Accesul la informatii clasificate in baza Acordului se va limita numai la persoanele care respecta principiul "necesitatea de a cunoaste" si care au fost autorizate corespunzator in conformitate cu legislatia nationala a partii.
Autoritatile nationale de securitate ale partilor sunt:in Romania: Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (National Registry Office for Classified Information)in Ungaria: Nemzeti Biztonsagi Felugyelet (National Security Authority)
Conform Acordului, partilor le revin o serie de obligatii:
1. Partea emitenta a informatiilor clasificate:a) se va asigura ca informatiile clasificate sunt marcate cu marcajele de securitate corespunzatoare, in conformitate cu legislatia nationala a acesteia;b) va informa partea primitoare cu privire la orice conditii suplimentare sau limitari in utilizarea informatiilor clasificate;c) va informa partea primitoare, in scris si cu promptitudine, cu privire la orice modificari ulterioare aparute in nivelurile de clasificare de securitate sau la durata clasificarii.
2. Partea primitoare:a) se va asigura ca informatiile clasificate sunt marcate cu marcajele de clasificare de securitate nationale, in conformitate cu echivalenta prevazuta la art. 4;b) va acorda acelasi grad de protectie informatiilor clasificate cu cel acordat propriilor informatii clasificate cu nivel de clasificare de securitate echivalent;c) se va asigura ca informatiile clasificate nu sunt declasificate si nici nu li se modifica nivelul de clasificare de securitate fara acordul prealabil scris al partii emitente;d) se va asigura ca informatiile clasificate nu sunt transmise unui tert fara acordul prealabil scris al partii emitente;e) va utiliza informatiile clasificate doar in scopul pentru care au fost transmise si conform conditiilor de transmitere ale partii emitente.
Contractele clasificate vor fi incheiate si implementate in conformitate cu legislatia nationala a fiecareia dintre parti. La cerere, autoritatile nationale de securitate vor confirma daca au fost eliberate certificate de securitate a personalului sau certificate de securitate industriala corespunzatoare contractantilor/subcontractantilor propusi sa participe la negocierile precontractuale sau la derularea contractelor/subcontractelor clasificate anterior accesarii de catre acestia a informatiilor clasificate ale partii emitente.
Informatiile clasificate vor fi transferate in conformitate cu legislatia nationala a partii emitente prin canale diplomatice sau prin alte mijloace convenite in scris de autoritatile nationale de securitate, in conformitate cu legislatiile nationale ale acestora.
Multiplicarea, traducerea si distrugerea informatiilor clasificate se vor efectua in conformitate cu legislatia nationala a partii primitoare sau in alt mod convenit intre parti in conformitate cu legislatiile nationale ale acestora.
Vizitele ce implica acces la informatii clasificate sunt supuse aprobarii prealabile scrise a Autoritatii nationale de securitate a partii corespunzatoare.
Autoritatile nationale de securitate se vor informa in scris, cu promptitudine, referitor la producerea oricarui incident de securitate sau in cazul in care exista indicii despre un astfel de incident . Autoritatea nationala de securitate din statul partii unde s-a produs incidentul de securitate va investiga imediat incidentul . La cerere, Autoritatea nationala de securitate a celeilalte parti va coopera in aceasta investigatie.
Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului 06 Apr 2022 | 5840
Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022 30 Dec 2021 | 1289
Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti 13 Sep 2021 | 1142
Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august 10 Aug 2021 | 810
ICCJ: Termenul din Legea 50/1991 stabilit in procesul-verbal de constatare a contraventiei este unul de recomandare 01 Jul 2021 | 1309
13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii 15 Jun 2021 | 1542
Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale Sursa: MCP Cabinet avocati
Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut
Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice Sursa: MCP Cabinet avocati
Demisia - drept unilateral al salariatului. Mecanism juridic si consecinte Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut
Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021
Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021
Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020
Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati