din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2556 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Complex de agrement achizitionat fictiv cu scopul rambursarii nejustificate de TVA

Complex de agrement achizitionat fictiv cu scopul rambursarii nejustificate de TVA

  Publicat: 01 Jun 2010       1550 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana sau grup de persoane care desfasoara anumite activitati conform obiectului de activitate si cu care banca intra in contact.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca in urma unui control operativ si inopinat efectuat prin sondaj de catre comisarii sectiei Arad ai Garzii Financiare s-a constatat ca un agent economic a inregistrat fictiv achizitii de imobile cu scopul de a solicita rambursare TVA.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Este declaratia beneficiarului pentru cheltuielile eligibile efectuate pentru o operatiune/proiect intr-o perioada data de timp.
Consimtamantul exprimat de un stat privind numirea unei persoane in calitatea de sef de misiune diplomatica sau de consul al unui stat strain
Fapta de a face, de a comite. Vezi si Fapt omisiv.
Consimtamantul exprimat de un stat privind numirea unei persoane in calitatea de sef de misiune diplomatica sau de consul al unui stat strain
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice

Din verificarile derulate de catre comisarii Garzii Financiare a reiesit ca respectiva firma a inregistrat achizitii de bunuri imobile ce constituie un complex de agrement, fara ca actele de instrainare sa fie incheiate in forma autentica si fara ca plata sa fi fost efectuata, existand indicii ca, in fapt, scopul tranzactiei nu era achizitia bunurilor respective, ci rambursarea, nejustificata, a TVA in suma de 866.420 lei. Agentul economic depusese in acest sens o cerere de rambursare la organul fiscal teritorial competent. Mai mult, complexul de agrement ce a facut obiectul tranzactiei fictive nu putea fi instrainat, aflandu-se sub supraveghere judiciara, iar administratorul statutar, cel care a incheiat contractul de cesiune, nu a instiintat, conform prevederilor legale, administratorul judicar despre acest fapt .



In urma verificarilor ulterioare, Garda Financiara a constatat la societatea ce administreaza complexul de agrement un prejudiciu estimat la 115.577 lei reprezentand TVA si impozit pe profit sustras de la plata . In consecinta, Garda Financiara Arad a emis o decizie de instituire de masuri asiguratorii, bunurile imobile la care se refera operatiunile fiind puse sub sechestru si au fost sesizate organele de cercetare penala.



Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).



Citeşte mai multe despre:    Agentia Nationala de Administrare Fiscala    ANAF    Garda Financiara    Salarii    TVA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56459

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 1113

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020
13 Jun 2020 | 1022

ANAF: Bonificatii pentru depunerea pana la 30 iunie 2020 a Declaratiei unice 2020
10 Jun 2020 | 1448

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 990

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1301



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Criterii de stabilire a competentei materiale procesuale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 36 din 15 ianuarie 2020

Cerere de acordare a unor masuri reparatorii prin echivalent aferente unui imobil preluat abuziv in perioada comunista. Obligatia dovedirii calitatii de proprietar la momentul confiscarii
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 708 din 10 februarie 2020

Cerere in despagubiri pentru paguba suferita printr-un act administrativ-fiscal nelegal. Conditiile antrenarii raspunderii patrimoniale a autoritatii publice emitente
Pronuntaţă de: I.C.C.J - Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 1160 din 26 februarie 2020