Coatu ca n-are fata de Primar are fata de escroc ordinar ,gata cu abuzurile ,d-na secretar adio stampila de primar in mana de-acuma sper ca o sa-ti faci meseria legal si n-o sa te mai tii cu dintii de afacerile necurate ale lui Coatu ai vazut ca roata se invarte si nici o fapta nu ramane fara rasplata ,se visa el pe vecie stapan pe mosia Gagesti dar visele raman vise ,adio vis de primar locul tau e la penitenciar!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
gagesteanu
Comenteaza:
INVATATORUL cioban ,batausul satului capuseaza subventii pe pasunea comunei Gagesti de 4 ani de zile ,12 miliarde de lei a incasat din 2009 , Ion Craciun ilegal subventii de pe pasunile satelor comunei Gagesti ,nu are acest drept caci nu paste vacile si oile lui in Gagesti ,Peicani ,sau Tupilati si nici in Giurcani pentru ca sunt multi crescatori de animale persoane fizice ,ce sa faci e cumnatul secretarei Gabriela Tabacaru ,Liviu Tabacaru -functionari ai Primariei Gagesti si asa isi umfla cu miliardele de lei in buzunare iar oamenii mor de foame in comuna Gagesti din cauza acestor escroci care fac cadou ingrasamintele de pe pasune primarului Coatu Lorin Tiberiu pentru firma lui Agrolory tym srl Gagesti si-i pacaleste ca le de 1 milion pentru vot si in 2012 ca sa-i mai fure 4 ani cu subventiile pe pasune ,pentru fiecare cap de vita se aloca 1 ha de pasune pentru fiecare crescator de animale deci fiecare familie din comuna Gagesti care are o vaca sau oi si capre este furat de 20 milioane lei vechi care i se cuvin ca subventie de la APIA pe 4 ani de zile inmultit cu 570 ha Primarul si ION CRACIUN VOR FURA DIN DREPTURILE CETAENILOR COMUNEI Gagesti inca 13 miliarde de lei care ar trebui sa ajunga in buzunarele fiecarui crescator de animale din comuna Gagesti ,din fiecare sat Gagesti, Peicani ,Giurcani ,Tupilati ,nu va mai lasati cumparati cu proprii vostri bani sa-l votati pe acest nemernic Coatu Lorin Tiberiu care va fura de 100 de ori mai mult cat este PRIMAR in comuna Gagesti ,JOS Coatu ,JOS HOTUL ,JOS ESCROCUL!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
silviu
Raspunde:
e adevarat ce se spune despre el ori cioban ori invatator
7 ani in urma
0
GAGESTEANUL
Comenteaza:
LA 3MILIARDE SUBVENTII PE PASUNEA COMUNALA PE AN INMULTIT CU 4 ANI DE CAND ION CRACIUN , CUMNATUL SECRETAREI PRIMARIEI GAGESTI GABRIELA TABACARU SI SORA LUI LIVIU TABACARU INCASEAZA SUBVENTII DE 12 MILIARDE DE LEI DE PE PAJISTILE SATELOR DIN GAGESTI cand dreptul de a incasa subventia este persoana a carui animal pasuneaza efectiv pasunea ,normal ca au tupeu maxim ,rusine d-lor consilieri ai Primariei Gagesti CA FURATI DREPTURILE CETATENILOR DIN FIECARE SAT ,GAGESTI ,PEICANI ,TUPILATI, GIURCANI, Domnule Ion Craciunte dadeai mare aparator al intereselor cetatenilor din comuna Gagesti in 2008 cand ai candidat la Primaria Gagesti dar te-ai dat de partea escrocilor ,pacalesti oamenii din satele comunei Gagesti ,ai ajuns mare stapan pe pasunile satului si incasezi ilegal ca un infractor subventiile de pe pasunile satelor ,de ce nu ati anuntat cetatenii ca este dreptul lor ca proprietar si crescatori de animale sa incaseze subventia de pe pasunile unde isi hranesc animalele ,mai ai tupeul si nesimtirea sa mai ceri si taxe de pasune la bietii oameni dupa ce le furi subventia de 5 milioane la hectar de 4 ani de zile ? RUSINE ESCROCILOR !
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
CETAEANUL
Comenteaza:
. Stiri din Vaslui Home Actualitate International Financiar Sport Life Cultura Opinii Utile Actualizat 17:49 Forbes FP Romania Adevarul.it Adevarul.es Adevarul.md Abonamente Suplimente TOP ARTICOLE Arhiva . Vaslui Cod portocaliu in 12 judete din tara, printre care si Vasluiul ... O politista de frontiera din Vaslui s-a impuscat accidental cu pistolu... S-a aruncat in fata trenului de dorul mamei... Primar vasluian imbogatit din subventii agricole 12 iulie 2011, 15:26 | Autor: Bogdan Ogrinj | 462 afisari Cuvinte cheie: vaslui, adevarul, primar, subventii, fonduri, Comenteaza2 text Tipareste Vaslui Mitu Rusu, primarul comunei Codaesti Acesta este acuzat alaturi de alte persoane ca ar fi cheltuit fara drept peste 300.000 de lei, bani oferiti de Agentie de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Intaiul gospodar al comunei Codaesti, Rusu Mitu, este si primul la incasat subventii agricole din fonduri europene. Recent, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a primarului, a secretarului comunei Codaesti, Valeriu Raba, si a presedintelui Asociatiei Crescatorilor de Animale Codaesti, Fanica Adam, sub acuzatia de fals intelectual si obtinerea ilegala de fonduri europene. Concret, edilul este acuzat de procurori ca, dupa ce in 2008 a infiintat Asociatia Crescatorilor de Animale Codaesti, alaturi de cei doi complici a incasat ilegal de la APIA peste 300.000 de lei, cu titlu de subventii. Totul a fost posibil prin falsificarea unor hotarari ale Consiliului Local, procese verbale si adeverinte care atestau efectuarea unor lucrari inexistente pentru intretinerea pajistilor, dar si cu ajutorul unei angajate de la APIA Vaslui. Fost deputat, in fata judecatorilor ``Prin intocmirea si utilizarea de documente false, Mitu Rusu, Fanica Adam si Valeriu Raba au obtinut, fara drept, suma de 304.841 de lei, reprezentand sume achitate cu titlu de sprijin financiar pe suprafata pasune catre Asociatia Crescatorilor de Animale Codaesti, aferente cererilor depuse pe anii 2007, 2008 si 2009, activitate posibila si prin incalcarea, din culpa, a indatoririlor de serviciu de catre functionara APIA Vaslui, Carmen Liliana Mitrofan``, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Fostul deputat vasluian Vasile Butnaru va trebui si el sa dea explicatii in fata judecatorilor. Procurorii anticoruptie sustin ca acesta a creat un prejudiciu de aproximativ 52.000 de euro din fonduri SAPARD, dupa ce a incarcat mai multe facturi pentru realizarea unui drum comunal in localitatea Gagesti. Primarii nu au bani de cofinantare Pe de alta parte, in jumatate dintre comunele vasluiene, primarii nu au bani sa deruleze proiectele accesate pe fonduri europene. Zeci de proiecte, cu finantare de la UE, sunt in acest moment blocate din cauza ca primariile din judet nu pot asigura partea de cofinantare. Spre exemplu, in comuna Hoceni, in ultimii ani, au fost proiecte eligibile de peste doua milioane de euro, dar acum nu sunt bani nici pentru a cumpara hartia necesara intocmiri documentatiei. ``Toate scolile si gradinitele din comuna au fost reabilitate cu bani europeni. Acum, nu ne mai putem permite sa mai facem nici macar un proiect pentru ca nu avem bani. Daca mai trebuie sa asiguram si o parte din bani, nu avem de unde sa-i luam``, a explicat Vasile Tabara, primarul comunei Hoceni.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
un crescator de animale
Comenteaza:
APAF: Multi primari deturneaza bani din subventia pentru pasuni Florin Barbuta Publicat: 26 mai 2012 - 15:24 Da mai departe: Comenteaza | | Zeci de protestatari au adus vaci, cai si ponei in fata Ministerului Agriculturii pentru a-si manifesta nemultumirea fata de modul defectuos si preferential, zic ei, in care statul a cheltuit subventiile pentru pasuni. Potrivit lui Garbis Vincentiu Kehaiyan, presedintele Asociatiei pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale (APAF), foarte multi primari semneaza declaratiile de eligibilitate pentru subventia pe suprafata de pasune, fara a se consulta cu crescatorii de animale, facand deturnare de fonduri europene. ``Subventia pentru suprafata de pasune este in jur de 300 euro/ha in Romania si vreau sa mediatizam aceasta subventie. Vrem ajutorul presei pentru ca ajutorul statului roman nu il avem. In al doilea rand vrem ca organele abilitate, DNA in primul rand sa ia masuri si sa se impuna. Masurile care se impun se gasesc in legea 78/2000 cu cei care au deturnat fonduri europene destinate taranilor romani. Deci de la intrarea in comunitate nu suntem numai piata de desfacere, avem si drepturi. Unul dintre aceste drepturi pentru crescatorii de animale este sa beneficieze de subventia pe care o plateste comunitatea pe suprafata de pasune unde paste animalul. Exista un ordin dat de catre Guvern care zice ca daca nu sunt cereri scrise ale crescatorilor de animale primaria poate declara pasunea``, a spus Kehaiyan. Acesta sustine ca primaria poate declara ca este ``agricultor``, dar trebuie sa desfasoare activitate agricola, adica sa aiba nimale, sa coseasca, sa nu fie crescatori de animale care sa pasuneze in zona aceea, ce nu se intampla nicaieri. ``Trebuie sa se consulte crescatorii de animale si sa li se spuna acestora sa ia banii. Asta nu se intampla nicaieri. Primaria ce face? Se duce la APIA judeteana, din pacate, declara ca nu sunt cereri scrise ale crescatorilor de animale, semneaza primarul cu toti consilierii declaratia de eligibilitate si incaseaza subventia. Practic falsifica declaratia de eligibilitate in toata tara in tot cuprinsul ei``, a explicat oficialul APAF. La mitingul organizat de APAF au fost aduse si animale, precum un cal, cativa ponei, 2 capre si o vaca. MADR propune modificarea legislatiei Ministerul Agriculturii va propune modificarea legislatiei care vizeaza accesul crescatorilor de animale la pasuni si la subventiile care se dau pentru acestea, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. ``Am facut deja o sesizare la Curtea Constitutionala privind articolele de neconstitutionalitate din legislatia care vizeaza accesul crescatorilor la pasuni si la subventiile acordate pentru acestea. Avem deja cateva amendamente pe care le vom propune pentru modificarea legislatiei", a spus seful MADR, citat de Agerpres. Acesta a precizat ca protestul crescatorilor de animale desfasurat vineri la Ministerul Agriculturii a fost in mare parte justificat pentru este impotriva unei legi care dezavantajeaza crescatorii.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
mari
Comenteaza:
CUMPAR TEREN AGRICOL DATI SMS SAU TELEFON 0766797127
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Cetatean
Comenteaza:
FRAMANTARILE DIN SATELE COMUNEI GAGESTI -BARLAD Satenii din Peicani si Giurcani asezate la varsarea paraului Jigalia in raul Elanului au avut mari necazuri din cauza conducerii colectivului si a sfatului popular al comunei Gagesti de care apartineau deoarece erau pur si simplu jefuiti si o duceau mult mai rau decat inainte de colectivizare. Credeau saracii tarani ca asta se intampla numai la ei, dar cand au auzit ca zvonul nemultumirilor este o realitate ce se abatuse peste tara au inceput si ei sa se zbata.94 Au intocmit un memoriu si l-au inaintat direct Comitetului Central PMR fiindca mai jos nu aveai cui sa te plangi, memoriu in care aratau nedreptatile ce se fac la ei in sate si de catre cine. Dar memoriul a ramas pe undeva acoperit de alte nemultumiri venite din alte colturi de tara. Atunci s-au hotarit sa duca o campanie de iesirea din colectiv si au inceput sa-si ceara adeziunile inapoi. Luna Decembrie 1957 si Ianuarie 1958 au fost marcate de hartuieli cu autoritatile locale pana cand acestea nemaiputand face fata au apelat la fortele raionului Murgeni si mai departe la regiune. Securitatea si-a luat misiunea sa faca dreptate si a arestat pe "plangareti" si i-a batut bine facandu-i sa recunoasca ca au instigat pe ceilalti sateni sa produca destramarea colectivului. Si cei ce se plansesera la Bucuresti au fost implicati intro inscenare dupa ce fusesera arestati din Februarie 1958. Tribunalul militar Iasi a judecat "nedreptatea" taranilor si prin Sent. nr. 329/22-07-1958 a condamnat pe urmatorii: Sava C. Teodor, nascut pe 25-01-1925 in com. Gagesti-Barlad, taran tata a 6 copii a fost condamnat la 8 ani. Iovu E. Mihai, nascut 15-10-1923 la Gagesti-Barlad, taran, tata a 3 copii a fost condamnat la 8 ani. Todirascu N. Ion, nascut 22-06-1913 la Gagesti-Barlad, taran, tata a 4 copii a fost condamnat la 7 ani. Andries P. Gheorghe, din Gagesti-Barlad, taran, tata a 3 copii, condamnat 5 ani. LASCU P. Nichifor, nascut 13-03-1913 la Scorteni, domiciliat la Gagesti, tehnician agronom, tata a 4 copii a fost condamnat la 10 ani pentru ca era intelectual cu 8 clase de liceu agronomic. Lefter L. Corneliu, nascut 27-04-1925 la Gagesti-Barlad, taran, tata a 3 copii a fost condamnat la 8 ani. Cat a fost de "dreapta" judecata s-a vazut in 1967 cand prin decizia nr. 92/1967 sentinta din 1958 a fost casata, dar taranii s-au ales cu pedeapsa executata pe nedrept si averea confiscata de uneltele ce au servit comunismul.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
EVA
Comenteaza:
Autor:Afaceri primar Coatu penale , titlu Coatu fura cat poate si pe cine poate ori statul ori cetateanul , 13 Feb 2012 Primar controlat la carne de Politie | 469 vizualizari | Vineri, 27 Ianuarie 2012 Comentarii (0) Lorin Tiberiu Coatu Lorin Tiberiu Coatu Un cetatean din orasul vasluian Barlad a sunat la politia din localitate, la sfarsitul saptamanii trecute, nemultumit fiind ca primarul comunei Gagesti, Lorin Tiberiu Coatu, comercializeaza carne in boxa din Piata Centrala, fara a avea documente legale de provenienta, potrivit vrn.ro. Politistii barladeni de la Biroul de Fraude Economice au plecat pe teren pentru a vedea daca situatia, relatata la telefon de barladeanul revoltat, se confirma. Ajunsi la fata locului, politistii aveau sa constate ca reclamatia era reala. \"S-au gasit, in urma controlului efectuat de politistii de la Fraude Economice din Barlad, 157 de kilograme de carne de porc, pentru care nu s-au prezentat documentele legale de provenienta. Administratorul societatii care detine boxa respectiva s-a prezentat la control si a declarat ca este carne pentru familia sa, el a taiat un porc si l-a adus pentru transare la boxa respectiva, nu pentru vanzare. Politistii urmeaza sa verifice aceste precizari\", a declarat, ieri, inspectorul de Politie Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Masina Primariei Gagesti face transportul de la Hulubat la Barlad pentru boxa primarului Coatu Tiberiu Lorin -afacerile primarului se fac cu motorina si benzina primariei Gagesti,soferul angajat la primarie lucreaza in interesul personal al lui Coatu Lorin Tiberiu,oamenii sunt pacaliti sa -si vanda pe nimic animalele iar Coatu vinde la negru carnea si isi umfla buzunarele cu munca satenilor din Gagesti .
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Pt Ilia
Comenteaza:
Seful IJP Vaslui, Mihai Carp, taximetrist de luxnotabilitati locale, dar si de primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval. La intoarcerea in Vaslui, ne-a informat un martor ocular, autoturismul in care s-a aflat seful IPJ Vaslui, alaturi de primarul municipiului, ar fi fost implicat intr-un accident, fiind dus ulterior intr-un service de la intrarea in orasul Vaslui. Pentru ca seful IGPR a cerut mai multa responsabilitate in folosirea masinilor politiei, ne-am interesat in ce conditii legale se poate folosi un autoturism de serviciu in scopuri personale. ``Nu ne permitem sa fim haotici, sa delapidam banul public. Va trebui sa reorganizam munca si resursele, sa nu folosim masinile si benzina doar pentru ca le avem, ci atunci cand e nevoie`` - a declarat la inceputul anului seful IGPR, chestor Liviu Popa. Ne-am adresat pentru un raspuns conducerii IGPR, cu care am purtat o corespondenta destul de stufoasa pe aceasta tema. Am aflat astfel ca, oficial, ``suporterul`` Mihai Carp nu vizionase meciul, ci-l supraveghease. Altfel spus, el nu se dusese cale de doua judete, pe banii statului, de capul sau, ci fusese in misiune. O misiune care, aveam sa aflam ulterior, incalca flagrant legea. ``In ceea ce priveste prezenta domnului inspector - sef al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, la meciul de fotbal, din data de 29 septembrie a.c., va aducem la cunostinta faptul ca acesta a insotit coloana de autocare ce s-a deplasat catre meciul de fotbal atat pe drumul spre Piatra Neamt, cat si la intoarcere`` - ne-au informat Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul IGPR. ``La aceasta partida au participat peste 1.500 de suporteri din judetul Vaslui care s-au deplasat cu 7 autobuze si mai multe autoturisme proprietate personala. Totodata, catre judetul Piatra Neamt s-au indreptat si circa 300 de suporteri ai echipei FC Zurich. Coloana de autocare a fost insotita si de mai multe echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui. La revenirea in municipiul Vaslui, cu autovehiculul ce apartine Inspecto ratului Judetean de Politie a calatorit si domnul primar al municipiului Vaslui`` - ne-au mai spus colegii de la CIRP. Asadar, comisarul sef Carp a insotit coloana de suporteri, facand parte din dispozitivul de protectie. Inainte de a continua, sa observam ca in raspunsul IGPR se afirma ca bravul nostru sef de politie ar fi insotit o coloana de 1500 de suporteri vasluieni inghesuiti in 7 autobuze si cateva autoturisme. Un calcul simplu arata ca in autobuze au intrat aproximativ 350 de suporteri, iar in autoturisme restul. Asadar, ca sa incapa toti suporterii coloana ar fi numarat 250 de autoturisme. Cam cat avea armata lui Stefan cel Mare, la meciul cu turcii de la Podul Inalt. Trecem peste informatiile publice de atunci, din care rezulta ca la meciul cu elvetienii de la Zurich au fost vandute suporterilor vasluieni 200 de bilete, iar acestia au fost imbarcati in doar cinci autobuze. Pentru ca raspunsul primit nu a fost convingator, am insistat in a afla, de la IGPR, in baza carui articol de lege seful IPJ Vaslui a insotit ``coloana de autocare`` in afara judetului Vaslui (adica dincolo de aria de competenta) , mai precis pana in Piatra Neamt. Raspunsul primit a fost naucitor. Asta inseamna ca Mihai Carp si-a legendat atat de bine escapada incat juristii IGPR au muscat momeala cu mare pofta. ``Pentru buna desfasurare a competitiilor sportive, fortele de ordine angrenate au obligatia de a lua masuri pentru prevenirea si inlaturarea oricaror incidente pe traseele de deplasare catre bazele sportive. Misiunea la care a participat inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, la data de 29 septembrie a.c., s-a desfasurat cu respectarea prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, precum si a dispozitiilor interne care privesc cooperarea intre structurile Ministerului Administratiei si Internelor competente in domeniul executarii misiunilor de asigurare a ordinii publice. Misiunea s-a desfasurat pe raza a doua judete cu respectarea prevederilor art. 28 din Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane unde se stipuleaza ca ``in indeplinirea activitatilor specifice politistul are competenta teritoriala corespunzatoare unitatii de politie din care face parte. In caz de continuare a unei masuri sau activitati specifice politistul poate actiona si pe raza teritoriala a altor unitati de politie, comunicand despre aceasta unitatii competente``. Asadar, politistul Carp a trecut dintr-un judet in altul, printr-un simplu apel telefonic. Ceva de genul ``pazea ca venim!``. Am cerut, in paralel, si un punct de vedere din partea Jandarmeriei si am fost surprinsi sa aflam ca, din punctul lor de vedere, insotirea suporterilor este treaba jandarmeriei si nu a politiei. Cine are competente, conform legii, pentru asigurarea ordinii publice la manifestatiile sportive, inclusiv pentru insotirea coloanelor de suporteri la meciurile de fotbal? - am intrebat noi. ``In conformitate cu art.4, alin.1 din Legea nr.4 din 9 ianuarie 2008 privind combaterea violentei cu ocazia competi - tiilor si a jocurilor sportive, Jandarmeriei Romane ii revine responsabilitatea asigurarii ordinii publice in zona apropiata si imediata a bazelor sportive. La alineatele 2 si 3 ale aceluiasi articol sunt prezentate si doua situatii in care aceste zone pot fi extinse`` - ni s-a raspuns. Pe cine sa crezi? Politia, Jandarmeria, sau pe Carp? Ar putea exista, totusi, o justificare pentru participarea la actiune a comisarului sef de politie Carp, dar pana la granita cu judetul Neamt. Mai departe stafeta trebuia preluata de colegii din judetul vecin. Astfel, in art.3, alin (1) din Legea nr.4/2008 se afirma ca ``Mentinerea ordinii publice pe traseele de deplasare catre bazele sportive, in localitati sau in afara acestora, pana la limita exterioara zonei apropiate, se realizeaza in mod nemijlocit de catre organele de politie competente teritorial``. Adica, in cazul politiei Vaslui, pana la granita. Cum sa te opresti insa la granita cand hoardele de elvetieni pun in pericol ostile lui Porumboiu, binefacatorul Vasluiului? Nu te opresti. Treci ca prin branza peste hotar ca asa face un comandant de osti cum e comisarul Carp. Chiar daca in legea 4/2008 nu e loc pentru asa ceva. Musamalizarea Dupa ce am prezentat argumentele car arata ca deplasarea la Piatra Neamt a comisarului sef de Vaslui, Mihai Carp, acoperita de conducerea de la Bucuresti, nu se justifica in termeni legali, prezentam cateva date despre accidentul de circulatie musamalizat de acelasi sef al politiei. Asadar,conform informatiilor detinute de noi, la intoarcerea in Vaslui, autoturismul in care se afla Mihai Carp si primarul Vasile Paval a fost implicat intr-un accident rutier usor. Conform surselor noastre, accidentul s-ar fi datorat aburilor de alcool care au intrat brusc pe unul dintre geamurile deschise ale limuzinei, aburi proveniti de la trecatori neidentificati care expirau cu putere, din razbunare, spre masina sefului politiei. Oficial insa, accidentul s-ar fi produs din cauza unui sofer care, in timp ce autoturismul sefului politiei intrase in depasire, a virat la stanga fara sa se asigure si astfel, chiar daca soferul lui Carp a virat si el stanga, n-a mai putut evita coliziunea. ``La data de 30 septembrie a.c., autovehiculul de serviciu cu care se deplasa domnul inspector sef al Inspecto - ratului Judetean de Politie Vaslui, in interes de serviciu, a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat numai cu avarii. Autoturismul era condus de un agent de politie din cadrul Serviciului de Ordine Publica Vaslui, iar evenimentul rutier s-a produs in urmatoarele impre jurari: Autoturismul apartinand I.P.J. Vaslui circula pe D.N. 15 D, dinspre municipiul Vaslui catre orasul Negresti. La iesirea din localitatea Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, agentul de politie s-a angajat in mod regulamentar in depasirea unui auto ve - hicul care circula in aceeasi directie de mers. In acelasi timp, conducatorul vehiculului depasit a efectuat viraj la stanga pentru a intra in curtea unei socie - tati comerciale, fara a se asigura. Agentul de politie a incercat sa evite impactul, a virat stanga, insa cele autovehicule au intrat in coliziune. Dupa impact, autovehiculul apartinand I.P.J. Vaslui a ajuns in afara partii carosabile. Din acest eveniment rutier au rezultat numai avarii la cele doua autovehicule. Conducatorul auto responsabil de producerea coliziunii a fost sanctionat contraventional pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers, fiindu-i aplicate 4 puncte amenda si 3 puncte de penalizare. Totodata, acesta a fost de acord cu achitarea contravalorii daunelor produse autovehiculului apartinand I.P.J. Vaslui prin polita de asigurare R.C.A`` - ne informeaza CIRP din cadrul IGPR. Asadar, din punctul lor de vedere, vina nu apartinea soferului lui Carp. In aceste conditii, de ce s-a omis inregistrarea acestui accident in baza de date electronica a Politiei, asa cum ar fi trebuit sa se procedeze? Culmea, dupa ce am demarat investigatiile cu privire la acest subiect, iar o echipa de control din cadrul IGPR s-a deplasat la IJP Vaslui pe 17 noiembrie a.c., accidentul a fost - coincidenta! - implementat brusc in baza de date. Nu se stie de ce fusese omis. ``Din verificarile efectuate s-a stabilit faptul ca accidentul in care a fost implicat autovehiculul apartinand Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a fost inregistrat in registrul tip la nivelul Serviciului Rutier Vaslui, conform prevederilor legale in vigoare, fara a se face si implementarea in baza de date electronica privind evidenta accidentelor de circulatie`` - ne-au confirmat cei de la CIRP. Nu ni s-a spus de ce fusese omisa inregistrarea, ci doar ca a fost gasit vino - vatul. ``Aceasta situatie a fost remediata ulterior prin implementarea accidentului rutier in baza de date electronica, iar pentru intarzierea inregistrarii, conform prevederilor OMAI 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din Ministerul Administratiei si Internelor, s-a dispus ``atentionarea`` ofiterului aflat la comanda Serviciului Rutier, pentru nerespectarea prevederilor cuprinse in dispozitiile Directiei Rutiere``. Sigur, a fost sanctionat unul dintre ``acarii Paun``, condamnat din start la sanctiune, ca doar nu-i pedepsesti seful din cauza caruia s-a comis fapta. Am incercat sa aflam, din curiozitate, cine plateste pentru reparatiile autoturismului avariat al IJP Vaslui, pentru ca benzina vine de la buget. N-am aflat de la Politie. Ni s-a spus ca informatia nu este de interes public. Este singurul raspuns acceptabil. Pentru ca, intr-adevar, este de interes privat. Firma de asigurari este una privata. Ca si escapada comisarului sef Mihai Carp. Dan Badea Seful IJP Vaslui, Mihai
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Afaceri primar Coatu penale
Comenteaza:
Primar controlat la carne de Politie | 469 vizualizari | Vineri, 27 Ianuarie 2012 Comentarii (0) Lorin Tiberiu Coatu Lorin Tiberiu Coatu Un cetatean din orasul vasluian Barlad a sunat la politia din localitate, la sfarsitul saptamanii trecute, nemultumit fiind ca primarul comunei Gagesti, Lorin Tiberiu Coatu, comercializeaza carne in boxa din Piata Centrala, fara a avea documente legale de provenienta, potrivit vrn.ro. Politistii barladeni de la Biroul de Fraude Economice au plecat pe teren pentru a vedea daca situatia, relatata la telefon de barladeanul revoltat, se confirma. Ajunsi la fata locului, politistii aveau sa constate ca reclamatia era reala. "S-au gasit, in urma controlului efectuat de politistii de la Fraude Economice din Barlad, 157 de kilograme de carne de porc, pentru care nu s-au prezentat documentele legale de provenienta. Administratorul societatii care detine boxa respectiva s-a prezentat la control si a declarat ca este carne pentru familia sa, el a taiat un porc si l-a adus pentru transare la boxa respectiva, nu pentru vanzare. Politistii urmeaza sa verifice aceste precizari", a declarat, ieri, inspectorul de Politie Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
anca
Comenteaza:
ce sa zic......?este dezastru!!!!!!cunosc familia in doliu,PARE RAUUUUUU!!!!! ar fi bine sa-l inchida pe viata pe acel om,dar dupa cum stim... justiti de la noi din tara....lasa de dorit!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Marin
Comenteaza:
Criminalul din Peicani
08-12-2011 04:00 a€” Sorin Saizu
Un barbat in varsta de 46 de ani si-a facut singur dreptate si a omorat un tanar de 19 ani, iar pe un altul, de 26 de ani, l-a bagat in spital.
Confrom traditiei, la Peicani, in fiecare an de Sfantul Nicolae, este hram, iar oamenii se distreaza cum stiu ei mai bine. Nu mai tin numarul paharelor pe care le golesc si nu de putine ori, dupa ce se aghezmuiesc, au chef de scandal. La fel s-a intamplat si in noaptea de marti spre miercuri. O banala cearta intr-un bar din sat avea sa se transforme intr-o tragedie.
Un grup de tineri care au sarbatorit hramul satului s-au luat la cearta cu an alt baiat. Cu capul plin de bautura, tinerii au considerat ca ar trebui sa ii aplice baiatului care i-a deranjat o corectie. Speriat, acesta a plecat sa ceara ajutor unchiului sau. Gheorghita Calin, in varsta de 46 de ani, s-a inarmat cu un cutit si a mers pana-n mijlocul satului sa-si razbune nepotul. Pe o ulita cufundata in bezna specifica satelor din judetul Vaslui, s-a intalnit cu grupul pus pe scandal. Dupa o bataie in toata regula, Gheorghita Calin a scos cutitul si i-a injunghiat pe doi dintre cei care i-au agresat nepotul.
``Imi pare sincer rau. Nu am vrut sa se ajunga aici. Nu am gresit niciodata cu nimic la nimeni. Nu imi dau seama ce a fost in capul meu``, a declarat in fata anchetatorilor criminalul. Rudele tanarului mort sunt daramate de durere.
``Am avut un baiat cuminte, linistit. Era ca o fata. Ma ajuta la toate treburile in gospodarie si pe mine si pe bunici. Eram tare mandra de el. Acum sunt distrusa``, a declarat Gineta Stupu, mama tanarului care a pierit in incaierarea de la Peicani.
In momentul in care politistii l-au adus pe agressor la locul crimei pentru reconstituire, localnicii au vrut sa-l linseze. A fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a calma spiritele.
``Sa faca puscarie pe viata! Mi-a luat lumina ochilor. Era ca o fata la casa omului``, striga mama baiatului mort.
``Doamne, daca as fi putut sa ma apropii numai un pic de el, ii plateam cu aceeasi moneda! Acest om este un animal care trebuia inchis mai demult, la cate rele a facut``, a spus unul dintre unchii tanarului decedat.

``A vrut sa mai omoare un vecin``
Oamenii din sat sunt socati de cele intamplate.
``Am inteles ca s-au luat cu copiii lor pe aici, la cearta. El a venit de acasa cu ce a venit, cu cutit, cu sabie, si i-a taiat pe astia doi. Nici acum nu realizez. Nu s-a intamplat in satul asta niciodata. E pacat de el ca intra in pamant, criminalul iese si tot o sa mai omoare. Acum doua saptamani, a vrut sa mai omoare un vecin si a scapat. Acum a fost noaptea, nu am vazut, nu am auzit. Ii pare rau dupa ce a omorat copilul. El a venit direct, i-a pus lanterna in ochi, i-a dat cu cutitul, pe altul l-a injunghiat in spate! Oamenii astia nu gandesc``, spune un localnic.
Agresorul a fost retinut pentru cercetari.
``Efectuam cercetari pentru infractiunea de omor calificat si tentativa de omor. Ambele comise in loc public. Suspectul a devenit intre timp invinuit, e in custodia noastra, isi recunoaste fapta, pe care o nuanteaza. Urmeaza sa fie reaudiat invinuit in prezenta unui aparator, continuam audierea martorilor. Avea un cutit asupra sa. Dupa miezul noptii s-a intalnit cu un grup de tineri, a lovit pe doi dintre ei``, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist.
Cea de-a doua victima a ajuns in stare grava la Spitalul Municipal de Urgenta ``Elena Beldiman`` din Barlad, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire.
``A ajuns la spital cu o plaga injunghiata la nivelul toracelui. A fost supus unei interventii chirurgicale, insa sansele sale de supravietuire sunt limitate``, a declarat medicul Gabriela Danis, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti barladene.
Potrivit anchetatorilor, ucigasul si-a recunoscut fapta, dar asta nu inseamna ca va scapa nepedepsit. El risca sa stea dupa gratii 20 de ani.


1048 afisari
Comentarii
PT MARIO
DD (neverificat) - 08/12/2011 - 12:52
bai cacatule fututi mortii in gat ,daca ti-ar omori tie copilul un cioban prost si needucat care stie sa mulga oaia toata vita lui ,ce ai mai spune panarama care esti ,intereseazate sa vezi cine e vinovatui si apoi sa vb ,baiatul mort nu a avut nimik cu copilul oierului nici nu l-a bagat in seama in seara aia ,dar ciobanu a dat cu cutiutu unde a apucat ,la nimereala,nici un animal nu-l omori asa ,dapoi un om . sa-i iau mortii in [cenzurat]criminalului si sa nu mai iasa din parnaie toata viata lui ,sa-i rupa baetii gaoaza acolo ,mai ales cei care au copii acasa de varsta mortului ,si fiti siguri ca o sa si-o ia urata acolo.

replica.Condoleante
Anonymous (neverificat) - 08/12/2011 - 12:49
Condoleante familiei!!...imi pare rau...:(...

replica.Ma doare sa vad filmarea,
Anonymous (neverificat) - 08/12/2011 - 12:24
Ma doare sa vad filmarea, desi stiam de acest accident, mai ales ca s-a petrecut in fata casei bunicilor mei. Ramai terifat cand vezi cata rautate poate exista; si o rautate care nu poate fi controlota sub niciun fel. Ti-e si frica sa mai stai in sat; iar cei care nu mai stau acolo, stau cu grija sigurantei celor dragi.

replica.PE VIATA . SA FIE ARESTAT.
CUMMMM\???? (neverificat) - 08/12/2011 - 11:54
PE VIATA . SA FIE ARESTAT. CE DACA A RECUNOSCUT? DE CE A FACUT-O? CRIMINALII NAIBII.

replica.vai de capul nostru
mario (neverificat) - 08/12/2011 - 10:38
luati masuri dragi nostri SISTEM, adica putina educatie in rindul lor ,celor de la sate ,poi este si vina voastra pt ca le trbuie un psiholog inainte de toate,ca saracu om sa aparat si el de haita de lupi needucati,poi nu mai organizati hramuri de genul asata
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Marin
Comenteaza:
In Tupilati ,com Gagesti a mai fost omorat in urma cu 3 ani - un tanar de 24 ani Grigoras ,dar politistul Ciuperca Cristian s-a straduit din rasputeri sa musamalizeze cazul iar criminalul nu a ajuns sa-si primeasca pedeapsa pentru crima facuta ,asa ca raufacatorii isi fac legea fara nici o frica ,pacat ca un copil ,un tanar in floarea tineretii si-a pierdut viata si asta numai din cauza autoritatilor care nu -si fac treaba ,primesc salarii dar nu asigura linistea si ordinea publica atunci cand sunt sarbatori si stiu ca exista riscul unor asemenea violente ,de fapt asta e politica lui Coatu Tiberiu Lorin -furtul si crima !

http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Si-a-dreptate-vasluian-omorat-FOTO_0_604739798.html

m.adevarul.roEsti autentificat ca - Log out
My Adevarul:

.Stiri Vaslui
HomeActualitateInternationalFinanciarSportLifeCulturaOpiniiUtile Coduri Postale
Alba Iulia
Alexandria
Arad
Bacau
Baia Mare
Bistrita
Botosani
Braila
Brasov
Bucuresti
Buzau
Calarasi
Cluj-Napoca
Constanta
Craiova
Focsani
Galati
Giurgiu
Hunedoara
Iasi
Oradea
Piatra Neamt
Pitesti
Ploiesti
R. Valcea
Resita
Satu Mare
Sibiu
Slatina
Slobozia
Suceava
Targoviste
Targu-Jiu
Targu-Mures
Timisoara
Turnu-Severin
Tulcea
Vaslui
Zalau

Close Actualizat 14:51ForbesFP RomaniaAdevarul.itAdevarul.esAdevarul.mdAbonamenteSuplimenteTOP ARTICOLEArhivaVideoFotoAudio
Scoala si educatieLiterar **am** ArtisticSanatate
Exclusiv Adevarul.roInterviurile 2 plus 1La Masa Adevarului.Vaslui
Spargatori de locuinte depistati de politisti... Liceul ``Nicolae Iorga`` Negresti, in sarbatoare ... Amenzi de 55.000 lei in urma controalelor inspectorilor fiscali...

Si-a facut singur dreptate: un vasluian a omorat un om cu sisul pe ulita mare din sat! FOTO
7 decembrie 2011, 14:09 | Autor: Ionut Balaban | 283 afisari

Cuvinte cheie: vaslui, adevarul, actualitate, omor, tentativa, gagesti, dreptate, gheorghita calin,
ComenteazaComenteaza3TextMarime text textPrint TiparesteVaslui
Gheorghita Calin si-a recunoscut fapta
Un tanar de 19 ani a fost omorat, iar un alt barbat de 26 de ani se zbate intre viata si moarte dupa ce ambii au fost injunghiati de catre un consatean care a vrut sa isi faca singur dreptate.

Totul a plecat de la o banala cearta intr-un bar din satul vasluian Peicani, acolo unde un grup de tineri au sarbatorit, marti seara, hramul satului. Dupa mai multe pahare de vin, intre victime si un alt tanar din anturaj a izbucnit o cearta. De la injuraturi pana la bataie n-a mai fost decat un pas. Speriat, unul dintre scandalagii a plecat sa ceara ajutor unchiului sau. Acesta din urma, Gheorghita Calin (46 de ani), s-a inarmat cu un cutit si a mers pana-n mijlocul satului sa-si razbune nepotul. Combatantii s-au intalnit pe o ulita din apropierea localului si au inceput sa-si imparta pumni si picioare, moment in care Gheorghita Calin a scos sisul si i-a injunghiat pe doi dintre cei care i-au agresat nepotul.

Au vrut sa-l linseze
Indurerate, rudele baiatului decedat priveau pline de durere cum acesta statea nemiscat in mijlocul drumului. Localnicii au vrut sa-l linseze pe criminal, care a fost adus la fata locului pentru reconstituire, si numai interventia politistilor a calmat spiritele. ``Sa faca puscarie pe viata! Mi-a luat lumina ochilor. Era ca o fata la casa omului", striga mama baiatului mort. ``Doamne, daca as fi putut sa ma apropii numai un pic de el ii plateam cu aceeasi moneda! Acest om este un animal care trebuia inchis mai demult, la cate rele a facut", a spus unul dintre unchii tanarului decedat.Gineta Stupu, mama baiatului, vrea ca cel care l-a omorat sa fie inchis pe viata


``Imi pare rau"
La reconstituire, criminalul le-a povestit cu sange rece si cu lux de amanunte anchetatorilor cum si-a injunghiat victimele. Initial, el si nepotul lui au fost loviti de cei doi si atunci a scos cutitul din buzunar. Fara sa se mai gandeasca, si-a impuns victimele fara nicio remuscare, totul, spune el, pentru a-si apara nepotul. ``Eu n-am taiat o gaina in viata mea, daramite un om. Imi pare rau acum, dar ce mai pot face?", a marturisit Gheorghita Calin.

Risca 20 de ani de inchisoare
Cea de-a doua victima a ajuns in stare grava la Spitalul Municipal de Urgenta ``Elena Beldiman" din Barlad, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire. ``A ajuns la spital cu o plaga injunghiata la nivelul toracelui. A fost supus unei interventii chirurgicale, insa sansele sale de supravietuire sunt limitate", ne-a declarat dorctorul gabriela Danis, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti barladene. Potrivit anchetatorilor, ucigasul si-a recunoscut fapta, dar asta nu inseamna ca va scapa nepedepsit. El risca sa stea dupa gratii 20 de ani.
Da click pe poze pentru a vedea imagini de la reconstituire


``Suspectul este cercetat pentru omor calificat si tentativa de omor si, potrivit legii, risca sa stea dupa gratii intre 10 si 20 de ani"-Ovidiu Berinde, procuror criminalist.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
UN OM
Comenteaza:
mai ciupercuta ,ai mare talent la dezinformare,nevasta primarului nu bea apa, vezi orgiile voastre din HULUBAT ,VA JUCATI DE-A HOTII SI VARDISTII ,TRAGETI CU PISTOALELE ,FALSIFICATI DOSARE ,FURATI RECOLTELE OAMENILOR DE PE TARLALE
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
UN CETATEAN
Comenteaza:
Acasa Editie Nr. 2920 | obiectivbarlad | BIRLAD 5A°C VASLUI 2A°C | Curs EUROEUR 4.3537 Curs DolarUSD 3.1617 * Acasa * Mediateca o Video o Foto o Poza zilei * In Top * Anunturi * Info Utile o Mercurial o Informatii Utile * Dezbatere * Blog * Arhiva * Contact Acasa A» Afaceri cu iz penal la Gagesti: Primarul chiabur Afaceri cu iz penal la Gagesti: Primarul chiabur 17-08-2011 03:00 a€” Cristian Dima gagesti 16 coatu tiberiu primar.jpg Abuzand de functia pe care o detine, primarul comunei Gagesti, Tiberiu Lorin Coatu (PDL), ajutat indeaproape de rudele sale care lucreaza la primarie, a luat in arenda circa 1.000 de hectare de teren, de pe urma carora incaseaza anual subventii de peste 130.000 de euro. 250 de hectare fusesera arendate anterior de o alta societate comerciala, insa primarul Coatu a reziliat contractele in numele cetatenilor, fara solicitarea acestora, si a preluat si acele terenuri. Adminsitratorul firmei care a pierdut contractele il acuza pe primar de conflict de interese si abuz in serviciu. Primarul insa nu pare sa aiba vreun stres, stiindu-si spatele asigurat: a cotizat la firmele unor importanti oameni din partidul care il sustine cu sume gigantice. Lui Romica Lorent, membru marcant al PD-L i-a dat zece miliarde de lei. Banii au ajuns in contul fiicei lui Lorent, care trebuia sa execute in comuna Gagesti trei podete. Acestea, insa, nu au fost construite nici pana la ora actuala. In loc de poduri, au fost ``plantate`` trei tuburi din beton, peste care s-a aruncat pamant. Tot la Gagesti ar fi trebuit sa fie construita si o gradinita. Primaria a achitat trei miliarde de lei, insa constructorul nu facut decat fundatia. Adminstratorul societatii Agro Lory TIM Gagesti - nimeni altul decat Tiberiu Lorin Coatu, primarul comunei - a reusit sa ia de la localnici in arenda circa 1.000 de hectare de teren (arabil si pasuni), de pe urma carora incaseaza anual peste 130.000 de euro. La prima vedere, nimic nu ar fi in neregula, numai ca Margareta Bucur, o localnica ce s-a mutat in capitala, administrator al firmei Any M Gabriela Distribution SRL Bucuresti - societate cu acelasi obiect de activitate ca si firma primarului, il acuza pe Tiberiu Coatu de lucruri ilegale. Ea spune ca primarul si rudele sale angajate la primarie au abuzat de functiile pe care le detin si au anulat toate contractele de arenda pe care le avea incheiate firma bucuresteana in comuna Gagesti. Mai mult, in momentul in care femeia s-a dus la primarie sa ceara o adeverinta cu suprafata utilizata de societatea ei si sa verifice, astfel, care e situatia contractelor, a fost agresata verbal si fizic de secretara primariei, Gabriela Tabacaru. ``Pe 11 iulie am mers la primarie pentru a solicita o adeverinta cu suprafata utilizata de societatea nostra in anul 2010-2011. Secretara, Gabriela Tabacaru, care este ruda cu primarul mi-a adus injurii. Mi-a spus ca sunt nebuna, proasta, handicapata si a refuzat sa-mi primeasca cererea de eliberare a documentului solicitat. Mai mult, mi-a dat o palma peste fata pentru ca in trecut am facut petitii la Prefectura Vaslui impotriva ei si a domnului Coatu, semnaland abuzurile din primarie. Primarul n-a patit nimic, pentru ca este nepotul lui Costica Coatu de la prefectura, iar secretara m-a amenintat ca imi va trece toate pamanturile pe firma primarului. Multi proprietari care au contracte de arenda cu sociatatea noastra au fost pusi sa semneze alte contracte de arenda. Societatea noastra nu a reziliat niciun contract. Contractele de arenda au fost modificate de inginerul agricol Micu si sotia acestuia Margareta Micu, care este si agent agricol, iar noua ni s-a refuzat dreptul de a vedea documentele care au dus la schimbarea contractelor de arenda`` ne-a declarat Margareta Bucur. In Gagesti, toata lumea stie ca primarul este chiaburul comunei. Am intrebat la intamplare o localnica, Geta Bucur, daca cunoaste familia Bucur iar ea ne-a spus: ``Eu m-am inteles bine cu Bucur. Au lucrat pamantul, au platit arenda la timp, dar daca s-a reziliat contractul ce pot face eu?!`` Contractele s-au reziliat. Singure! Asadar nu proprietarul a reziliat contractul. Si nici arendasul. Atunci, cine l-a reziliat? Razpunde primarul Tiberiu Lorin Coatu: ``Oamenii au venit si au reziliat contractele. Au trimis adrese la primarie in acest sens``. Pentru a ne dovedi ca nu minte el ne-a aratat adresele. Culmea, toate adresele arau completate de aceeasi mana, deci erau intocmite in serie. Prins cu mata-n sac, primarul a incercat sa o dea de gard. ``Ei (localnicii-n.r) au reprezentant in sat pe domnul Marin Nedelcu. A lucrat in agricultura, a lucrat pe la CAP, pe la IAS si le are cu scriptologia si este reprezentantul tuturor. El a completat adresele, iar oamenii au semnat. Oamenii au vrut sa rezilieze contractele pentru ca nu si-au primit arenda. In momentul in care a trecut o anumita perioada si nu mi-ati dat arenda, la revedere, pot rezilia contractul fara interventie. Scria asa la articolul 9 din contract: A«In cazul in care una dintre parti nu se achita de datorii, atunci contractul devine nul fara interventia instantei de dreptA»`` a declarat primarul. El a spus ca foarte multi sateni nu stiu sa scrie si sa citeasca, deci e lesne de inteles cat de usor i-a fost sa-i puna pe oameni sa semneze o hartie pe care sa scrie ce vrea el. ``Stiti cum sunt oamenii la tara... Se unesc. Vorbesc: A«Bai ce facem cu pamantul?A» 50% dintre cei care si-au arendat pamant nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Puneti-i sa faca o adeverinta vedeti cum spun ca nu vad sau ca nu stiu sa scrie. Si atunci au reprezentantul lor. Daca el le spune ce sa faca, asta fac`` a mai spus primarul. Gabriela Tabacaru, secretara primariei, sustine ca, de fapt, ea a fost batuta de Margareta Bucur: ``Ea a venit si a sarit la bataie, pe fondul acuzatiilor ca eu i-am reziliat contractele de arenda pe care le avea incheiate cu proprietarii de terenuri. A venit foarte revoltata sa se racoreasca. Am depus plangere la politie pentru ca eu am fost trasa de par. Nu-i treaba noastra sa verificam cine a scris contractele. Legea nici nu prevede cine sa se prezinte cu contractul la primarie``. Asadar, pe primar nu-l intereseaza cine completeaza actele, pe secretara nu o intereseaza cine le aduce, atata timp cat toate sunt semnate pentru a aduce foloase societatii Agro Lory TIM. Pentru ca afacerile cu iz penal sa-i mearga ca pe roate, primarul chiabur are grija sa-si apere spatele si sa cotizeze constant, cu sume deloc neglijabile, la smecherii din partidul care l-a sustinut la alegeri. Romica Lorent de exemplu, membru marcant al PD-L (in acelasi partid cu Coatu), fost primar al municipiului Husi, a primit circa zece miliarde de lei vechi prin intermediul firmei fiicei sale. Banii, chipurile, au fost dati pentru construirea a trei podete in Gagesti, insa acestea nu au fost contruite nici pana la ora actuala. In loc de poduri, au fost ``plantate``, pe rau, trei tuburi din beton peste care s-a aruncat pamant. Stelian Velicu, un localnic ne-a spus: ``Banii sunt la buzunar. I-au luat pe toti!`` Primarul sustine ca nu au fost dati toti banii, ci abia jumatate: ``Lucrarea se numeste A«Amenajare poduri in localitatile Tupilati, Popeni si reparatii pod PeicaniA». Nu-mi aduc aminte acum ce reparatii s-au facut la Peicani, dar stiu ca s-a pus plasa, s-au intarit malurile. Noi am dat constructorului opt miliarde de lei in 2009, apoi doua in 2010 si acum, chiar astazi am avut o discutie cu fima de la Iasi, cu firma mama care a prins contractul. TMUCB Bucuresti - Filiala Iasi. Astia au dat sub antrepriza la o societate de la Husi - Semnal Media, a lui Lorent Romica. Lucrarea este de 24 de miliarde si nu exsta un termen de finalizare, depinde cand vin banii``. La Gagesti ar fi trebuit sa fie construita si o gradinita. S-a construit doar fundatia, care a costat chipurile trei miliarde de lei vechi, cat patru case bune din caramida in acea zona. Firma care s-a lipit de banii de la Gagesti este Coninvest Barlad. Primarul Coatu sustine ca aceasta gradinita va costa, daca in cele din urma va fi ridicata, 11 miliarde de lei vechi. Asadar, in acea zona, unde 90% din populatie traieste intr-o saracie severa, stabii locali invart bani grei. * 1067 afisari
9 ani in urma
+1
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
pt avocatelul buclucas
Comenteaza:
ba inapoiatule ,s-a emancipat lumea ,numai tu esti retardat mintal ,cu sapa a iesit gabita din saracie si primarul Coatu ? niste zdrentarosi erau acuma nu-si mai incap in piele de cat se lafaie in munca altora! ,esti un bou oarecare,ti-am spus ca faci umbra degeaba !
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Trasaturi de caracter- activitatea LOR
Comenteaza:
Au prezentul nu ni-i mare? N-o sa-mi dea ce o sa cer?
N-o sa aflu intr-ai nostri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem langa capistea spoielii?
Nu se nasc glorii pe strada si la usa cafenelii,
N-avem oameni ce se lupta cu retoricele suliti
In aplauzele grele a canaliei de uliti,
Panglicari in ale tarii, care joaca ca pe funii,
Masti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?
Nici visezi ca inainte-ti sta un stalp de cafenele,
Ce isi rade de-aste vorbe inganandu-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fara suflet, fara cuget,
Cu privirea-mparosata si la falci umflat si buget,
Negru, cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri,
La tovarasii sai spune veninoasele-i nimicuri;
Toti pe buze-avand virtute, iar in ei moneda calpa,
Chintesenta de mizerii de la crestet pana-n talpa.
Si deasupra tuturora, oastea sa si-o recunoasca,
Isi arunca pocitura bulbucatii ochi de broasca...
Dintr-acestia tara noastra isi alege astazi solii!
Oameni vrednici ca sa saza in zidirea sfintei Golii,
In camesi cu maneci lunge si pe capete scufie,
Ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patriotii! Virtuosii, ctitori de asezaminte,
Unde spumega desfraul in miscari si in cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca in strane, sed pe locuri
Si aplauda frenetic schime, cantece si jocuri...
Si apoi in sfatul tarii se adun sa se admire
Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
Sa ajung-a fi stapana si pe tara si pe noi!
Tot ce-n tarile vecine e smintit si starpitura,
Tot ce-i insemnat cu pata putrejunii de natura,
Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
Incat fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
Balbaiti cu gura stramba sunt stapanii astei natii!

Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni!
I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni!
Si aceasta ciuma-n lume si aceste creaturi
Nici rusine n-au sa ieie in smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocara,
Indraznesc ca sa rosteasca pan` si numele tau... tara!

La Paris, in lupanare de cinismu si de lene,
Cu femeile-i pierdute si-n orgiile-i obscene,
Acolo v-ati pus averea, tineretele la stos...
Ce a scos din voi Apusul, cand nimic nu e de scos?

Ne-ati venit apoi, drept minte o sticluta de pomada,
Cu monoclu-n ochi, drept arma betisor de promenada,
Vestejiti fara de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept stiint-avand in minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar in schimb cu-averea toata vrun papuc de curtezana...
O, te-admir, progenitura de origine romana!

Si acum priviti cu spaima fata noastra sceptic-rece,
Va mirati cum de minciuna astazi nu vi se mai trece?
Cand vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca
Numai banul il vaneaza si castigul fara munca,
Azi, cand fraza lustruita nu ne poate insela,
Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?
Prea v-ati atatat arama sfasiind aceasta tara,
Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti - niste misei!
Da, castigul fara munca, iata singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lasati macar stramosii ca sa doarma-n colb de cronici;
Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Tepes doamne, ca punand mana pe ei,
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
avocatul poporului
Comenteaza:
Alo ,mai cap patrat si cu putine grade revinoti din agonia asta de sant si vezi-ti de acele haine ce le porti ca nefiind ale tale ,te rog, nu fa institutia de rusine pentru ca ti-a oferit un acoperis pe care nu-l meriti si nu mai fi partinitor cu gasca din primarie,vezi-ti de cursurile tale la xxxxxxxxxxxxx pentru ca la acest moment maninci banii statului de pomana .mi-ar fi rusine cum procedezipe sait cu numele ilia revinotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mai ,asa spus sef de post al com Gagesti!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
avocatul diavolului
Comenteaza:
Margareto si Janel, sunteti atat de frustrati ca nu rezolvati nimic, indiferent cui va adresati, incat sunteti verzi de furie! hai, mai bagati un articol, mai faceti o plangere...ca pana la urma intelectualii din voi urmeaza a fi cercetati pentru ultraj. cum puteti sa scoateti asemenea prostii din taste? nu va bate calculatorul?
va roade pizma ca primarului ii merge bine, ca are masina noua, ca fratele lui incearca sa-l urmeze si sa castige si el un ban? pai munciti mai! sau nu stiti cum??? are dreptate cel care zicea de balarii. plus ca femeia care-i curata.....dar cine mai are timp sa munceasca daca voi calariti calculatorul, inrositi firele de telefon si nu pierdeti nicio ocazie de a mai povesti cate ceva din ce mai visati noaptea.
nu strica si putina informatie, intelectualule care este: Doamna Secretar, pentru ca e o doamna din multe puncte de vedere, nici macar nu mai da replica unor jigodii. facultatea pe care a facut-o, cand si cum nu o priveste decat pe dansa, ii da dreptul sa stea la un birou, in slujba cetatenilor si sa solicite tot ceea ce este legal de solicitat. este meritoriu faptul ca are o familie frumoasa, casa si demnitate. ceea ce voua va lipseste. si ca un cancan, nici cand merge la nunti nu merge mereu la coafor, pizmasa cu pretentii ieftine!
ah si spitalul se cheama Centrul de Asistenta si Ingrijire pentru Batrani iar nevasta primarului nu bea!
asa ca fomistilor...labele pe sapa si la munca daca vreti sa aveti dupa ce bea apa!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
D lui Coatu Tiberiu Lorin
Raspunde:
AGRO LORY-TYM SRL - notificare privind deschiderea procedurii insolvenţei
Textul integral, care cuprinde informaţii detaliate (administrator/lichidator judiciar, termen pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor, formalităţi), este accesibil EXCLUSIV ABONAŢILOR (detalii aici)

CUI: 17250141
Data emiterii: 08.05.2009
Data publicării în BPI: 22.05.2009
{mosgoogle right}

1 .Număr dosar 676/89/2009, Tribunalul Vaslui, Judecător-sindic Jan Crudu.

2.Debitor: SC Agro Lory-Tym SRL, cu sediul în loc. Găgeşti, jud. Vaslui, CUI 17250141, J37/157/2005.

3.Subscrisa Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitorului SC Agro Lory-Tym SRL, cu sediul în loc. Găgeşti, jud. Vaslui, CUI 17250141, J37/157/2005, conform Sentinţei civile nr.221/F/29.04.2009, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosar nr.676/89/2009, în temeiul art.61 alin.(1) şi/sau alin.(2) şi art.62, alin.(1) şi urm. din Legea privind procedura insolvenţei, coroborate cu art.33 alin.(4) sau alin.(6) şi art.35 din acelaşi act normativ, notifică:

4.Deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Agro Lory-Tym SRL, prin Sentinţa civilă nr. 221/F pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosar nr. 676/89/2009.

5.Debitorul SC Agro Lory-Tym SRL are obligaţia ca în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii să depună la dosarul cauzei documentele prevăzute la art.28 alin.(1) din Legea privind procedura insolvenţei.

6.Creditorii debitorului SC Agro Lory-Tym SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia prin depunerea cererii de admitere a creanţei în condiţiile următoare:

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 29.06.2009. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 29.07.2009. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.08.2009.

7.Se notifică faptul că prima Adunare a Creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar, mun. Vaslui, str. Ing. Badea Romeo, nr.55, jud. Vaslui, data 07.08.2009, ora 12.00, având ca ordine de zi:

prezentarea situaţiei debitorului; desemnarea Comitetului creditorilor şi a Preşedintelui Comitetului creditorilor; confirmarea administratorului judiciar desemnat de judecătorul sindic; stabilirea remuneraţiei administratorului judiciar; punerea în discuţie a eventualelor propuneri de reorganizare a activităţii debitoarei pe bază de plan; supunerea spre aprobare (dacă este cazul) a raportului administratorului judiciar prin care se propune intrarea în faliment a debitorului; aprobarea raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitorului, întocmit de administratorul judiciar.
7 ani in urma
0
Bucur
Comenteaza:
Arenda a fost achitata in ziua recoltarii catre proprietari , insusi Nedelcu Marin a cantarit si a primit semnatura pentru arenda in prezenta noastra, d-l Virgil Dima si-a luat in avans 1500 kg si pentru Hulubat , NU MAI MINTI CU NERUSINARE Coatule tu mi-ai platit de 5 ani de zile pentru pamantul din DEAL Coser, an de an imi incalci proprietatea in mod abuziv , nu ti ajung cele 1000 ha ?Lucrezi mai putine dar iei subventii doar pe acte si pe ce lucram noi , pai legea e dupa bunul tau plac ,sa nu mai te atingi de pamantul meu ca nu ai nici un drept,l-am cumparat din2007 si i-l folosesti abuziv si fraudulos cu de la tine putere.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Coruptie
Comenteaza:
Afaceri cu iz penal la Gagesti: Primarul chiabur
17-08-2011 04:00 a€” Cristian Dima
Abuzand de functia pe care o detine, primarul comunei Gagesti, Tiberiu Lorin Coatu (PDL), ajutat indeaproape de rudele sale care lucreaza la primarie, a luat in arenda circa 1.000 de hectare de teren, de pe urma carora incaseaza anual subventii de peste 130.000 de euro. 250 de hectare fusesera arendate anterior de o alta societate comerciala, insa primarul Coatu a reziliat contractele in numele cetatenilor, fara solicitarea acestora, si a preluat si acele terenuri. Adminsitratorul firmei care a pierdut contractele il acuza pe primar de conflict de interese si abuz in serviciu. Primarul insa nu pare sa aiba vreun stres, stiindu-si spatele asigurat: a cotizat la firmele unor importanti oameni din partidul care il sustine cu sume gigantice. Lui Romica Lorent, membru marcant al PD-L i-a dat zece miliarde de lei. Banii au ajuns in contul fiicei lui Lorent, care trebuia sa execute in comuna Gagesti trei podete. Acestea, insa, nu au fost contruite nici pana la ora actuala. In loc de poduri, au fost ``plantate`` trei tuburi din beton, peste care s-a aruncat pamant. Tot la Gagesti ar fi trebuit sa fie construita si o gradinita. Primaria a achitat trei miliarde de lei, insa constructorul nu facut decat fundatia.
Adminstratorul societatii Agro Lory TIM Gagesti - nimeni altul decat Tiberiu Lorin Coatu, primarul comunei - a reusit sa ia de la localnici in arenda circa 1.000 de hectare de teren (arabil si pasuni), de pe urma carora incaseaza anual peste 130.000 de euro. La prima vedere, nimic nu ar fi in neregula, numai ca Margareta Bucur, o localnica ce s-a mutat in capitala, administrator al firmei Any M Gabriela Distribution SRL Bucuresti - societate cu acelasi obiect de activitate ca si firma primarului, il acuza pe Tiberiu Coatu de lucruri ilegale. Ea spune ca primarul si rudele sale angajate la primarie au abuzat de functiile pe care le detin si au anulat toate contractele de arenda pe care le avea incheiate firma bucuresteana in comuna Gagesti. Mai mult, in momentul in care femeia s-a dus la primarie sa ceara o adeverinta cu suprafata utilizata de societatea ei si sa verifice, astfel, care e situatia contractelor, a fost agresata verbal si fizic de secretara primariei, Gabriela Tabacaru.
``Pe 11 iulie am mers la primarie pentru a solicita o adeverinta cu suprafata utilizata de societatea nostra in anul 2010-2011. Secretara, Gabriela Tabacaru, care este ruda cu primarul mi-a adus injurii. Mi-a spus ca sunt nebuna, proasta, handicapata si a refuzat sa-mi primeasca cererea de eliberare a documentului solicitat. Mai mult, mi-a dat o palma peste fata pentru ca in trecut am facut petitii la Prefectura Vaslui impotriva ei si a domnului Coatu, semnaland abuzurile din primarie. Primarul n-a patit nimic, pentru ca este nepotul lui Costica Coatu de la prefectura, iar secretara m-a amenintat ca imi va trece toate pamanturile pe firma primarului. Multi proprietari care au contracte de arenda cu sociatatea noastra au fost pusi sa semneze alte contracte de arenda. Societatea noastra nu a reziliat niciun contract. Contractele de arenda au fost modificate de inginerul agricol Micu si sotia acestuia Margareta Micu, care este si agent agricol, iar noua ni s-a refuzat dreptul de a vedea documentele care au dus la schimbarea contractelor de arenda`` ne-a declarat Margareta Bucur.
In Gagesti, toata lumea stie ca primarul este chiaburul comunei. Am intrebat la intamplare o localnica, Geta Bucur, daca cunoaste familia Bucur iar ea ne-a spus: ``Eu m-am inteles bine cu Bucur. Au lucrat pamantul, au platit arenda la timp, dar daca s-a reziliat contractul ce pot face eu?!``

Contractele s-au reziliat. Singure!
Asadar nu proprietarul a reziliat contractul. Si nici arendasul. Atunci, cine l-a reziliat? Razpunde primarul Tiberiu Lorin Coatu: ``Oamenii au venit si au reziliat contractele. Au trimis adrese la primarie in acest sens``.
Pentru a ne dovedi ca nu minte el ne-a aratat adresele. Culmea, toate adresele arau completate de aceeasi mana, deci erau intocmite in serie. Prins cu mata-n sac, primarul a incercat sa o dea de gard.
``Ei (localnicii-n.r) au reprezentant in sat pe domnul Marin Nedelcu. A lucrat in agricultura, a lucrat pe la CAP, pe la IAS si le are cu scriptologia si este reprezentantul tuturor. El a completat adresele, iar oamenii au semnat. Oamenii au vrut sa rezilieze contractele pentru ca nu si-au primit arenda. In momentul in care a trecut o anumita perioada si nu mi-ati dat arenda, la revedere, pot rezilia contractul fara interventie. Scria asa la articolul 9 din contract: A«In cazul in care una dintre parti nu se achita de datorii, atunci contractul devine nul fara interventia instantei de dreptA»`` a declarat primarul.
El a spus ca foarte multi sateni nu stiu sa scrie si sa citeasca, deci e lesne de inteles cat de usor i-a fost sa-i puna pe oameni sa semneze o hartie pe care sa scrie ce vrea el.
``Stiti cum sunt oamenii la tara... Se unesc. Vorbesc: A«Bai ce facem cu pamantul?A» 50% dintre cei care si-au arendat pamant nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Puneti-i sa faca o adeverinta vedeti cum spun ca nu vad sau ca nu stiu sa scrie. Si atunci au reprezentantul lor. Daca el le spune ce sa faca, asta fac`` a mai spus primarul.
Gabriela Tabacaru, secretara primariei, sustine ca, de fapt, ea a fost batuta de Margareta Bucur: ``Ea a venit si a sarit la bataie, pe fondul acuzatiilor ca eu i-am reziliat contractele de arenda pe care le avea incheiate cu proprietarii de terenuri. A venit foarte revoltata sa se racoreasca. Am depus plangere la politie pentru ca eu am fost trasa de par. Nu-i treaba noastra sa verificam cine a scris contractele. Legea nici nu prevede cine sa se prezinte cu contractul la primarie``.
Asadar, pe primar nu-l intereseaza cine completeaza actele, pe secretara nu o intereseaza cine le aduce, atata timp cat toate sunt semnate pentru a aduce foloase societatii Agro Lory TIM.
Pentru ca afacerile cu iz penal sa-i mearga ca pe roate, primarul chiabur are grija sa-si apere spatele si sa cotizeze constant, cu sume deloc neglijabile, la smecherii din partidul care l-a sustinut la alegeri. Romica Lorent de exemplu, membru marcant al PD-L (in acelasi partid cu Coatu), fost primar al municipiului Husi, a primit circa zece miliarde de lei vechi prin intermediul firmei fiicei sale. Banii, chipurile, au fost dati pentru construirea a trei podete in Gagesti, insa acestea nu au fost contruite nici pana la ora actuala. In loc de poduri, au fost ``plantate``, pe rau, trei tuburi din beton peste care s-a aruncat pamant.
Stelian Velicu, un localnic ne-a spus: ``Banii sunt la buzunar. I-au luat pe toti!``
Primarul sustine ca nu au fost dati toti banii, ci abia jumatate: ``Lucrarea se numeste A«Amenajare poduri in localitatile Tupilati, Popeni si reparatii pod PeicaniA». Nu-mi aduc aminte acum ce reparatii s-au facut la Peicani, dar stiu ca s-a pus plasa, s-au intarit malurile. Noi am dat constructorului opt miliarde de lei in 2009, apoi doua in 2010 si acum, chiar astazi am avut o discutie cu fima de la Iasi, cu firma mama care a prins contractul. TMUCB Bucuresti - Filiala Iasi. Astia au dat sub antrepriza la o societate de la Husi - Semnal Media, a lui Lorent Romica. Lucrarea este de 24 de miliarde si nu exsta un termen de finalizare, depinde cand vin banii``.
La Gagesti ar fi trebuit sa fie construita si o gradinita. S-a construit doar fundatia, care a costat chipurile trei miliarde de lei vechi, cat patru case bune din caramida in acea zona. Firma care s-a lipit de banii de la Gagesti este Coninvest Barlad. Primarul Coatu sustine ca aceasta gradinita va costa, daca in cele din urma va fi ridicata, 11 miliarde de lei vechi. Asadar, in acea zona, unde 90% din populatie traieste intr-o saracie severa, stabii locali invart bani grei.

395 afisari
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
EU
Comenteaza:
Mai oarecare , ia spune cine esti ? Nu am facut ,, acuzari ``nefondate.Daca ai auzit la o sedinta sa inteleg ca esti profesor sau invatator in Gagesti? Daca asa e, vai de bietii tai elevi.Nu eu umblu dupa pamantul oamenilor ,eu l-am scos din parloaga si buruieni ci disperatul de primar si a lui secretara si iubitul lor Lorin Coatu , la balarii nu pot sa ajung ca a avut grija SECRETARA sa nu am pod ca toti ceilalti proprietari , taxe stie sa incaseze, Isus Hristos a fost omorat in tara in care s-a nascut,asa si eu ,am vrut sa fac ceva in satul acela dar roadele are dreptul Primarul Coatu sa le culeaga , balariile nu le-am semanat eu , acolo e camp,ses ,serpii stau si cu balarii si fara ,nu m-am laudat cu rezultatele de la invatatura am aratat ca nu am fost mai proasta decat Gabi , nu sunt nici handicapata si nici nebuna asa cum imi vorbeste ea in Primarie -comportament .....inadecvat, Coatu Lorin si Irin sunt disperati dupa pamantul amaratilor de oameni din sat ca le-a luat pensiile , ajutoarele sociale ,a mai ramas sa le ia pamantul CA SA-TI EXPLIC problema , noi am arat, am semanat , am ierbicidat , am lucrat cele 20 ha din Baba Mare si Coatu si Gabi le-a trecut pe firma lui Irin -frauda -vor sa ia subventii pe pamantul muncit de noi , asa au facut in fiecare an au supradeclarat si ne-au fraudat . Nu m-a luat nimeni de gat pe mine la Zarzar -aia sunt niste prieteni de-ai lui Coatu care cer dublu banii pentru niste materiale pe care eu nu le-am comandat , ce am cerut eu de la ei am achitat integral . Coatu Lorin i-a trimis pe acei indivizi la Zarzar , a luat de la ei tabla pentru halele din Hulubat in acea saptamana si au pus la cale agresiunea , e expert in agresiuni asa l-a trimis si pe consilierul Buta GHita si pe fratele lui Lorin pe pamantul arendat de noi in Baba Mare si ne- au atacat in timp ce semanam pe pamantul arendat din 2006, asa ar fi trebuit sa procedez si eu cu Coatu Lorin ca are de platit din 2008 60 milioane ca i-am recoltat rapita si nu a dat nici un ban pana in ziua de azi ? Coatu Lorin si Gabi sunt disperati dupa pamantul oamenilor ca ei fac abuzuri etc, imi lucreaza pamantul din DEAL Coser din 2007 de cand l-am cumparat fara sa aiba acordul meu .Secretara cu liceul facut la SERAL ,DUPA CE S-A MARITAT , cu facultate la FRECVENTA REDUSA , SI MI-A SPUS CA N-A INVATAT NIMIC ACOLO, ca a facut-o degeaba, are postul asta ca a angajat-o Dl Valentin , pacat ca nu a ramas PRIMAR , ca nu se mai faceau magariile astea in primaria Gagesti, s-a lingusit pe langa el , nu stia Gabi sa scrie o chitanta , toata ziua intreba , aici cum sa scriu , aici cum sa fac? Vezi mai bine plange-te de santurile alea de 1m de pe ulite , tocmai i-au venit lui Coatu vreo 2 miliarde de la Guvern , cica plateste piatra de pe ulite , a pus si el o remorca de balastru si v-a umplut de modernizari? Vezi ca nu da salariile si pensiile la oameni de 6 luni de zile , a adus bietii oameni din sat la foamete, adevarat ca traiesc ca in Lumea a III-a , ca prin Jungla din Africa. Eu am scris doar ADEVARUL , Isus Hristos a fost rastignit in orasul in care a facut multe minuni , a ajutat multi orbi si la ochi si la minte si la suflet , asa sunt si eu judecata pe nedrept. Niciodata nu am uitat de unde am plecat , oamenii din Gagesti erau mult mai fericiti inainte, toti aveau salarii , servicii , aveau cu ce sa-si creasca copiii, acum e un sat plin de oameni saraci care abia isi duc zilele de pe azi pe maine , traieste bine ciocoiul de Coatu SI ANGAJATII PRINCIPALI din Primarie care-i fac JOCURILE ILEGALE,doar lor le plateste salariile celorlalti 50 de asistenti sociali mor de foame langa copiii si batranii bolnavi pe care-i ingrijesc ,fraierilor ati ajuns sclavi pe exploatatia agricola a lui Coatu, va ia si va duce la Hulubat si va munceste ca pe sclavi doar pentru o portie de mancare , treziti-va OAMENI BUNI !!!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
unu oarecare
Comenteaza:
Sint si eu unul oarecare am citit ce a scris margareta si daca am vazut ca gabi nu raspunde la comentariu ei da stiu de ce pentru ca gabi este prea doamna si prea desteapta sa se coboare la nivelu lu margareta asa ca am sa o fac eu ca sunt din gagesti si stiu care este adevarul eu unul nu am nimic de perdut.margata nu te lauda de una singura lasa sate lauda lumea daca are de ce daca ai vazut ca nu te lauda nimeni ai zis sa te lauzi singura si gabi a fost premianta cand era la scoala stiu foarte bine asta si nu te mai crede asa desteapta daca erai asa desteapta pe cit te crezi ajungeai si tu ceva in viata nu umblai azi ca disperata sa iei pamantul oamenilor fara voia lor.Mai bine ai vedea barna din ochii tai vorba acea ,,rade HARBde oala spartaa€™a€™ daca gabi da cu sapa cinste ei ai face bine si ai lua exemplu de la ea si ai lua sapa de coada si ai taia balariile din gradina ta care strica imaginea satului, ai niste balarii asa de mari ca zici cai jungla tropica, ai umplut mahaua de serbi cu balariile tale asa ca nu mai rade de altii razi de tine si daca ai plecat la bucuresti nu tot de la sapa ai plecat si tu ai iutat ? iote ca noi nu am iutat si stim cine ai fost si cine esti. Isus a zis,,cine este fara de pacat sa arunce primul piatraa€™a€™ te crezi asa corecta de zici de gabi, daca esti asa corecta de ce te-au strans de gat cei la depozitul de materiale de la mat ca nu le ai platit materialele luate de acum 2 ani ? nu stiu pe cine vrei sa prostesti cu acuzarile tale ca noi cei din comuna stim care este adevarul vorba catecului,,lasane-lasanea€™a€™.ce stii tu sa faci decat sa scrii minciuni pe saitul asta si sa injuri lumea mai rau ca golanii, a auzit lumea ce ese din gura ta zii cu te ocupi ca sa iti spun cine esti si cu asta am spus tot.nu faci decit sa te faci de ris mai pomenesti de d-l iacomi, da ce el nu stie cum inavata gabi ? chiar o si lauda d-l iacomi am auzit eu cand a zis la o sedinta ca ii este cinte ca o fost eleva de a lui este secretarul primariei, asa ca ZIT.si laso mai moale cu bautura ca e pacat de tine ca esti femei si iti sta rau.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
pt oarecare
Raspunde:
Vaslui Cumătrul preşedintelui Băsescu, cercetat de D.I.I.C.O.T pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi uz de fals 5 iulie 2013, 06:57 citesc mai tarziu download pdf print article ArticolComentarii 0 deIonuţ BalabanDevino fan +1 (1 voturi) citeste totul despre: romica lorent urmarie penala cumatru traian basescu diicot 4 share 0 inShare Aboneaza-te la newsletter Abonare Romică Lorenţ ar fi încasat ilegal suma de 10 miliarde de lei vechi FOTO:husi.info Fostul viceprimar pedelist al municipiului Huşi, Romică Lorenţ, cel care este şi cumătru cu preşedintele Traian Băsescu, a ajuns în atenţia organelor de anchetă, el fiind urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la fals şi uz de fals. Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T, Romică Lorenţ, cel care a fost şi preşedintele Organizaţiei Municipale Huşi a Partidului Democrat Liberal, „este înviunuit de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grupa infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals în formă continuată. În anul 2009 a instigat funcţionarii primăriei Găgeşti pentru a deconta în mod nelegal şi în baza unor documente false suma de aproximativ 1.005.000 lei, bani reprezentând contravaloarea reparaţiilor pentru podurile situate în localităţile Tupilaţi, Găgeşti şi Popeni şi reparaţii la un pod din localitatea Peicani şi a întocmit în falsdocumente în baza cărora s-au decontat, în mod nelegal, sumele de bani provenite de la bugetul de stat în baza unui program de infrastructuri rurale“. Romică Lorenţ a intrat în posesia acestor lucrări, după ce ele fuseseră câştigate la licitaţie de o firmă din Iaşi. Societatea ieşeană a dat în antrepriză lucrările de reparaţii firmei deţinute de Romică Lorenţ, cel care, ulterior le-a subcontractat unei alte firme deţinute de Andrei Ursu, finul său. Alături de fostul viceprimar al Huşului, mai sunt cercetate încă cinci persoane, printre care şi fostul primar al comunei Găgeşti, Tiberiu Coatu, dar şi angajaţi din cadrul primăriei. Romică Lorenţ se cunoaşte şi cu preşedintele Traian Băsescu, care i-a botezat un copil, Băsescu fiind deputat de Vaslui în perioada 1996-2000.

Citeste mai mult: adev.ro/mpgbxo
7 ani in urma
0
CRISTIAN
Comenteaza:
BANI Primarii din judetul Vaslui vor primi, in zilele urmatoare, peste 2,5 milioane lei (25 miliarde lei vechi), bani cu ajutorul carora isi vor plati o serie de facturi restante sau isi vor asigura cofinantari la o serie de proiecte. O gura de oxigen pentru multi edili, care nu vedeau nicio solutie la problemele comunitatilor lor, mai ales ca furnizorii isi cer drepturile financiare la primarii. La Gagesti, de exemplu, primarul sustine ca banii primiti de la Guvern ii vor aduce linistea pentru un timp. ``Am de platit facturi restante la lemne sau la cosurile de gunoi. Voi da si 300 de milioane la biserici, plus amenajarea unor garduri la scoli``, spune Lorin Coatu, care va primi peste 2,3 miliarde lei vechi. Cei mai multi bani se vor duce pe zona Husi, la comunele de pe Valea Prutului, unde primarii, de toate culorile politice, primesc sume considerabile pentru echilibrarea bugetara.

Primarii comunelor din jurul Husului primesc o veste buna, la mijlocul anului. Parlamentarii vasluieni au facut diverse propuneri la Guvern, pentru a veni in ajutorul edililor stramtorati financiar, mai ales ca fiecare primar si-a prezentat prioritatile din acest moment. La Stanilesti, primarul Tofan primeste suma de 1,25 miliarde lei vechi, pentru echilibrare bugetara, in timp ce comunele Dranceni, Bunesti-Averesti, Cretesti, Dranceni sau Duda- Epureni primesc sume considerabile, prin intermediul carora primarii isi vor achita parte din facturile restante. Municipiul Husi primeste o suma de 1,25 miliarde, de la Guvern, in timp ce orasul Murgeni va primi in conturi in jur de 600 de milioane. Pe zona Negresti, o singura comuna va primi bani de la Guvern, comuna Dumesti, cu 300 milioane lei vechi. Orasul Negresti, care se confrunta cu mari probleme financiare, va primi pentru echilibrare bugetara doar 300 de milioane lei vechi, care vor fi folosite pentru a achita unele facturi restante la furnizori, cel mai probabil. In apropiere de Vaslui, comuna Costesti primeste suma de 1,5 miliarde, in timp ce la Munteni de Jos se vor aloca 300 de milioane. Nu au fost neglijate nici comunele din zona Barlad. Grivita primeste 300 de milioane, la fel ca localitatile Banca sau Ibanesti, sume cu care se vor putea achita facturile la lemnele din iarna trecuta. Primarul Vasile Vanatoru, de la Banca, stie ce va face cu acesti bani. ``Cu banii pe care i-am primit prin Hotarare de Guvern vom face un gard la Biserica noua din satul Gara Banca. Sunt foarte bineveniti, daca erau si mai multi nu strica, insa, decat deloc, e bun si atat!``, afirma Vanatoru. ``Noi vom finaliza proiectul integrat pe masura 322, la care lucram, pentru alimentarea cu apa, canalizare si Statie de Epurare in satele Grivita si Trestiana, trei sali de grupa la Gradinita cu program normal din Grivita si modernizarea drumului comunal, prin asfaltare, din satul Odaia Bursucani. Acum, sa nu se inteleaga ca facem totul doar cu acesti bani primiti acum, dar mai urnim un pic treaba, pentru ca oricum vom face un impumut pentru finalizarea acestor lucrari de anvergura``, a spus primarul Alina Munteanu, de la Grivita.

La Gagesti, bisericile vor primi 300 de milioane lei vechi

O suma importanta va primi si comuna Gagesti, unde vor veni 2,3 miliarde. ``Nici nu stiti ce bucuros am fost, cand am auzit ca vin banii acestia! Voi da bani la biserici, in jur de 300 de milioane, voi achita facturile restante la lemne si cosurile de gunoi, voi face gardulete noi la scoli si voi imprejmui stadionul comunal``, spune primarul Lorin Coatu. ``Am primit aceasta suma de 125.000 lei de la Guvern, bani pe care ii vom folosi la achitarea unor studii de fezabilitate, la intocmirea unor masuratori strict necesare in cazul unor proiecte pe care noi le pregatim pentru modernizarea infrastructurii comunei. Sigur ca, trebuie sa recunoastem, pentru nevoile comunitatii noastre, ne-ar mai trebui inca de zece ori pe atat, dar stim ca este criza, stim ca e greu, si de aceea ne bucuram foarte mult si pentru aceasta suma``, a declarat Gabisor Tofan, primarul comunei Stanilesti.
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
PT D-L ILIA
Comenteaza:
Vorbeste cu nevasta primarului ca sunteti prieteni de familie , hat, de cand umbla Coatu in cizme de cauciuc ca inginer la Hulubat ,cersea la poarta lui taica-miu in fiecare zi cate o bujie , un cauciuc etc,sfaceati sprituri impreuna ca burlacii ,ca e angajata la Spitalul Giurcani si vezi poate faci rost de o camasa de forta sa-i bagi pe ei pe GABI si pe primar ca au innebunit de atata nesimtire si nerusinare- d-le draga Coatu s-a ales cu o avere in comuna aia Gagesti , d-na secretar si-a facut o casuta de cand e secretara ca pana la 30 ani a tras sapa bine in Peicani , acum se lauda ca-si face coafura in fiecare sambata pe banii amaratilor din sat, d-ta chiar n-o sa primesti nici sporuri nici ore suplimentare ca le aperi abuzurile si infractiunile lor, le treci cu vederea-d-le draga asa e pe lumea asta dreptatea nu ti-o da nimeni ,sincer n-am intalnit asa nedreptate nicaieri ,acolo legea e bunul plac al autoritatilor , m-am nascut , am invatat in acel sat , am fost un elev stralucit al acelei scoli din Gagesti , sunt intelectual al acelei comune apar in cartea edita de dl Iacomi Ioan -un stralucit profesor , didact al comunei Gagesti si al tarii , Gabi si dvs ma faceti nebuna etc , cereti catalogul si vedeti ca INVIDIOASA SI ISTERICA de GABRIELA NECULA actuala Tabacaru nu a stralucit la Scoala Gagesti, se si vede comportamentul ei neprofesional , jigneste si nedreptateste multa lume , am vazut-o personal cum tremura dupa 1 leu cand bietii cetateni nu au bani sa-i plateasca taxa de cafea si coafor si-i ameninta ca daca nu le da acel 1leu nu le eliberaza documentele cerute. Nu e trecuta in acea carte sponsorizata de PRIMARIA GAGESTI pentru ca stie dl Iacomi ca nu merita !!!!
9 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
MARIA
Comenteaza:
Insotitorii persoanelor cu handicap au ajuns la capatul rabdarii: E jale in judet
22-07-2011 04:00 a€” Cristian Dima
Mii de persoane care au grija de cei cu handicap grav au ajuns in pragul disperarii. Iritarea lor creste de la o zi la alta, pentru ca nu au primit salariile in acest an, nu sunt sanse sa le primeasca prea curand, dar mai ales pentru ca nu au ce le pune pe masa celor care si asa sunt batuti de soarta.
Disperati de saracia in care au fost nevoiti sa traiasca in acest an, asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav din Gagesti isi striga nemultumirile. Angajati fiind la primarie, ei nu isi explica cum de nu au prmit salariile de mai bine de jumatate de an, iar salariatii din aparatul primarului si-au primit lefurile la timp. ``Sunteti singurii care ne mai puteti ajuta in aceste vremuri in care omul a ajuns sa fie calcat in picioare de cei care au ajuns in functii de conducere! Va aduc la cunostinta cazul mai multor oameni din comuna vasluiana Gagesti, aflata la aproximativ 70 de kilometri de orasul Barlad. Asistentii care au in ingrijire persoane cu handicap nu si-au primit inca din ianuarie salariile, iar situatia lor este disperata! Este vorba despre 50 de persoane care, desi au dreptul la un salariu de 500 de lei pe luna, nu au primit nici macar un leu. Cum este posibil ca si aceasta suma, atat de mica, care nu acopera cheltuielile lunare de masa, imbracaminte si alte nevoi ale unui copil, sa fie intarziata? De fiecare data cand oamenii au luat legatura cu primarul, aesta a transmis ca nu a primit banii de la prefectura, daca este contactata prefectura aceasta fie ofera un raspuns evaziv, fie marturiseste ca nu au sosit banii de la guvern. (...) Cu toate ca primarul comunei Tiberiu Lorin Coatu, le spune oamenilor ca nu sunt bani pentru salarii, domnia sa precum si echipa de care e inconjurat la primarie si-au primit salariile la timp``, sustine unul din asistentii din Gagesti.
Contactat telefonic primarul comunei Gagesti ne-a oferit o explicatie puerila: ``Anul trecut, am avut banii pentru plata salariilor asistentilor pana in august, restul i-am platit in decembrie si ianuarie. In octombrie, cand am dus situatia la Finante s-a luat in calcul plafonul de salarii fara salariile asistentilor personali. Anul asta, cand au venit banii de la guvern au venit in limita plafonului stabilit in octombrie 2010. Am sa merg la Finante la Vaslui sa rezolv problema, iar daca o sa fie nevoie o sa ajung si la Bucuresti`` ne-a declarat Coatu.
Intrebat de ce n-a rezolvat situatia pana acum, primarul de Gagesti a spus ca a fost ocupat. Greu de spus daca problemele, care i-au ocupat ``pretiosul`` timp, au fost mai importante decat soarta celor mai amarati locuitori ai comunei! Cert este ca primarul a promis ca isi va face timp. Cand, ne-a spus chiar el : ``Nu maine, ca e vineri. De la o luni incolo``.
Asadar bietii oameni au de asteptat. Primarul nu a precizat nici ziua, nici luna si nici anul in care isi va deplasa fizicul la Vaslui. Cat despre Bucuresti, nici nu mai incape vorba. Asistentii din Gagesti nu sunt singurii care nu si-au primit drepturile care li se cuvin.
Din cele 86 de primarii din judet, 40 inregistreaza restante la plata salariilor asistentilor personali sau indemnizatiilor de insotitor a persoanei cu handicap grav, potrivit datelor furnizate de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui. Valoarea totala a platilor neefectuate este de 1.744.632 de lei (peste 17 miliarde de lei vechi). Cele mai mari restante se inregistreaza la nivelul primariilor comunelor Vinderei (138.461 lei), Poienesti (124.200 lei), Gagesti (119.859 lei), Grivita (119.000 lei) si Alexandru Vlahuta (100.500 lei). La nivelul judetului sunt 2.033 de asistenti personali ai persoanei cu handicap grav si 1.168 de persoane cu handicap grav care beneficiaza de indemnizatie de insotitor.

205 afisari
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
elisa
Comenteaza:
Insotitorii persoanelor cu handicap au ajuns la capatul rabdarii: E jale in judet
22-07-2011 04:00 a€” Cristian Dima
Mii de persoane care au grija de cei cu handicap grav au ajuns in pragul disperarii. Iritarea lor creste de la o zi la alta, pentru ca nu au primit salariile in acest an, nu sunt sanse sa le primeasca prea curand, dar mai ales pentru ca nu au ce le pune pe masa celor care si asa sunt batuti de soarta.
Disperati de saracia in care au fost nevoiti sa traiasca in acest an, asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav din Gagesti isi striga nemultumirile. Angajati fiind la primarie, ei nu isi explica cum de nu au prmit salariile de mai bine de jumatate de an, iar salariatii din aparatul primarului si-au primit lefurile la timp. ``Sunteti singurii care ne mai puteti ajuta in aceste vremuri in care omul a ajuns sa fie calcat in picioare de cei care au ajuns in functii de conducere! Va aduc la cunostinta cazul mai multor oameni din comuna vasluiana Gagesti, aflata la aproximativ 70 de kilometri de orasul Barlad. Asistentii care au in ingrijire persoane cu handicap nu si-au primit inca din ianuarie salariile, iar situatia lor este disperata! Este vorba despre 50 de persoane care, desi au dreptul la un salariu de 500 de lei pe luna, nu au primit nici macar un leu. Cum este posibil ca si aceasta suma, atat de mica, care nu acopera cheltuielile lunare de masa, imbracaminte si alte nevoi ale unui copil, sa fie intarziata? De fiecare data cand oamenii au luat legatura cu primarul, aesta a transmis ca nu a primit banii de la prefectura, daca este contactata prefectura aceasta fie ofera un raspuns evaziv, fie marturiseste ca nu au sosit banii de la guvern. (...) Cu toate ca primarul comunei Tiberiu Lorin Coatu, le spune oamenilor ca nu sunt bani pentru salarii, domnia sa precum si echipa de care e inconjurat la primarie si-au primit salariile la timp``, sustine unul din asistentii din Gagesti.
Contactat telefonic primarul comunei Gagesti ne-a oferit o explicatie puerila: ``Anul trecut, am avut banii pentru plata salariilor asistentilor pana in august, restul i-am platit in decembrie si ianuarie. In octombrie, cand am dus situatia la Finante s-a luat in calcul plafonul de salarii fara salariile asistentilor personali. Anul asta, cand au venit banii de la guvern au venit in limita plafonului stabilit in octombrie 2010. Am sa merg la Finante la Vaslui sa rezolv problema, iar daca o sa fie nevoie o sa ajung si la Bucuresti`` ne-a declarat Coatu.
Intrebat de ce n-a rezolvat situatia pana acum, primarul de Gagesti a spus ca a fost ocupat. Greu de spus daca problemele, care i-au ocupat ``pretiosul`` timp, au fost mai importante decat soarta celor mai amarati locuitori ai comunei! Cert este ca primarul a promis ca isi va face timp. Cand, ne-a spus chiar el : ``Nu maine, ca e vineri. De la o luni incolo``.
Asadar bietii oameni au de asteptat. Primarul nu a precizat nici ziua, nici luna si nici anul in care isi va deplasa fizicul la Vaslui. Cat despre Bucuresti, nici nu mai incape vorba. Asistentii din Gagesti nu sunt singurii care nu si-au primit drepturile care li se cuvin.
Din cele 86 de primarii din judet, 40 inregistreaza restante la plata salariilor asistentilor personali sau indemnizatiilor de insotitor a persoanei cu handicap grav, potrivit datelor furnizate de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui. Valoarea totala a platilor neefectuate este de 1.744.632 de lei (peste 17 miliarde de lei vechi). Cele mai mari restante se inregistreaza la nivelul primariilor comunelor Vinderei (138.461 lei), Poienesti (124.200 lei), Gagesti (119.859 lei), Grivita (119.000 lei) si Alexandru Vlahuta (100.500 lei). La nivelul judetului sunt 2.033 de asistenti personali ai persoanei cu handicap grav si 1.168 de persoane cu handicap grav care beneficiaza de indemnizatie de insotitor.

205 afisari
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
"EU LEVINTCHI Margareta chem in judecata pe SC AGRO LORY - TIM SRL-ASOCIAT COATU LORIN "...asa incepea distinsa doamna acum ceva(cam mult, e drept)timp in urma. asa ca DVS. LEVINTCHI MARGARETA ce mai faceti? ati rezolvat cu procesele? sau la fel ca multe altele s-au dovedit a fi acuzatii false????
mai consatene...pai uite mai.... unii e asa... mai "jmecheri" si nu face ma puscarie. ca si eu din birtul de unde scriu acum am vazut acelasi lucru ca tine: cum isi mai umflau astia buzunarele cu ambele maini....cum jucau ei o buturuga mica cu banii de prime si sporuri, dar mai ales cat de intelegatori au fost si i-au dat banii lu` Coatu sa-si platesca furnizorii...asa ca pretine...hai noroc si sus paharu!(off topic - scuze profesoarelor mele de limba romana!)
Bucur Margareta! la apel in fata instantei! in picioare va rog....in data de 11.07 v-ati deplasat? cu ce, asta ma intereseaza!!!! sunt convinsa ca pe tarla era Primarul Coatu la recoltat si ati stiut ca era el ca avea esarfa tricolora la gat, nu? dupa o aritmetica simpla 8**pl**2 **eq** 10 ha, da? de ce srieti apoi aproximativ 10 ha? sa fie cumva cei 4 m de care vorbiti???sunt convinsa 100% ca daca-si recolteaza cerealele habar nu are unde se duce recolta!!! doar a platit oameni, arenda si lucrari ca sa se distreze...Pana si politia a refuzat...oare unde o fi problema? Adresa spitalului 9 o gasiti cu search pe google!
Ei aici aveti dreptate! Doamna Secretar are adevarate veleitati de luptatoare kung-fu! am vazut-o si eu la diferite antrenamente! frate sare pe pereti, loveste vaca-n cap de cade-n lesin si-i cere indurare. e de speriat!
NB! ma bucur caati precizat ca a fost vorba de obrazul drept. nu puteam da o rezolutie cazului fara aceste precizari de maxima importanta!
despre restul nu mai pot comenta nimik ca mi-s creierii varza de atata incoerenta, dat cu stangul in dreptul, afirmatii pe baza de fluturi, luciditate de gaina, inconsecventa in declaratii, etc.
Motiv pentru care instanta hotaraste! Bucur M.: de urgenta la spital! nu pentru analize....pentru un concediu...prelungit la fara clanta! la usa ma refer! regretam ca nu va mai putem oferi halatele alea albe si dragute cu maneci lungi, care se leaga la spate....Sedere placuta!
PS - pentru cei care nu au priceput nimc, fac urmatoarele precizari: acuzatiile sunt nefondate, departe de realitate! pentru cei interesati de caz, situatia e exact invers: doamna Bucur si-a facut rost de o plangere penala pentru ultraj!
Asteptam replica desi nu e bine sa faceti iar efort mental si fizic butonand tastele pc-ului!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
O COLEGA DE scoala A GABRIELEI TABACARU
Comenteaza:


PETITIESubsemnata Bucur Margareta
Fac urmatorul denunt impotriva lui Coatu Tiberiu Lorin si Tabacaru Gabriela secretara Primariei Gagesti pentru abuz in serviciu contra intereselor persoana fizica cat si juridica .

In data zilei de 11 iulie 2011 m-am deplasat la tarlaua cultivate cu grau din tarlaua POGOCENI com Gagesti unde am constatat ca Coatu Lorin in calitate de primar al comunei Gagesti a recoltat de pe terenul cultivat de noi de 8 ha luate in arenda si 2 ha proprietate personala cu combina de recoltat cereale o suprafata de 4 m latime de pe aproximativ 10 ha de teren si ne-a sustras o parte din recolta ,telefonic Coatu Lorin a confirmat ca o combina trimisa de el a recoltat pe tarlalele noastre dar nu avem cunostinta unde a dus cerealele cultivate de pe terenul cu culturi infiintate de noi , am semnalat acest furt la Politia Gagesti dar ni s-a spus ca nu merg la fata locului pentru a constata acest lucru intrucat sunt in afara programului de lucru la ora 17 ,30.
, dupa ce am facut o plangere la sediul Politiei Gagesti ca am fost lovita de de secretara Primariei Gagesti -GABRIELA TABACARU ,amenintata si mi s-au adus injurii ca sunt nebuna , proasta si a refuzat sa-mi primeasca cererea de eliberare a documentului solicitat a sarit sa ma bata si mi-a dat o palma peste obrazul drept pentru ca in trecut am facut petitii impotriva ei si a d-lui Coatu Tiberiu Lorin din cauza abuzurilor facute abuzand de functia de primar in comuna Gagesti , si m-a amenintat ca imi va trece pamantul aflat in proprietate pe numele ei si ca mi va cere toti banii pe care ii am ,intrucat isi doreste terenul pe care il detin langa casa ei si ca ma acuza in instanta si astfel va obtine acel teren fara a da nici un ban.
La Primaria Gagesti unde m-am prezentat in jurul orei 14 30 pentru a solicita un document si a cere documente cu privire la suprafata lucrata ce apartine societatii noastre intrucat la APIA MURGENI ni s-a comunicat ca primarul comunei Gagesti Coatu Lorin si fratele acestuia Coatu Irin au solicitat plata subventiilor pe anul 2010- 2011 pe tarlalele lucrate de societatea noastra in tarlaua Baba Mare comuna Gagesti in suprafata de 18 ha cultivate de noi cu porumb aceste contracte de arenda fiind modificate de secretara primariei Gagesti si trecute pe numele societatilor ce apartin primarului comunei Gagesti si membrilor familiei acestuia .Nu ni s-a adus la cunostinta din partea primariei sau a altor persoanae nici o instiintare ca ni s-au modificat contractele de arenda in anul 2011 de catre PRIMARIA Gagesti si a refuzat sa ne prezinte orice document din dosarul societatii noastre care sa ne arate orice documente intocmite si depuse cu privire la societatea noastra in privinta schimbarii contractelor de arenda pe numele altor societati ,societatea noastra nu a reziliat nici un contract cu nici un proprietar de pamant. Si in anul 2009 - 2010 au fost modificate contractile de arenda din tarlaua Zarzar in suprafata de 20 ha si primarul Coatu Lorin ne-a solicitat sa lasam suprafata lucrata de noi s-o treaca firma sa Agro Lory TIM pentru plata subventiilor si ca ne va permite sa ne recoltam suprafata cultivate de noi pe acele terenuri si ca ne va da el subventiile de pe terenurile respective dupa ce le va incasa firma lui evident in mod nelegal si care nu e conform cu realitatea incercand sa ne insele in acest fel.

Solicit sa luati masurile ce se impun impotriva abuzurilor comise de Coatu Lorin cat si de secretara Gabriela Tabacaru , functionari ai comunei Gagesti , judetul Vaslui.

Data 11 iulie 2011 Bucur Margareta
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
marian
Comenteaza:
domnu coatu ori este prea naiv ori prea bun care face mai mult ca el lasati...
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Un consatean
Comenteaza:
Spun colegii de prin primariile vecine ca Primaria Gagesti a avut recent un control si ca cele 7 miliarde lei care au iesit din primarie le-ar fi imputate celor responsabili de lucru acesta care si-au facut prime , si-au acordat diverse sporuri si au bagat banii in buzunarul personal iar acum trebuie sa-i dea inapoi.Banii acestia sa fi fost folositi in firma AGRO LORY TIM -FIRMA PRIMARULUI SA-SI ACHITE DATORIILE LA FURNIZORI , DAR oare asta sa fie legea , unii fac puscarie pentru o gaina altii nu patesc nimic pentru 7 miliarde?
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
max
Comenteaza:
cumpar teren agricol aproape de comuna sau drum acces min 1ha .ofer 500eur ....0745672148
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
corect
Comenteaza:
dar despre profesorii gagesti-ului ce stiti?
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
LEVINTCHI MARGARETA
Comenteaza:
EU LEVINTCHI Margareta chem in judecata pe SC AGRO LORY - TIM SRL-ASOCIAT COATU LORIN care are in urma privatizarii IAS FALCIU 400 HA TEREN AGRICOL.Acest domn primar Coatu lorin in loc sa-si vada de treburile administratiei publice locale asa cum trebuie sa faca un primar se ocupa mai mult de treburile societatii sale si de treburi care nu sunt la locul lor astfel:Incheie contracte sau nu incheie cu diverse persoane fizice , le lucreaza terenul si apoi cand este vorba sa dea la persoane fizice arenda ex noi 3 mostenitori nu ne-a dat cota parte de pe suprafata de 3 ,5 ha care in anul agricol 2009 -2012 am semnat contracte de arenda,ne poarta pe drumurifara sa ne dea arenda motiv pentru care l-am dat in judecata la TRIBUNALUL IASI ,CONTENCIOS ADMINISTRATIV.Eu stiu ca primarul trebuie sa se ocupe decat de treburile primariei , a obstei si nu de alte treburi necurate exemplu:foloseste pentru munca in agricultura si zootehnie din ferma lui din HULUBAT persoane fara carti de munca , persoane care beneficiaza de ajutor social -pt venit minim garantat , foloseste mai multe persoane din comuna sat GAGESTI, PEICANI .POPENI, GIURCANI , TUPILATI POPENI , IN FIECARE DIMINEATA DUCE DIN FATA PRIMARIEI PERSOANE PT MUNCA LA FERMA SA pt lucrari agricole.Cand l-am rugat sa-mi restitue contractele completate in august 2009 mi-a spus ca sunt rupte, le-a distrus sau le-a predat la Politia Murgeni.Drept urmare sunt nevoita sa-mi cer drepturile in instanta.
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
omu` negru
Comenteaza:
chiar am ramas uimit ..... voi stiti o grama de nereguli care sunt acolo ; de ce nu va adresati institutiilor abilitate sa opreasca hotia ? aaa .... si alea is platite de primar ... spune adevarul daca tot il stiti
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BABA
Comenteaza:
IMPORTANT CA-L AVEM LA FEL , DAR AR FI BINE SA NU -TI MAI PUI FUNDUL LA BATAIE PENTRU FUNDUL PERSONAL AL lui Coatu Lorin , aici se vorbeste despre Primaria GAGESTI si nu despre relatiile personale pe care le ai cu D-L primar al com . Gagesti deci ar fi bine sa nu mai incerci sa raspunzi prin persiflari arata tu ce e bun de spus despre Primaria Gagesti las-o moale cu dezinformarea ca nu tine ,arata tu ce face in afara faptului ca are burta cea mai mare din comuna si i-a crescut de cand e primar in Gagesti,in afara faptului ca da pamantul comunei pe la X firme din Constanta PENTRU MORI DE VANT-CAI VERZI PE PERETI OLANDEZI-EOLIELNE -CICA DA TOT DAR O SA RAMANA DOAR 2000M IN JURUL EOLIENELOR , PAI DUPA CE SE VEDE ALA CU PAMANTUL LUAT TOT I-L MAI LASA EI SA-L FOLOSEASCA OAMENII DIN SAT PENTRU PASUNE ETC?! Va imbatati cu apa rece! insistati mai mult acolo,nu mai dati totul pe nimica!Mai sunt si altii care mai au nevoie de pamantul ala in viitor, nu se termina lumea la voi azi sunteti maine nu, dar tampeniile voastre raman vesnic!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
yyy- frumos nume de cod. se bloca neuronul???
mai yyy..ia mai graieste tu putin cum e cu falimentul ala? mai tu stii ceva da` nu stii tot. hai ca-ti las timp vreo 50 de ani sa te informezi si pe ur a revii, bine?
babo, ms ca ai realizat ca nu stai de vorba cu imbecilul satului. desi sincer ai nevoie de ceva lamuriri legate de IQ. sa stii ca daca-l ai 10...e grav rau de tot.
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
YYY-un amator
Comenteaza:
D-L Coatu Lorin ARE DATORII PE firma sa Agro lory tym srl de 10 miliarde lei si e in faliment din martie 2009,daca e asa de gospodar cum a reusit sa dea tepe atat de mari ,aveti grija cu Primaria Gagesti , sau cu oamenii din sat cum o sa-i aduca mai jos decat sapa de lemn sau nici lui nu prea i-a mers afacerea cu agricultura , pentru lamuriri verificati nr de dosar 676 /89/2009 dar pacat ca bietii tarani nu au calculator si n-au de unde sti ce gospodar prost e d-l COATU LORIN,apreciez ca a facut 2 modernizari notabile in acea comuna dar mai e de facut ceva si pentru bunastarea tinerilor din acel sat nu doar sa-i exploateze dupa bunul lui plac , ii doresc succes in achitarea celor 10 miliarde de lei , cum a reusit performanta asta?
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
xxx
Comenteaza:
Buna ziua doamnelor,
Imi permit sa fac si eu un mic comentariu dupa ce m-am delectat , cu zambetul pe buze la ce ati scris voi.
Mi-a placut.
Hai sa va spun eu mai multe... este foarte adevarat ca acest Domn Primar care pe vremea hat a studentiei era un baietel vazut destul de bine in centrul colegilor.Istet, destul de binisor imbracat, cu cartea era el mai moale, dar avea relatii, stia sa se descurce si slava domnului ajuta si pe altii pe unde mergea, dar trebuia sa-si vada interesul. Acu ca tot omul , are pe vino incoace, era frumusel de pe vremea studentiei, acu de mai bine de 10 ani nu l-am mai vazut, nu ma surprins sa citesc ca are amanta!!! Amanta ma grasunule!!!! Sa aflu ca pacalesti lumea, bine tie oricum ti se miscau rotitele dar ce am citit ma uimit!Oricum e bine. Mai esti tu ma Lorine cu sotia aia care avea nume de catel? Ce am ras cand am auzit!
Ce sa zic pentru secretara - daca afla barbatul tau te snopeste, si Coatu nu se sterge nici la fund cu tine.
Sfatul meu: nu te mai lua la harta cu lumea pe net ca nu ai dreptate deloc, il cunosc pe Coatu zic eu destul de bine si stiu ce-i poate mintea asa ca nu mai incerca sa te disculpi!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BABA
Comenteaza:
SCROAFA-I MOARTA DEMULT IN COTET, proverbul cu pisica, e autohton de pe meleagurile gagestene, eviti raspunsul la intrebarile importante , sincer IQ meu e de 10 , nici tu nu pari sa ai unul mai jos de 10 , te faci ca nu pricepi intrebarea, vezi ca bicicleta face bine la ovare!!!-Cat priveste treaba cu conturile era o afirmatie ,te las sa te mai gandesti un pic -vezi sa nu mulgi purceaua! SPOR LA TREABA!
Munca innobileaza omul!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
draga baba, daca incerci sa ma faci sa-mi declin identitatea, foloseste in primul rand argumente mai solide si doi la mana fii barbat si nu astepta de la altii ceea ce tu nu ai curaj sa faci. daca nu am fost prea explicita, traduc: semneaza-te.
in alta ordine de idei: a fost nevoie de 3 posturi ca raspuns la unul singur de-al meu? cam scurta memoria, ceea ce ma face sa trag ceva concluzii...dar cum suntem rugati sa folosim un limbaj decent...
cum e aia ca cine rade de ras ajunge? scuza-ma dar eu inca rad. astept urmarile. daca n-am invatat carte.....
sunt bucuroasa sa vad insa ca-n aceasta comuna mai sunt si oameni asa destepti ca tine. si pot sa-mi dau seama de asta dupa proverbele pe care le-ai citat. apropo, din memorie sau search pe google? ca eu, cu 10 clase nu pot avea pretentii, nu??? si sa nu uit, n-am bicicleta, ca nu stiu daca-mi trebuie sau nu permis.....
"finantele d-lui se pot vedea de oricine dar nu-ti spun unde ? " avand in vedere ca esti inteleptul satului, asta-i o intrebare sau o afirmatie, ca IQ-ul meu nu duce....scuze, stii ce-i IQ sau traduc?!?
mi-ar placea sa mai povestim dar trebuie sa mulg vaca, sa hranesc purceaua, in fine activitati de astea de 10 clase, la 40 de ani.....
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BABA
Comenteaza:
Ce plangeri sa fac mai nene ,ce autoritati pe care nu le-au gasit ceilalti , tu nu vezi ca ai 10 clase si te dai mare comentator,ascunzi cacatul ca pisica si catelul cu labuta !Tu abia daca ai reusit sa-ti iei o bicicleta pana la 40 ani ,noroc cu ajutoarele de la iubitul tau sef ca ti-ai facut si tu o sandrama pe o palma de pamant luat si ala moca, era bine daca beneficiau toti din tinerii din sat,dar bine zici ca numai CLICA , are drepturi in satul ala, ce te plangi de conturile primarului, secretarului si agentului agricol pe mine nu ma intereseaza si nu m-a interesat niciodata contul nimanui care creste cu bani cinstiti, dar cand ii vezi ca sar ca lipitorile toti te ia scarba de atata nesimtire-adevarul e ca nesimtirea ingrasa CEL MAI BINE.
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BABA
Comenteaza:
Lenea si prostia v-a adus in criza daca nu v-ati posomorat cand ati vazut ca vi se face sala de sport in loc sa se faca un CAP ceva s-aveti locuri de munca , acuma ce va mai vaicariti ,alergati in jurul salii de sport poate iesiti din criza ca atunci cand ati intrat nu ati observat!
Saracului ii trebuia TICHIE DE MARGARITAR
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
O BABA
Comenteaza:
Daca ai avea altceva mai bun de facut n-ai mai rade ci ai plange , finantele d-lui se pot vedea de oricine dar nu-ti spun unde ? cat priveste d-na Gabriela las-o mai moale , da-ti identitatea si apoi stam de vorba care si cum. Cat priveste edilii satului ,sanatate ,ca Dumnezeu are grija de toate !!!
CINE RADE DE RAS AJUNGE!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
oho dragele mosului, de mult nu am mai intrat pe aici. si asa de rau ce-mi pare....pai in loc sa fim posomorati si ingrijorati de criza, mai bine citim bancurile spuse de voi. super tari!!!!!!!!!!
doamna Gabriela....offff, ce ma fac eu cu matale? ca ai spus ca esti in varsta, nu? pai mergi mai doamna si mai fa ceva plangeri pe la vreo autoritate pe care n-au gasit-o ceilalti. pai se poate sa scape clica nepedepsita???????? dar acum pe bune, jura-te tu pe Biblie cai ai vazut conturile primarului, ale secretarei si agentului agricol....poti????????
draga Elisa...jos palaria! ai fost magistrala. am ras de-am lesinat. bineinteles ca primarul si secretara sunt amanti. ce voi abia acum ati aflat? si nu vila nu e la Lacul Rosu, ar fi prea banal, e la Sinaia, langa Peles. la Lacul Rosu are vila guardul primariei. si daaaa, astia doi au plecat cam des impreuna in week-enduri. partea nasoala e ca au plecat la cumparaturi in strainatate pe banii primariei. va dati seama? iar ea, secretara, da, o vad mai mereu pe geamul casei mele, cum fuge despletita in zori de zi la Hulubat. am si dicutat despre asta. da, zice ca nu se poate abtine, nu sunt suficiente iesirile din week-enduri si de asta fuge de langa sot si cei 2 copii....
scuzati-ma, dar mai apar cand o sa-mi revin din ras....
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
zinutza-ELISA
Comenteaza:
Lumea vorbeste ca i-ar fi amanta , stiti vacante in doi pe la VILA d-lui primar de la LACUL ROSU , vizite de una singura pe la HULUBAT ! O FI AMANTA d-na secretar d-lui primar COATU , vorbeste lumea din sat ce ziceti de asta ?
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
gabriela
Comenteaza:
In treaba te afli tu dragut-o , prostii sunt aia care te cred pe tine ,ce ma pricep eu sa fac stie multa lume dar tu ce stii sa faci? Eu nu am comentat ci am semnalat lucrurile care se intampla in satucul acela , de amuzat se amuza cei care au facut ceea ce am spus eu ca stiu ca in tara aceasta tara arde si baba se piaptana vezi strange-ti oja de pe masa si n-o mai tine pe biroul de la servici ca alta ,,treaba" n-ai tu dragutzo decat sa dezinformezi?!
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
gabriela
Comenteaza:
DE ce te legi de d-na Bucur?Nu a mers asa de bine agricultura dar n-are legatura cu familia , cat priveste castigul a avut de castigat d-l primar si cu d-na secretar cat si d-na agent agricol care incaseaza subventii de pe urma altora , cat priveste legalitatea actele s-au semnat pentru afacerile d-lui primar si s-au semnat ilegal prin semnaturi in fals , nu aduce nimeni acuzatii nefondate din contra nu s-au expus toate acuzatiile cat priveste cismelele ,zau , care sunt alea 10 din GAGESTI si nu costa 70 mil , cat priveste gramatica mea e scuzabila ,varsta ,ochii ,pe cand clica asta care o tot aparati doar asa de dragul de a spune ceva in apararea lor va obositi degeaba -cine stie cunoaste -vorba romanului
10 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
zinutza
Comenteaza:
gabriela, cine citeste comentariul tau se amuza cand vede ce prostii poti scrie(ma refer la cei care cunosc situatia)nici tu nu crezi ceea ce ai comentat, dar ai vrut sa te afi in ,,treaba``, altceva mai bun nu cred ca te pricepi sa faci
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
Doamna Gabriela, mai insistati putin la gramatica...n-ar strica. si mai revizuiti genealogia din primarie. domnul Coatu nu e ruda cu Sectretarul comunei, iar actele se semneaza nu pentru afaceri ci pentru legalitate, asa...ca titlu informativ. si apropo, prietena cu fosta doamna? ca de aceea e fosta doamna, lipsa de verticalitate. Doamna Bucur...din nefericire pentru familia dvs. nu v-a mers asa de bine cu agricultura, nu? asta nu-i motiv sa improscati cu acuzatii nefondate. cunosc speta. iar in legatura cu acele cismele, aveti dreptate cu cele 700 milioane. eroarea e ca sunt pentru 10 cismele diferite.
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
buna ziua stimati oameni. rautaciosi, dar...oameni...n-am mai intrat demult pe aici. nu e multa activitate...insa vad ca e eficienta. iar aruncati cu rosii...fratilor, omul asta n-are cum sa faca acte false, contracte de arenda fictive pentru ca nu-i tara lu` tac-su. nu uitati ca-i inginer si are pregatire pentru activitatea pe care o desfasoara la societate. legat de primarie...ce conteaza ca vicele e nasul secretarei? l-a pus ea in functie? in loc sa apreciati faptul ca in primarie e un personal tanar, care se zbate sa mai miste cate ceva, va framanta rau ca ala e ruda cu ala sau celalalt. daca la alegeri a dat bani si stiti voi...bravo lui. nu-i singurul si nici nu are acum credite prin banci, ca altii(a se citi Nelu Craciun). d-na elisa,va rog, faceti expertiza. daca dvs. considerati ca in ziua de azi poti dispune de banul public ca pe vremea domnului Mocanu....incercati. ca au mai facut-o si altii, in gasca organizata si dam si nume. furnizor informatii: Catalin Codita. dulaii responsabili de alertat toate autoritatile existente: Buta Marian, Nelu Craciun si Mocanu Valentin. dupa cum vedeti, Coatu e la al 2-lea mandat si nu in puscarie, asa cum vad ca multi ii doresc. legat de TBC...sa va fie rusine celor care mentionati asa ceva. in primul rand ca e o problema personala si nu trebuie pusa pe tapet la modul asta. doi la mana, daca acei oameni s-au imbolnavit asta s-a intamplat atunci cand au intrat in contact cu diferite persoane bolnave, care nici macar nu au curajul de-a recunoaste asta si de a sta izolati. si sunt multi in comuna.eu va doresc sanatate si...luciditate in gandire...
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
gabriela
Comenteaza:
Dragi cetateni , aceasta primarie a comunei a devenit de mult o Asociatie Familiala cu traditie primaruc coatu - var cu secretara Tabacaru-sotia casieruluiTabacaru -nasul secretarei BUTA -VICEPRIMARUL, cumnatul secretarei Sergiu -casier , MICU inginer agronom -sot agent agricol Micu Margareta etc,
cine l-a votat pe Coatu a primit cate 1 milion cap persoana familie in cancelaria scolii unde este finul d-lui primar, sper ca adevarul nu deranjeaza, copiii de gradinita ai com GAGESTI isi desfasoara activitatea in conditii inumane intr-o fosta magazie a Consiliului popular, SE ZBATE D-L primar DAR DOAR PENTRU INTERESUL PERSONAL, a facut o sala de sport de 220.000euro si nu a terminat-o ca sau impartit comisioane prea mari intre el si firma de constructii care a primit lucrarea de constructie ,lucreaza d-l primar 800ha de pamant sau doar incaseaza subventiile dar ce sa mai zicem vorba lunga saracia omului ,saraca tara bogata!Se spune ca Dumnezeu nu bate cu parul, ati adus sub limita subzistentei aeasta comuna si bantuie TBC -UL DIN CASA IN CASA, unii functionari s-au imbolnavit recent de TBC si isi desfasoara in continuare activitatea la domiciliu unde aduce dom primar actele la semnat d-nei secretar,afacerile nu pot sta pe loc dar luati aminte ca totul se plateste in viata , ce zici domnu primar de fosta ta sotie pe care ai bagat-o in puscarie,tu pe unde bagi manuta nu ai merita aceeasi soarta????
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
elis
Comenteaza:
dl.primar ....cine spune ca are in vedere doar atingerea scopurilor personale...profitand de functia pe care o detine in comuna....are dreptate...
sa arate ce a facut in ultimul timp pt comuna!!!!!va spun eu ...mai nimic(util comunitatii), cat despre cei angajati la primarie...de ce oare nu verifica nimeni cat sunt de competenti???? vor avea o mare surpriza sa constate ca sunt mare parte dintre ei incompetenti!!!multi dintre ei ...nu cred ca au cunostinte despre activitatea care se desfasoara acolo...poate doar ce se intampla pe la barurile si bodegile din apropierea primariei .....oare ar trebui sa se mute sediul primariei la bodega???!!!!
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BUCUR CORINA
Comenteaza:
D NA ILIA CETATENII SE PLANG CA O CISMEA DE 50 M ACOSTAT 700 MIL LEI VECHI SI NU 70 MIL CAT STIM CA COSTA O CISMEA . DORITI O EXPERTIZA?D L PRIMAR FALSIFICA DIVERSE CONTRACTE DE ARENDA CA DACA E PRIMAR EL ELIBEREAZA SI DOCUMENTELE ASA CA NU PUTEM OBTINE DOCUMENTELE DE LA PRIMARIE INTRUCAT LE DECLARA PE FIRMA SA AGROLORY TIM SI INCASEAZA SUBVENTII PE MUNCA ALTOR PERSOANE ,UNII AU LUCRAT PAMANTUL SI EL DOAR FABRICA DOCUMENTE SI I-SI INSUSESTE MUNCA ALTORA , ALUAT PAMANTUL GATA ARAT SI EL DOAR L-A SEMANAT ULTERIOR A MODIFICAT CONTRACTELE DE ARENDA IN MOD ILEGALCREAND PROBLEME TUTUROR FERMIERILOR CARE LUCREAZA PAMANT IN COMUNA GAGESTI , JUD. VASLUI.
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
BUCUR
Comenteaza:
COATU LORIN TRECE PAMANTUL LUCRAT DE OAMENI PE FIRMA LUI AGRO LORY TIM SI INCASEAZA AN DE AN SUBVENTIILE PE PAMANTUL LUCRAT DE ALTE PERSOANE FIZICE SI JURIDICE ABUZAND DE FUNCTIA SA MODIFICA CONTRACTELE DE ARENDA LE FALSIFICA , LE TRECE PE FIRMA SA PERSONALA INCASAND ILEGAL SUBVENTIILE ABUZAND DE RELATIILE SALE CU NUMELE COATU , CU PUTEREA DE PRIMAR ISI AROGA FUNCTII DE INSTANTA SI ANULEAZA CONTRACTE DE ARENDA CE NU POT FI ANULATE DECAT IN INSTANTA DAND INFORMATII ERONATE , PROMITE DIVERSE AVANTAJE DIN PARTEA PRIMARIEI PENTRU A OBTINE AVANTAJE PENTRU FIRMA PERSONALA AGRO LORY TIM
11 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
doamna elisa, puteti da concret exeple pentru acuzele aduse? nu am auzit niciodata in primarie cuvinte jignitoare, am vazut ca mereu se elibereaza chitante, iar personalul e tanar, tocmai pentru a face fata problemelor. care sunt interesele primarului si de ce credeti ca primeaza in fata celor ce tin de comuna? cand mai faceti afirmatii va rog sa va si documentati. drumurile din comuna sunt cum sunt din cauza ca cel principal e drum judetean, deci nu al primariei, iar cele secundare nu sunt sustinute financiar de cj. primarul are proiecte si se zbate in sensul asta, doar ca nu e ajutat. si s nu va mai para rau ca sta inca 4 ani, pentru ca va mai sta.
12 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
elisa
Comenteaza:
vede oare dl primar starea drumurilor din comuna gagesti? nu cred....ce il intereseaza ,atata timp cat are asigurati inca 4 ani ca si primar .....putin ii pasa de comuna.cat despre personalul angajat la primarie.....lasa mult de dorit. domnii de la primarie nu merg pe teren sa vada care sunt provlemele oamenilor.....sunt mult prea comozi....mai ales acum cand timpul s-a racit ....haideti domnilor ridicati-va din scaune si va confruntati cu realitatea!
12 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
popescu elisa
Comenteaza:
primaria gagesti......sunt multe de spus ....multe despre neregulile ce se petrec acolo...modul cum sunt tratati oamenii din comuna ...limbajul jignitor adresat de conducerea primariei....taxele ce se percep ...fara chitante....taxe care nu pot fi justificate....dl. primar actual ar cam trebui sa se intereseze de problemele oamenilor din comuna si mai putin de interesele pe care le are dansul...foarte multe nereguli sunt la primaria gagesti..dar ca oriunde..nimeni nu are interesul sa verifice.
12 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
ilia
Comenteaza:
In turul doi votati cu un om tanar, capabil, instruit, nu lasati ca invatatorul cioban, batausul satului sa va conduca destinele. Domnul Primar a mai fost timp de patru ani pe aceeasi finctie si s-a zbatut pentru aceasta comunitate. Mergeti la vot si alegeti pe Coatu.Merita!
13 ani in urma
0
Raspunde!
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.
Merita ....?!!!!
Raspunde:
Încă doi primari penali: Tiberiu Coatu, ex-ul de la Găgești și Benone Pletea de la Ibănești: Miliarde încasate, lucrări neefectuate
05-07-2013 040 — Simona Voicu
Miliarde încasate, lucrări neefectuate
Fostul viceprimar al municipiului Huși, Romică Lorenț, este acuzat de procurorii DIICOT de constituire de grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals și uz de fals. Lorenț este acuzat că, prin intermediul firmei sale, ar fi încasat ilegal peste 10 miliarde de lei vechi de la Primăria Găgești, pentru reparația unor poduri, fără ca lucrările să fie efectuate nici măcar în proporție de 10%. Alături de acesta, sunt cercetate încă cinci persoane, printre care și fostul primar al comunei Găgești, Tiberiu Coatu, dar și angajați din cadrul primăriei. Ieri, Romică Lorenț a fost prezent la DIICOT, unde i s-a adus la cunoștință că a început urmărirea penală împotriva sa. Nici primarul Benone Pletea de la Ibănești nu se simte mai bine. El este cercetat penal pentru că a plătit trei miliarde unor firme care nu au efectuat lucrările contractate.
Încă o primărie din mediul rural a intrat în vizorul procurorilor, pentru fraude impresionante cu fonduri guvernamentale, confirmându-se încă o dată că tot mai mulți primari de la sate se cred stăpâni absoluți și jonglează cu banii publici după cum au chef. De această dată, ancheta este desfășurată de procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT și vizează Primăria Găgești. Fostul primar al acestei comune, Tiberiu Coatu a decontat lucrări de peste 10 miliarde de lei vechi pentru amenajarea și reparația unor poduri și podețe din comună, fără ca acestea să fie executate. Beneficiarul este Romică Loreț, fost viceprimar al municipiului Huși, coleg de partid cu ex-primarul Coatu.
Ieri, Loreț a fost citat la sediul DIICOT, unde i s-a adus la cunoștință faptul că împotriva sa a început urmărirea penală.
7 ani in urma
0
Sorry, you need javascript enabled to post any comments.

  Ultimele Stiri


Programul miere pentru elevi a fost suspendat pana in anul 2022

Guvernul a amanat pana in 2022 acordarea de prime la comercializarea produselor agricole primare

24.12.2020. Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Codului muncii - Legea 53/2003

REVISAL 2021. Forma actualizata pusa la dispozitie de Inspectia Muncii

Biletele de calatorie gratuita acordate persoanelor cu handicap aferente anului 2020 pot fi utilizate si in luna ianuarie a anului 2021

Codul muncii actualizat 2021. Modificarile aduse Codului muncii in 2020, aplicabile in anul 2021

Legi promulgate in data de 05 noiembrie 2020

  Ultimele Legi

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii

OUG 220/2020 privind aplicarea unor masuri de protectie sociala dupa 1 ianuarie 2021 in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea unor acte normative

OUG 212/2020 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative

Legea 298/2020 pentru completarea Codului muncii. Codul muncii 2021

Codul muncii actualizat 2021, Integral PDF

  Ultimele Spete

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma a fi concediati
Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare de catre o societate de asigurare a unui dosar de dauna deschis in baza asigurarii facultative CASCO
Cerere de acordare a unor masuri reparatorii prin echivalent aferente unui imobil preluat abuziv in perioada comunista. Obligatia dovedirii calitatii de proprietar la momentul confiscarii

  Ultimele Articole

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre Statele UE
Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii informationale din moment ce nu reprezinta o parte integranta dintr-un serviciu global al carui element principal ar fi o prestatie de transport
Diferenta de tratament bazata indirect pe religie. Refuzul unui tratament medical
Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz