Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Procurorul Dan Chiujdea a fost desemnat ca reprezentant in CSM din partea parchetelor de pe langa judecatorii

Procurorul Dan Chiujdea a fost desemnat ca reprezentant in CSM din partea parchetelor de pe langa judecatorii

  Publicat: 01 Nov 2010       925 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Procurorul Dan Chiujdea, de la Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, a fost desemnat ca reprezentant in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM ) din partea parchetelor de pe langa judecatorii, el obtinand cel mai mare numar de voturi.

Nicolae Popa s-a nascut la data de 1 septembrie 1939 in orasul Govora (judetul Valcea). A absolvit in anul 1960 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, obtinand apoi si titlul stiintific de doctor in drept al aceleiasi universitati in anul 1975.
Institutie judecatoreasca avand competenta de a solutiona (in prima sau in ultima instanta) anumite pricini prevazute de lege; cladire unde se afla sediul acestei instante.
Candidat - persoana care participa la alegeri in urma propunerilor inaintate de competitori electorali sau in nume propriu pentru a obtine un mandat de deputat sau de senator,
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Prin Declaratia de la Maastricht , din 10 decembrie 1991, statele membre ale Uniunii Europei Occidentale (UEO) au invitat tarile europene care erau membre ale NATO, dar nu si ale Uniunii Europene, sa devina membri asociati ai UEO.

Potrivit unor date neoficiale, la nivelul tuturor parchetelor de pe langa judecatorii rezultatele partiale arata ca procurorul Dan Nicolae Chiujdea a obtinut peste 600 de voturi, in schimb ce contracandidata lui, Andreea Cardasol, a primit peste 300.Pentru postul alocat procurorului de pe langa judecatorie au candidat doar doi procurori Andreea Cardasol din partea parchetului de pe langa judecatoria Zarnesti si Dan Chiujdea - parchetul de pe langa judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor s-au intrunit, luni, pentru desemnarea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea magistratilor, finalizarea alegerilor fiind programata pana la 15 decembrie, cand expira termenul-limita pentru inaintarea rezultatelor catre Biroul Permanent al Senatului in vederea validarii membrilor nou alesi.

Plenul CSM a validat, pe 21 octombrie, candidaturile a 23 de judecatori si 14 procurori care participa in turul final al alegerilor pentru viitorul CSM.

Mandatul membrilor actualului CSM expira pe 11 ianuarie 2011, data pana la care Senatul ii va valida pe noii membri .

Viitorii membri ai CSM vor avea activitate permanenta obligatorie, conform modificarilor legislative din 2005.Citeşte mai multe despre:    CSM    Alegeri    Membrii CSM    Alegeri CSM    Dan Chiujdea

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1345

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 728

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 28 octombrie 2019
29 Oct 2019 | 1027

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 819

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 423

BEC: Sediile sectiilor de votare din strainatate utilizate la al doilea tur al alegerilor prezidentiale pot fi diferite fata de cele din primul tur
08 Oct 2019 | 327Articole Juridice

Autonomia locala. Principiu al administratiei publice in Noul Codul Administrativ (IV)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Reglementarea administratiei publice, centrale si locale, in Noul Cod Administrativ (II)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Procedura speciala a atacarii hotararilor de validare a consilierilor locali – aspecte de constitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Nu rezulta cu certitudine ca prejudiciul a fost cauzat din vina si in legatura cu munca paratilor, intrucat acestia sunt angajati ai autoritatii contractante, dar nu semnatari ai contractelor
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 494, in sedinta publica din 23 februarie 2017

Decizia nr. 146/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea privind alegerea Presedintelui Romaniei, Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si din din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala