De asemenea, reclamanta a sustinut ca, stabilind o durata de 3 ani ca termen de incercare, instantele nationale au incalcat art. 7 din Conventie in sensul ca i-au aplicat o pedeapsa mai severa decat cea prevazuta de lege.
Curtea nu a fost convinsa ca, in speta, cerintele unui proces echitabil au cerut o noua audiere a martorului si, prin urmare, Inalta Curte avea obligatia de a lua masuri pozitive in acest scop, chiar daca reclamanta nu a solicitat o noua ascultare a martorului.
Avand in vedere faptul ca instanta de recurs a ascultat declaratia reclamantei cu privire la fondul cauzei, iar dezacordul dintre instanta de fond si cea de recurs privea mai degraba importanta care putea fi atribuita valorii probatorii a raportului de expertiza, nu fiabilitatea si credibilitatea martorului ca atare, Curtea a considerat ca prezenta cauza se poate diferentia de alte cauze in care instantele nationale de recurs i-au condamnat pe inculpati dupa ce fusesera achitati de instantele inferioare, fara audierea nemijlocita a acestora sau fara verificarea declaratiilor martorilor considerate relevante pentru condamnarea inculpatilor.
In fine, in masura in care reclamanta s-a plans ca Inalta Curte a schimbat incadrarea juridica data faptei de care era acuzata si a condamnat-o fara a-i permite sa isi exprime opinia cu privire la acest aspect, Curtea constata ca infractiunea de fals intelectual in forma simpla pentru care a fost condamnata reclamanta a fost un element inerent infractiunii de fals intelectual in forma continuata retinute initial.
Curtea a mai constatat ca reclamanta nu a epuizat caile de atac interne disponibile, eroarea comisa de instanta de recurs la stabilirea duratei termenului de incercare in cauza reclamantei constituind o eroare materiala evidenta, iar reclamanta ar fi putut solicita instantei indreptarea acestei erori evidente in temeiul art. 195 din vechiul Cod de procedura penala.
Cu toate acestea, la dosar nu exista nicio informatie ca aceasta a depus o astfel de cerere .
Integral Hotararea CEDO - AICI
Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale Sursa: MCP Cabinet avocati
Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut
Conditiile si durata perioadei de proba. Noi obligatii in sarcina angajatorilor Sursa: MCP Cabinet avocati
LEGEA nr. 367/2022 a dialogului social LEGEA nr. 367/2022 privind dialogul social (Inlocuieste Legea nr. 62/2011) Publicata in MONITORUL ...
Legea 283/2022 privind modificarea Codului muncii si a Codului administrativ Legea nr. 283/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, precum si a O ...
OUG nr. 71/2022 pentru modificarea art. 155 din Codul Penal Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 71/2022 pentru modificarea art. 155 alin. (1) din Legea nr. 28 ...