din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4933 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANI: Directorul Executiv AJOFM Buzau, aflat in conflict de interese

ANI: Directorul Executiv AJOFM Buzau, aflat in conflict de interese

  Publicat: 17 Dec 2015       2828 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor cu privire la posibila incalcare a regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre F. A., fost director executiv in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Buzau (AJOFM), in perioada 01 noiembrie 2011 - 15 februarie 2013.

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Organismul public care asigura gestionarea asistentei financiare prin Instrumentele Structurale. Se constituie cate o autoritate de management pentru fiecare program operational sectorial si Fondul de coeziune, precum si autoritati de management pentru initiativa comunitara INTERREG.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Parte intr-un contract de finantare care, in baza legii sau in baza unui alt contract de finantare la care a avut calitatea de contractor, finanteaza realizarea unui obiectiv, stabilind conditiile in care cealalta parte (beneficiarul propriu-zis al finantarii) va realiza contractul ce se incheie in acest scop (conform Ordonantei Guvernului nr. 59/1997).
Desemneaza persoana juridica, autoritatea publica locala, asociatia de persoane juridice/autoritati publice locale, care beneficiaza de finantare provenind din asistenta financiara nerambursabila, ca urmare a selectarii cererii de finantare.
Alocare financiara directa, acordata din fonduri publice pentru a facilita derularea unui proiect.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Persoana care, de obicei in schimbul unui avantaj banesc, face legatura intre vanzator si cumparator sau incheie o tranzactie intre doua parti, cu imputernicirea acestora;
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Act normativ care grupeaza principiile si cele mai importante prevederi legale referitoare la stabilirea faptelor ce constituie infractiuni,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta

In perioada exercitarii functiei de director executiv, F. A.a fostresponsabilul legal in cadrul proiectelorPOSDRU/96/6.2/S/58682, cu titlul "ACCES - PARTENERIAT PENTRU INTEGRARE SOCIALA",incheiat intre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU)in calitate de autoritate contractanta, si AJOFM Buzau, in calitate de beneficiar, si POSDRU/100/5.1/G/76457, "CONFORMED - Consiliere, Formare, Mediere - servicii integrate", incheiat intre AM-POSDRU, in calitate de autoritate contractanta si AJOFMBuzau, in calitate de beneficiar de finantare nerambursabila.


AJOFM Buzaua desfasurat activitatile celor doua proiecte avand ca partener principal pe S.C. MANAGER CONSULT S.R.L.(societate comerciala cu care persoana evaluata s-a aflat in raporturi de munca in perioada 02 decembrie 2010 - 01 noiembrie 2011).


Prin intermediulcererilor de rambursare aferente celor doua proiecte, F. A. a avizat, depus si solicitat la plata decontarea sumei de2.151.521,72 Lei, suma ce reprezintacheltuieli declarate eligibile pe baza documentelor justificative depuse de catre fiecare partener al proiectelor, printre care siS.C. MANAGER CONSULT S.R.L. (operator economic care l-a retribuit pe F. A.pentru activitatile desfasurate in cadrul proiectelor, in baza contractelor individuale de munca incheiate cu acesta).


Prin depunerea acestor inscrisuri la Organismul Intermediar Regional POSDRU si, ulterior, prin decontarea cheltuielilor declarate eligibile, in urma rambursarii de catre AM-POSDRU, F. A. a indeplinit un act prin care a realizat un folos material direct catre S.C. MANAGER CONSULT S.R.L.


Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre F. A. a infractiunii de conflict de interese, prevazuta deart. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia``Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".


Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare.F. A. nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.


Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.



Citeşte mai multe despre:    Agentia Nationala de integritate    conflict de interese    Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau    Director Executiv AJOFM Buzau    Codul Penal

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 1471

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1109

Activitatea ANI ca urmare a raspandirii infectiei cu COVID-19 la nivel national
11 Mar 2020 | 787

Functionar public cu statut special. AVERE NEJUSTIFICATA
06 Feb 2020 | 1335

ANI lanseaza un set de trei proceduri pentru prevenirea si identificarea timpurie a situatiilor de incompatibilitate, a potentialelor conflicte de interese
29 Jan 2020 | 1161

Precizari privind prelucrarea datelor personale de catre Agentia Nationala de Integritate
22 Jan 2020 | 1428



Articole Juridice

Raspunderea si sarcinile Responsabilului cu Protectia Datelor
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Momentul pana la care poate fi emisa decizia de sanctionare disciplinara. Doctrina si practica relevante
Sursa: Irina Maria Diculescu

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre familie. Dispozitii generale (Art. 258 - 265 - Noul Cod Civil)
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Actiune in constatarea nulitatii hotararii adoptate de consiliul judetean. Conflict de interese. Calitate procesuala activa. Regimul juridic al nulitatii in materia contenciosului administrativ
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bacau � Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal Decizia civila nr. 84 din 31 ianuarie 2019

Neindicarea salariului confidential al membrilor de familie in declaratia de avere nu poate fi sanctionata cu amenda
Pronuntaţă de: Judecatoria Pascani Sentinta civila nr. 1976 din 20 noiembrie 2020

Conflict de interese. Folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, decizia nr. 69/RC din 20 februarie 2020

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei