Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Din 5 aprilie 2010 va intra in vigoare Codul european al vizelor

Din 5 aprilie 2010 va intra in vigoare Codul european al vizelor

  Publicat: 30 Mar 2010       1963 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


A fost promulgat la 11.09.1865
Codul european al vizelor va intra in vigoare de la 5 aprilie si va asigura, printre altele, un tratament egal solicitantilor de vize pentru spatiul Schengen, informeaza un comunicat al CE.

Imprimat care se completeaza in vederea intocmirii unui act sau a unui tabel.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
A fost promulgat la 11.09.1865
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
A fost promulgat la 11.09.1865
A fost promulgat la 11.09.1865
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
(Board of Directors) Grup de oficiali alesi de adunarea generala anuala a actionarilor care au fost imputerniciti sa administreze compania si sa puna in aplicare masurile de natura strategica adoptate de adunarea generala.

Documentul anunta un formular de cerere de viza simplicat si noi categorii de persoane care vor fi scutite de la plata taxei de viza.

"De la 5 aprilie, conditiile in care se elibereaza vize pentru spatiul Schengen resortisantilor tarilor terte vor deveni mai clare, mai precise, mai transparente si mai echitabile. O viza UE va fi obtinuta mai rapid. Codul european al vizelor va asigura ca aplicarea normelor europene in materie de vize este pe deplin armonizata", a declarat comisarul responsabil pentru afaceri interne, Cecilia MalmstrAA¶m.

Codul vizelor reuneste toate dispozitiile legale existente in materie de vize si stabileste norme comune privind conditiile si procedurile de eliberare a acestora. Acesta cuprinde dispozitii generale, precum si norme de determinare a statului membru responsabil pentru o cerere de viza, armonizand dispozitiile privind prelucrarea cererilor si a deciziilor.

Potrivit comunicatului CE, formularul european unic de cerere de viza a fost simplificat. Continutul campurilor individuale a fost clarificat atat in beneficiul solicitantilor, cat si al personalului consular.

Categorii suplimentare de persoane vor fi exonerate de taxa de viza, iar copiii intre 6 si 12 ani vor plati o taxa de viza de numai 35 de euro (taxa generala ramanand 60 de euro).

Resortisantii tarilor terte cu care Uniunea a incheiat acorduri de facilitare a eliberarii vizelor continua sa plateasca o taxa de viza de 35 de euro.

De asemenea, Codul sporeste gradul de transparenta si securitatea juridica. Codul prevede motivarea respingerii cererilor de viza si ofera posibilitatea contestarii deciziilor negative.

In plus, acesta prevede un rol mai mare pentru delegatiile Uniunii in coordonarea cooperarii statelor membre in cadrul aa‚¬˛cooperarii locale Schengenaa‚¬¯ in statele terte, fapt ce va contribui la o mai buna armonizare a procedurilor.

Pentru a asigura un tratament egal al solicitantilor de viza, Comisia a redactat manualul pentru prelucrarea cererilor de viza, care a fost adoptat pe 19 martie 2010, urmand a fi pus la dispozitia personalului consular al statelor membre.

Codul vizelor a fost adoptat in iunie 2009 de Parlamentul European si de Consiliu .Citeşte mai multe despre:    Codul european al vizelor    Vize    Spatiul Schengen    Parlamentul European    Codul vizelor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[VIDEO MCP Cabinet avocati] Flexicuritate si digitalizare in contextul noilor tendinte din piata muncii din Romania
23 Jun 2020 | 326

MEEMA, mediator in dialogul retailerilor cu proprietarii de mall-uri
17 Jun 2020 | 98

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020
13 Jun 2020 | 76

[CUM A FOST] UpDate Work (III): Telemunca si munca la domiciliu. Adaptarea activitatii salariatilor
24 Apr 2020 | 1494

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 702

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 341Articole Juridice

La incarcarea nelegala a unui film pe o platforma online nu poate solicita si adresa sa de e-mail sau IP ori numarul de telefon
Sursa: EuroAvocatura.ro

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un membru de familie al unui cetatean al Uniunii care nu are cetatenia unui stat membru, dar care este titular al unui permis de sedere permanenta este scutit de obligatia de a obtine o viza pentru a intra pe teritoriul statelor membre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Mandatul dat in calitate de asociat unic si administrator al societatii, care vizeaza intreaga activitate comerciala a societatii are natura comerciala, iar nu civila
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2003 din 7 noiembrie 2019

ICCJ: Scutirea de la plata taxelor datorate Inspectoratului de Stat in Constructii vizeaza exclusiv lucrarile realizate in legatura cu o expropriere pentru cauza de utilitate publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Scutirea de la plata taxelor datorate Inspectoratului de Stat in Constructii vizeaza exclusiv lucrarile realizate in legatura cu o expropriere pentru cauza de utilitate publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Discriminarea creata de legiuitor incepand cu data de 1 aprilie 2001 intre meserii din acelasi domeniu in privinta recunoasterii conditiilor speciale nu poate fi cenzurata de instanta de judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna Sectia Civila, Sentinta civila nr. 111/2017, in sedinta publica din 09 februarie 2017