din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1645 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Rovigneta pentru autoturisme va costa 28 de euro in 2008

Rovigneta pentru autoturisme va costa 28 de euro in 2008

  Publicat: 21 Dec 2007       2885 citiri       Sursa: Mediafax  


Document prin care se atesta posibilitatea de utilizare a unui drept obtinut prin plata unei sume fixe anuale.
Posesorii de autovehicule platesc scump luxul de a detine o masina, acum, la sfarsit de an. Pe langa primele majorate aferente asigurarilor auto obligatorii si a celor Casco, ei sunt obligati sa achizitioneze si rovigneta pentru anul viitor.

Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
La toate aceste cheltuieli deloc neglijabile se adauga cele pentru intretinerea autoturismului pe timp de iarna.

Guvernul a decis, in ultima sedinta, majorarea drastica a amenzilor pentru soferii prinsi fara rovignete. Astfel, posesorii de autovehicule prinsi fara "abtibild" vor plati amenzi cu valori cuprinse intre 500 si 9.000 lei. Cele mai mici amenzi vor fi percepute proprietarilor de autoturisme si vor fi cuprinse intre 500-1.000 lei. Cuantumul amenzii pentru vehiculele de transport marfa cu masa mai mare sau egala cu 3,5 tone va fi intre 1.500 si 2.500 de lei.

Actul normativ precizeaza ca amenzile contraventionale majorate pot fi achitate in procent de 50% in termen de 48 de ore. Totodata, se poate retine 25% din amenda la autoritatea din care face parte agentul constatator.

Amenda pentru vehiculele de transport marfa, cu o masa mai mica decat sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe, inclusiv, va fi cuprinsa intre 6.000 si 9.000 lei, iar cea pentru acelasi tip de vehicule, dar cu maximum trei axe, inclusiv - va avea valori intre 4.500 si 6.000 lei. Pentru vehiculele de transport marfa cu o masa sub 12 tone, dar nu mai mica de 7,5 tone si pentru cele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune, amenda va fi cuprinsa intre 3.500 si 4.500 lei. La vehiculele de transport marfa cu o masa de 3,5 - 7,5 tone si pentru cele de transport persoane cu 9-23 de locuri pe scaune, amenda va fi cuprinsa intre 2.500 si 3.500 lei. La vehiculele de transport marfa cu o masa de cel mult 3,5 tone, amenda va fi de 1.500 - 2.500 lei.

O alta noutate este aceea ca proprietarii de masini - cu exceptia celor care detin autoturisme sau vehicule usoare - vor putea utiliza, din 2008, rovignete pentru o zi.

Rovignete pentru 7 zile, 30 zile sau 12 luni

Guvernul a aprobat tot miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, modificarea si completarea ordonantei din 2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.

Astfel, a fost introdusa perioada de valabilitate a rovignetei de o zi, care insa va putea fi folosita doar pentru autovehiculele cu o masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, posesorii de autovehicule vor putea sa cumpere, in continuare, in functie de preferinte si indiferent de masa vehiculului, rovignete cu perioade de valabilitate de sapte zile, 30 zile sau 12 luni. Vehiculele istorice sunt scutite de la plata rovignetei.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...